Elhunyt tájfutók

Dormány Mihály dr.
(1939-2021)

Dormány Mihály

Életének 82. évében elhunyt dr. Dormány Mihály, aki 1957-ben lett a Nehézipari Műszaki Egyetem hallgatója és egyben a tájékozódási terepversenyekre járó csapat tagja. Egyik alapítója az önálló egyetemi tájékozódási futó szakosztálynak (1961), olyan egykori legendák edzőtársa volt, mint Örsi András, Papp Gyula, Schönviszky László. Térdproblémák miatt a versenyszerű sportolást abba kellett hagynia, de 1989 nyaráig a MEAFC edzőjeként és egyetemi oktatóként kimagasló munkát végzett. Döntően neki köszönhető, hogy éveken keresztül az ország legjobb férfi felnőtt csapata voltunk, edzésmódszerei képezték az alapját a hazai tájfutásban mindeddig legsikeresebbnek bizonyult felkészülési szisztémának.
Oktatói pályafutását a 90-es években Budapesten folytatta, így már csak tanácsadóként, szurkolóként kísérte figyelemmel egykori tanítványainak szereplését. Sajnos az utóbbi években betegsége ágyhoz kötötte, de szellemi frissességét és legendás humorát mindvégig megőrizte.
Edzői, oktatói, emberi példaképem nyugodj békében!

Bokros István


Dormány doktor 1969-ben még versenyzett. A mellékelt kép szerint indult az Eötvös versenyen, amit 282-es rajtszáma bizonyít.
Dormány