[Tajfutas] máris a tájfutókon csattan az ostor

Kovács Gábor borea at is.hu
2020. Sze. 9., Sze, 22:44:02 CEST


Szia!

Hidd el, nagyon alaposan végiggondoltuk, mielőtt az EB törlése mellett döntöttünk.

Az idén ez az ötödik törlésünk amúgy, először az áprilisi Nógrád Nagydíjat kellett törölnünk, másodszor az EB áprilisi edzőtáborát.
Harmadszor magát az EB-t az eredeti júniusi időpontban.
Negyedszer ismét egy edzőtábort augusztusban, végül ötödször most ismét magát az EB-t. 
Sajnos így már elég sok tapasztalatot szereztünk ahhoz, hogy átlássuk, hogy mikor lehet valamit tovább csinálni és mikor nem.

Életem egyik legnehezebben kimondott nem-je volt, amikor a tegnapi szervezőbizottsági ülésen nemmel szavaztam arra a kérdésre, hogy rendezzünk-e októberben.
Az elmúlt évek Nógrád Nagydíjainak vagy a 2015-ös Hungáriának az indulói tudják, hogy a külső körülmények általában nem szoktak minket meghátrálásra kényszeríteni. Legyen az frissen lehullott hó, vízszintesen eső eső, augusztusi 10 fok, megközelíthetetlenné váló célhely, autóverseny miatti kétszeri terepváltoztatás a verseny előtti egy hónapban - eddig nem jelentett akadályt.

Ez most más. Kiszámíthatatlan. Nem maga a vírus, hanem az emiatti különféle intézkedések, a külföldi résztvevők félelme, az utazási korlátozások, a távolmaradások, visszamondások, egyebek.
Több mint négy éve dolgozunk az EB előkészítésén. Ha nincs a vírus, már majd három hónapja túl lennénk rajta. Így meg még az is lehet, hogy csak két év múlva leszünk. Ha leszünk.

A helyzet sajnos az elmúlt két hétben annyit romlott, hogy felelősen nem tehettünk mást. Döntésünkkel egyetértett az IOF, az MTFSZ és Salgótarján önkormányzata is.

(Az “elkerülhetők a tömörülések” és a “nem zavar senkit” sajnos az EB esetében nem állja meg a helyét.)

Kovács Gábor





From: Szabolcs Tornai 
Sent: Wednesday, September 09, 2020 9:05 PM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu 
Subject: [Tajfutas] máris a tájfutókon csattan az ostor

Az általad említett különbségek ellenére igenis van összehasonlítási alap! Az egyik egy szerény rendezvény, ami a résztvevők számát illeti, a másik viszont egy hatalmas tömegrendezvény. Az egyiken elkerülhetők a tömörülések, a másikon tömegrajtok lesznek. Az egyik nem zavar senkit, a másik miatt lezárják a főváros egy részét. Az utóbbi mégis megtartható a jelen helyzetben.


--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20200909/0db28127/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list