[Tajfutas] uzemeltetesi hirek

Kovács Béla climbela at map.elte.hu
2022. Feb. 19., Szo, 14:46:10 CET


Kedves Mindenki,

Most csak egy rövid szösszenet, a lazarus mindennapjaiból:

Sajnos  "...az ország első számú ingyenes email szolgáltatása" ahogy anno hirdették - a mára NWMG-s - freemail.hu--t a lazarus.elte.hu-ról küldött leveleinket egy (szintén) ingyenes és hát mondjuk ki elég gagyi hatásfokú és tudású szpam-szűrője megjelöli és visszafordítja. Így a (de érdekes módon nem minden) freemail.hu-s ún. bounce-s előfizetőink pár napja NEM kapnak levelet a tajfutas at lazarus.elte.hu címről.

Nem derül ki, hogy ez átmeneti, vagy végleges állapot-e. "Természetesen" az üzemeltetőnek küldött leveleim vsz.a /dev/null-ba kerülnek.

Aki tájfutó ismerősei körében arról hall, hogy "...má megint nem megy a lazarus" - annak mondjátok el ezt a hírt (és javasoljátok az email címének cseréjét :-)

Egyelőre (még) nem törlöm a fremail-es előfizetőket, de a minden listalevél után beérkező soktucatnyi "kézbesítési hibaüzenet" nem sokáig lesz a levelesládám feltöltője...

Régebben volt már gond a citromail-al is (és még még jópár "ingyenes szolgáltatóval" is) de azok zömében legalább partnerek voltak és megoldottuk közösen a problémát (mármint: Igen, a lazarusról akár többezer email is kimehet egy pillanatban, ÉS azok a levelek NEM szpem-ek, hanem levelezési listák levelei).

KB


Dr. Kovács Béla
  adjunktus
-----------------------------------------------------------------------------
Eötvös Loránd Tudományegyetem -IK- Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet
H-1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a
Tel:+36-1-3722975, Fax:+36-1-3722951                   http://lazarus.elte.hu
-----------------------------------------------------------------------------




További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról