Elhunyt tájfutók

Csekk Sándor
(1955-2010)

Csekk

December 2-án váratlanul elhunyt a Nyíregyházi Konzerv SE elnöke.

Csekk Sándor 1955. szeptember 21-én született Nyíregyházán, sportolói pályafutását tíz évesen, atlétaként kezdte. Gyaloglásban több magyar- és vidékbajnoki címet nyert serdülő és ifjúsági versenyzőként. A tájfutást vele is - mint sok más nyíregyházival - Marina György szerettette meg, 1971-ben. Több országos versenyt nyert ifjúsági kategóriában, de sérülések és betegség miatt az aktív versenyzést hamar abbahagyta.

A Globus SE keretein belül megalakították a nyíregyházi konzervgyár tájékozódási futó szakosztályát, majd 1989-ben a Nyíregyházi Konzervgyár SE-t, mely természetjáró és tájfutó szakosztállyal rendelkezett. Az egyesületnek elnökségi tagja, 1999-től elnöke volt. Globus kupa később Kelet-EKO kupa, Keleti Tájfutó Napok néven országos, majd nemzetközi versenyt szervezett, mely ez évben 33. alkalommal került megrendezésre.

1998-ban a világranglista verseny szervezéséért "Tájékozódási futásért" kitüntetésben részesült. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetség elnökségének is tagja volt 1990 és 1998 között. A tájfutáson kívül a természetjáróknál is aktív munkát végzett. 12 évig volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Természetbarát Szövetség elnökségi tagja. Megkapta a szövetség legmagasabb kitüntetését, a "Természetjárásért" érdemérem Bronz fokozatát.

Temetésére december 8-án, szerdán 12 órakor kerül sor Nyíregyházán, az Északi temető Korányi úti ravatalozójában.

A www.szszbtfsz.hu/, illetve a www.mtfsz.hu alapján