Elhunyt tájfutók

Mátravölgyi Istvánné
(1942-2007)

Mátravölgyi

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után, 2007. szeptember 7-én, életének 65. évében elhunyt Mátravölgyi Istvánné sz. Tóth Eszter, a Postás tájfutó szakosztályának egyik alapító tagja.
A 60-as évek első felében a turista szakosztály tagjaként járta a hazai és külföldi tájakat, majd ő is résztvevője lett az akkoriban kialakuló, fiatalokból álló csapatnak, akik már nem csak túráztak, hanem versenyeken is rajthoz álltak. Eszti - mert mi csak így hívtuk - egyre jobb eredményeket ért el és néhány év után megszerezte az I. osztályú minősítést. 1967-ben az országos csapatbajnokságon tagja volt a 2. helyezett Postás csapatának. Még ugyanabban az évben az országos egyéni bajnokságon a 6. helyen végzett. Alapító tagja volt az 1970-ben megalakult Postás tájfutó szakosztálynak, sok-sok versenyen állt rajthoz, ez kis időre csak gyermekei - Isti és Orsi - születése idején szünetelt. Később szenior korában tovább folytatta jó szereplését, 1989-ben N45-ben szerzett szenior bajnoki címet, majd 1994-ben az N50-es kategóriában volt a legjobb kortársai között. Férjével, Mátravölgyi Pityuval és gyermekeivel hosszú éveken át volt biztos pontja a Postás kupák rajtszemélyzetének. Szeretett mindig a háttérben maradni, örült a sikernek, de elvonult, ha nem sikerült a verseny. Jó fizikai adottságokkal rendelkezett, de mindig kerülte a mély árkokat, meredek oldalakat, ezek miatt inkább hosszú kerülő útvonalakat választott. Aztán az utóbbi években egyre kevesebbet járt versenyekre. Néha csak az eredménylistából tudtuk meg, hogy valamelyik szerdai versenyen ő is rajthoz állt. Türelemmel viselte hosszantartó betegségét. Most végleg itt hagyott bennünket. Csendes, szerény alakja hiányozni fog egy családból, egy közösségből, amelynek évtizedekig tagja volt.
A család, a rokonok, az ismerősök és sporttársai szeptember 18-án a csepeli temetőben vettek Tőle végső búcsút. Emlékét megőrizzük.

Schell Antal
Tájoló, 2007/8.


Mátravölgyi
Mátravölgyi
Mátravölgyi