Elhunyt tájfutók

Angyal Tibor dr.
(1932-2016)

Angyal

Az egyik legidősebb, 80 év feletti pécsi tájfutó, Dr. Angyal Tibor szeptember 4-én elhunyt.
Mint sok idős, régi tájfutó, Ő is a cserkészként kezdte. Itt ismerte meg a természetet, a térképet, az erdei mozgást. A Pécsi Cisztercita Gimnáziumban érettségizett, és 1950-ben Pécsett megkezdte az orvosi egyetemet. A természetszeretet vitte az egyetemen a tájékozódási versenyzők közé és Ő lett az akkor Haladás SE-nek nevezett tájékozódási egyesület alapítója. Az 1950-es években több országos csapatbajnokságon is indult és rendező volt az első baranyai országos versenyen (Standard Kupa). Az Egyetem elvégezése után 1958-ban lépett be a Pécsi Orvos-Egészségügyi Sportkörbe (akkor még Pécsi Lendület Sportkörnek hívták) és itt versenyzett tovább – feleségével együtt. Sokszor találkozhatunk vele a 60-as évek versenyeinek eredménylistáján és régi fotókon. A versenyzés mellett számos verseny rendezője is volt, és részt vett az akkor használt fekete-fehér térképek készítésében. A tájfutás önállósodása után még évekig aktív résztvevője volt a megye tájfutó életnek.
Emellett magashegyi túrázó is volt. Ö építette ki először a kapcsolatot az akkori Jugoszlávia tájfutó versenyzőivel. Bekapcsolódott a Pécsi Orvos-Eü. SK vezetésébe is, 2013-ig a Sportkör elnökhelyettese volt. Sajnos az utóbbi 10-15 évben mozgásszervi betegsége nem engedte, hogy a hegyeket, erdőket járja.
Utoljára 2010 őszén a Fehérkúti Turistaháznál rendezett Csermely V. emlékversenyen volt jelen. Azóta lakásáról nem tudott kimozdulni.
2016. szeptember 22-én, gyászmisén végleg elbúcsúztunk tőle.

Tájoló, 2016/6