Elhunyt tájfutók

Babai Margit dr.
(1938. II. 27.-2008)
Babai

Az 1. Tájékozódási Futó VB (1966) magyar résztvevője, számos hazai és nemzetközi verseny győztese, helyezettje, Manyi is itt hagyott minket.
A Budapesti Pedagógus volt az első egyesülete, s a később ott kezdő Mosa és Cser Bircsi sokat tanult a már tapasztalt "öregtől". A Pedagógus az akkori idők legjobb női gárdájával - az előzőeken kívül még Győry Edit, Sárfalvi Erzsi, Molnár Magda - aratta győzelmeit. Ide néhány éves kitérés után még visszatért, hogy a csapatot Mosa nélkül is újra bajnoksághoz segítse.
Elvégezte az Agrártudományi egyetemet, doktorátust is szerzett, s a nagyon eredményes, még a rendszerváltást is több évvel túlélő Óbuda TSZ gazdasági vezetőjeként tevékenykedett. Rendkívül precíz volt, éveken át ellenőrizte a TIPO könyvelését, s a legapróbb hibát is tévedhetetlenül kipécézte.
A tájfutás, ha nem is válogatott szinten, végig élete része maradt. 20 éven át az egyik budapesti körzeti szövetséget vezette. Az utóbbi közel 20 évben klubunk tagjaként számtalan esetben állt a dobogón, gyakran annak a legfelső fokán valamelyik szenior korosztályban.
Súlyos betegségével élete utolsó pillanatáig küzdött, nem akarta feladni. Még tavaly ősszel is nagy betegen dobogóra tudott kerülni, s idén tavasszal is elindult néhányszor. Ebben a harcban támaszt lelt férjében, aki közel 30 éve volt társa az életben és a tájfutásban is.
Emlékét megőrizzük.

Babai

Bogdány Miklós

Egy kis válogatás korábbi OB-eredményeiből:
1963 egyéniben 4. és csapatban 1. (Bp. Pedagógus)
1964 egyéniben 5. és csapatban 3. (Bp. Vörös Meteor)
1965 egyéniben 2. és csapatban 2. (Bp. Vörös Meteor)
1966 egyéniben 4., az akkor még komoly rangot adó Budapest bajnokságon 1.
1970 csapatban 1. (Bp. Pedagógus)

Szenior egyéni OB eredményei: 1992 óta 30 bajnoki érem, 11 további dobogós helyezés, 9 összetett bajnoki győzelem.

Tájoló, 2008/6.