[Tajfutas] 2023. évi "Monspart Sarolta-díj a tájfutásért" - javaslattételi felhívás

MTFSz Iroda iroda at mtfsz.hu
2023. Sze. 24., V, 12:03:36 CEST


Tisztelt Tagszervezetek!
Kedves Tájfutók!


A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség Elnöksége 2021. májusi ülésén döntötte el, hogy Monspart Sarolta emlékére díjat alapít a Feledy-Monspart család hozzájárulásával. A díjat 2022. novemberében már kiadtuk, a díjazottak Gajdos Tamás és Meronka Péter lettek.

A díj a tájékozódási futás népszerűsítéséért, a sportág ismertségének növeléséért vagy fejlődésének elősegítéséért kifejtett kiemelkedő tevékenységért évente adományozható. Egy évben legfeljebb három díj adható ki.

A díj adományozásával, az adott évi díjazott személyével az MTFSz a társadalomnak kíván üzenni. A díjazott személye a fentiek miatt elsősorban nem a tájékozódási futás belső köreiből kerül ki. Sokkal inkább a tájékozódási futáson kívül tevékenykedő civil vagy közéleti szereplő, aki az elmúlt időszakban sokat tett a sportág és/vagy az egészséges életmód támogatásáért, népszerűsítéséért.

A díj egy bronzplakett díszdobozban, a plakettet Monspart Sarolta futó alakjának domborműve díszíti. A plakett mellé egy oklevél is jár a díjazott megnevezésével, rövid indoklással és az adományozás dátumával.

A díjat évente egyszer adják át, Monspart Sarolta születésnapjához (november 17.) kapcsolódó időpontban, sajtónyilvános rendezvényen.

Az ez évi díjazott személyére bárki javaslatot tehet 2023. szeptember 30-ig, az iroda at mtfsz.hu címre küldött e-mail formájában. A javaslat a javaslattevő és a javasolt személy nevén kívül tartalmazzon egy rövid indoklást, legfeljebb egy A4 oldal terjedelemben. Az MTFSz Elnöksége három tagú munkacsoportot bíz meg a javaslatok előválogatásával. A munkacsoport áttekinti a beérkezett javaslatokat és a jelöltek körét öt főre szűkíti. A legfeljebb öt fő díjazásra jelölt közül az MTFSz elnöksége 2023. október 16-i elnökségi ülésén titkos szavazással választja ki a 2023. évi díjazott vagy díjazottak személyét.

A kiválasztott díjazottakat az MTFSz iroda mielőbb értesíti a díjazás tényéről, továbbá a díj átadásának helyszínéről és időpontjáról.

Kérjük, tegyetek javaslatot a díjazásra!


Üdvözlettel,

Less Áron
főtitkár
Magyar Tájékozódási Futó Szövetség


--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20230924/f75091b6/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról