[Tajfutas] Kijárási korlátozás?

c-sport at silva.hu c-sport at silva.hu
2020. Már. 27., P, 23:25:15 CET


Janó, 

a   rendelet olyan mint a kedves vezetőnk, kicsit korlátozó, kicsit megengedő, kicsit nesze semmi fogd meg jól, de leginkább semmit érő. A lényeg, hogy egy olyan gumi szabály, hogy mindenki kedvére alkalmazhatja, és a felelősség sem az egyénen sem a rendelet kihirdetőjén nehezen számon kérhető, vagy csúnyán elverhető rajta a por, mikor mik az igények. Azt kéne megnézni, hogyan néz ki egy végrehajtási utasításkészlet amit a  rendőrnek vagy a katonának, vagy esetleg bevont katasztrófavédelmisnek és polgárőrnek kiadnak, mit kell tennie ha .... és amennyiben... . 

 

A rendeletben egy szó nincs arról, hogy egy kereskedelmi egység nem nyithat ki, nem fogadhat ügyfelet, Elvileg mi webáruház is vagyunk, és ha valaki jön a megrendelt áruért akkor azt átadhatjuk neki. Nincs olyan szabály csak az éttermekre, hogy csak kiszállíthat ételt és helyben nem szolgálhatja fel. Aztán ha eljön hozzánk útbaejt egy drogériát vagy közértet és megvan az alibi, hogy egyébként csak egy cipőért ugrott el. Nálunk a héten a személyes üzletfelkeresés csekély, a saját szabályozásunk szerint az üzletben két eladó lehet csak, mindenki más home office vagy szabadság. 

Egyszerre csak egy vásárló lehet az eladótérben,ha véletlen torlódás van akkor az érdeklődők várnak odakint. Egymástól elegendő távolságban. Ha esik eső, akkor mindenki a saját autójában. Ha nincs autója akkor felállítunk egy sátrat és az megvédi az esőtől amíg várakozik - erre még nem volt szükség. 

Van saját ingyenes  parkolónk, lehetőleg mindenki autóval jöjjön és ne tömegközlekedéssel. 

És ha valaki nem szájmaszkban jön a boltba akkor azonnal felvesz egy új steril csősálat, amit a távozáskor megtarthat ha vásárolt bármi futófelszerelést. 

Ajtó kilincs sűrűn fertőtlenítve, fertőtlenítő rendelkezésre áll. .Kártyával érintősen lehet fizetni.

Amíg nem köteleznek teljes bezárásra addig saját lehetőségeinkhez képest kiszolgáljuk azokat akik erőszakosak és szükségük  van akármire is. 

Egyébként mennyivel nagyobb a terjesztési láncolat valószínűsége akkor, ha mohamedek mennek a hegyhez vagy egy hegy megy sok mohamedhez? nálunk nem tud tömeg lenni, sokkal kevésbé vagyunk kockázatosak mint egy élelmiszerüzlet vagy dohánybolt.  

 

Egyébként pedig muszáj találni munkát mert sokba kerül a semmit tevés.

üdvözlettel, 

Guttmann Zoltán 

multiNavigátor terepfutók boltja <http://www.multinavigator.hu/> 

-----Original Message-----
From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Kelemen János
Sent: Friday, March 27, 2020 5:08 PM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: Re: [Tajfutas] Kijárási korlátozás?

 

Guttmann Zolitól kérdeném, hogy fogadhatsz-e vásárlókat holnaptól két hétig a sportüzletedben? Az más kérdés, hogy te és munkatársaid bementek, rendezkedtek, interneten rendeltek és rendeléseket fogadtok, leltároztok stb. zárt ajtók mögött.

 

Üdv,

 

Janó

 

2020.03.27. 16:50 keltezéssel, Kelemen János írta:

> van-e értelme kinyitnia hétfőn reggel, ha amúgy nem mehet be vásárló a 

> boltba? (életkortól függetlenül)

 

_______________________________________________

Tajfutas mailing list

 <mailto:Tajfutas at lazarus.elte.hu> Tajfutas at lazarus.elte.hu

 <http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas> http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20200327/523bbfba/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list