Elhunyt tájfutók

Fábry Pál
(1934-2007)

Fábry

73 éves korában váratlanul meghalt Fábry Pál, a MAFC volt versenyzője, és haláláig aktív versenybíró és térképhelyesbítő.
Viszonylag rövid pályafutása alatt a MAFC csapatának tagjaként 4 csapatbajnoki aranyat szerzett 1955 és 1958 között. Legnagyobb egyéni sikere az 1957. évi bajnokság volt, ahol Skerletz Iván és Szeitz János mögött harmadik lett.
Mérnöki pályája és növekvő családja miatt (öt gyermek és tíz unoka maradt utána) a magas szintű versenyzést korán abbahagyta, de sok versenyen működött közre és sok térképen szerepel a neve jó hírű versenybíróként. Évtizedekig volt tagja az MTFSz Fegyelmi Bizottságának, ahol szerencsére kevés munkája akadt, de amikor mégis akadt, kitűnt higgadtságával, fegyelmezettségével és emberszeretetével.
Sporttevékenységére (és egész életpályájára) a megbízhatóság és ügyszeretet volt jellemző. Nevét térképhelyesbítőként az új Kamaraerdő térképen fogjuk megtalálni, de ennek megjelenését már nem érte meg.
Ahogy múlnak az évek, a tájfutás múltja egyre mélyül. Ennek a múltnak értékes darabját vesztettük el Fábry Pál halálával.

Szarka E.
Tájoló, 2007/2