Elhunyt tájfutók

Köpöczi József
(1960-2021)
Köpöczi József

A Gerecse Tájfutó Club edzője, versenyzője.
2021. szeptember 21-én, életének 61. évében elhunyt Köpöczi József, nyugállományú ezredes, a Gerecse Tájfutó Club tájfutója, edzője.
Búcsúztatása katonai tiszteletadás mellett 2021. október 7-én 11 órakor lesz Baj község temetőjében.
Klubtársa, Mauer Lajos emlékezik rá:

"Tájoló, dugóka, szimbóltartó!
Ha versenyre utazol, készülj fel, csomagold be a futó ruhád, enni-inni való, váltó ruha, esőkabát, reggel fél hétkor legyél a suli előtt!
Tanítottad és nevelted a gyerekeket, néha szigorral, de mindig sok-sok szeretettel, ahogy néha minket, felnőtteket is...
A tájfutás az életed részévé vált, a sportágunk szeretetét adtad át a gyerekeknek. akik közül néhányan már felnőttek lettek, és emlékszem mennyire csalódott voltál, amikor nem jöttek többet: 'mást csinálnak...focizik a zs ligában...'
Aztán a hétvégén jön két mamlasz kis felnőtt. 'Na látod Józsi, visszajönnek, igaz csak egy versenyre, csak egy futásra, csak ma, de miattad!' Szeretet, önzetlenség, tisztelet, szerénység... hirtelen ezek a szavak jutnak eszembe és hogy tanítható-e ez, te vagy rá a példa, hogy igen.
Kedd reggel csendben elaludtál és elmentél, a terveidet, álmainkat itt hagyva... Erre nem voltunk felkészülve, erre az utazásra még nem!
Kiabálnék utánad, itt maradt, várj még!
Tájoló, dugóka, szimbóltartó!"

Köpöczi

MTFSZ honlap