Elhunyt tájfutók

Mudry Ferenc
(1950-2008
)
Mudry

Kedves tájfutók !

Már a Tavaszi Spartacus Kupa első napján eljutott hozzám, egy csak tegnap a Nógrád Nagydíjon megerősített hír, miszerint férfi sporttársunk a tatai Megalódusz szenior tájfutója Mudry Ferenc egy hétközi futóedzés közben tragikus hirtelenséggel 58 éves korában elhunyt.
A rendkívüli hír hallatán mindenki megdöbben és gyorsan a múltba, pörgeti vissza gondolatait: - Vajon ki is lehetett Mudry Ferenc. Ismertem én?
Igen, én elmondhatom, hogy igaz, csak futólag, de ismertem.
A megdöbbentő hír hallatán kerestem is a vele kapcsolatos emlékképeimet, de csak halvány foszlányokat tudtam visszaidézni.
Tény, néhány éve az egyik tatai egyesületben a klubtársam volt. Nem volt túl beszédes, inkább kissé zárkózott, olykor valami miatt, mintha sértődött lett volna. Ennek ellenére, remek sporttárs volt. A Komárom megyei tájfutó rendezvények mellett rendszeres részvevője volt az országos rangsoroló versenyeknek is.
Több mint egy hete, Tatán minden bizonnyal az új tájfutó évadra készülve ment el futni.
Ki tudja mi járt a fejében, mire gondolt, amikor edzés közben hirtelen rosszul lett, s szíve többé már nem dobbant, nem jelezte az életet is jelentő pulzusverést.
Mudry Feri a szövetség átigazolási szabályát is felrúgva idő előtt új egyesülethez igazolt.
E sorokat leírva, most könnyekkel telített szemen fájó szívvel pásztázza végig az égboltot.
Keresem, kutatom,de nem találom...
Ma még nehéz megbarátkozni a ténnyel..., de véljük Mudry Ferenc ott fenn jó társaságba került.
Tudjátok, nekünk tájfutóknak, ott fenn az égieknél is van már egy népes tájfutó csapatunk. Feri biztosan bejelentkezett hozzájuk. Nem lesz neki idegen az új egyesület, hisz sok sporttársunk már várja őt.
Míg ő ott fenn ismerkedik új környezetével, addig itt mi lent a földön emeljük fel egyik kezünket egy búcsúzó integetésre.

Isten veled Feri! Nyugodj békében!

Mudry Ferencet az elmúlt hét közepén temették el.

Zentai (Popey) József
A megemlékezés a tájfutó levelező listán jelent meg 2008. III. 24-én.