[Tajfutas] WMOC - úgy általában

Molnár Attila mozsar70 at gmail.com
2020. Nov. 27., P, 07:46:57 CET


Én ennyire nem vágynék abba a rekettyébe!

Aki járt kettő, ill. négy éve a MTBO Tipo kupán az tanúsíthatja, hogy a rekettyén kívül az erdő csak foltokban fehér (jellemzően akácerdő) és az északi oldal csalánban, szederben is gazdag terület ...

Viszont tájbringázni tökéletes terep.

 

Mozsár 

 

From: Tajfutas <tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu> On Behalf Of Ágnes Takács
Sent: Friday, November 27, 2020 7:10 AM
To: tájfutó lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Cc: Dénes Gergő Nagy <gergo.nagy at gmail.com>
Subject: Re: [Tajfutas] WMOC - úgy általában

 

Sziasztok! Most sorozatban két Szenior VB is kimaradt, bízzunk benne, hogy most ez a rendezvény sikerülni fog, van valami B terv is arra az esetre ha nem, mert én már két éve készülök, hogy fussak a Velencei tó környékén?

 


 <http://www.avg.com/email-signature?utm_medium=email&utm_source=link&utm_campaign=sig-email&utm_content=webmail> 

Mentes a vírusoktól.  <http://www.avg.com/email-signature?utm_medium=email&utm_source=link&utm_campaign=sig-email&utm_content=webmail> www.avg.com 

 

Péter Gombkötő <oldgombi at gmail.com <mailto:oldgombi at gmail.com> > ezt írta (időpont: 2020. nov. 27., P, 0:32):

Sziasztok!

Engedtessék meg nekem, hogy a vita zárásaként, mint aki elindította, még néhány gondolatot kifejtsek. Először is az ár-érték arányról: 2019-ben a Karszt Kupán négy futamon indultam 50 Euróért. Három erdei - karsztos, töbrös szuperjó  - terepen és egy városi - Rozsnyó belvárosa - terepen. Az ez évi WMOC 5 futamot adott volna 140 Euróért. (Most a Huf/Eur arányról ne is beszéljünk.) A szállásról meg csak annyit, hogy akkor kevesebbet fizettem egy panzióban, mint amit itthon elkértek egy hasonló színvonalú szállásért.

Amint írtam, a WMOC rendezése egy üzleti vállalkozás, nyereséges kell legyen! A skandináv, svájci, japán, stb résztvevők fizessék meg azt a nevezési díjat, ami ezt lehetővé teszi. A baj az, hogy a magyar nyugdíjakhoz viszonyítva ez sok!

Ami pedig azt az örömteli lehetőséget illeti, hogy együtt futhatunk a világ valamikori és mostani legjobbjaival, azt valamikor még én is élveztem. Az olaszországi viadalon korosztályom legjobb magyarjaként bejutottam az A döntőbe, közel 500 induló közül. Az ausztriain ugyancsak korosztályom legjobbik magyarjaként a B döntőbe. Ezek relatív sikerek, nem sok magyar induló volt.

De azt is megtapasztaltam, hogy egy B döntős skandináv, aki néhány perccel utánam indult, úgy húz el mellettem, hogy egy hosszabb átmenetben csak néhány száz métert tudtam vele együtt futni. Mások a körülményeik, a lehetőségeik!

Induljon mindenki a jövő évi WMOC-én, aki ezt szeretné és megengedheti magának. Reméljük, hogy a pandémiás helyzet is úgy alakul, hogy meg lehet rendezni.

Üdv

Oldgombi

 

Kéri Gerzson <gfkeri at gmail.com <mailto:gfkeri at gmail.com> > ezt írta (időpont: 2020. nov. 26., Cs, 21:53):

Az évek/évtizedek pontosan 24 év. Lásd a következő wikipédia cikket a WMOC időpontjait és helyszíneit illetően. Bár nem naprakész, mert 2021-re május hónap és japán helyszín olvasható benne:
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Masters_Orienteering_Championships

 

Péter Gombkötő <oldgombi at gmail.com <mailto:oldgombi at gmail.com> > ezt írta (időpont: 2020. nov. 25., Sze, 22:52):

Sziasztok!

A WMOC évek/évtizedek óta egy jól fizető üzleti vállalkozás. Ez nem baj, tulajdonképpen sok minden ilyen üzleti alapon kellene működjön. De ha megnézzük az ár-érték arányt, ugyanazért a 

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu <mailto:Tajfutas at lazarus.elte.hu> 
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas




 

-- 

Takács Ágnes

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20201127/c9e04037/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list