[Tajfutas] Gueorgiou és a méhcsípés 2008-ban

Hegedüs Ábel abel.terkep at chello.hu
2020. Jan. 27., H, 19:46:56 CET


Sziasztok

Amit a helyszínen tudni lehetett:

A helikopter sokáig várt, utóbb azt hallottuk, hogy nem akarták elvinni G-t, de aztán „meggyőzték” őket.

Ábel

 

From: Tajfutas <tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu> On Behalf Of Szabolcs Tornai
Sent: Sunday, January 26, 2020 3:39 PM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: [Tajfutas] Gueorgiou és a méhcsípés 2008-ban

 

Gueorgiou-t már a 7-es pont előtt benyelte a méhet, és kb. 12 perccel a vége előtt a 22-es pont után adta fel a versenyt biztos vezető pozícióban az angolok és az oroszok előtt. A GPS-tracking szerint a 22-esről a 24-es felé indult el, majd félúton visszafordult, és bizonytalanul elindult a 23-asra. Az akkori beszámolók szerint a nyelvét (vagy a torkát) csípte meg a méh, s amikor sétálva beért, összeesett, alig tudott levegőt venni, ezért helikopterrel kórházba kellett szállítani.

Kamu lett volna ez az egész? Csak azért, mert nem ismerte be, hogy biztosan vezetve durva hibát csinált a 22-es után? (A közvetítést meg lehet nézni a 2008-as cseh woc honlapján.)

Az akkori beszámolók:

 

"The bee had stung him on the tongue, it swelled and he could hardly breathe," physician Roman Jelínek told Aktuálně.cz. The organizers quickly had a helicopter come and take the unlucky athlete to the hospital in nearby Olomouc.  

 

Sixteen minutes in, Gueorgiou caught Stevenson and managed to get a clear lead. France now seemed unbeatable and about to claim their first Gold in relay. But... "les dieux en avaient décidé autrement", as the French put it. On the way to the 7th control Thierry swallowed a bee which stung him on the inside of the throat. He struggled on for a while but had to bail out. On reaching the finish area he collapsed, barely able to breathe. A helicopter duly arrived to take him to hospital where the word was that he was on the way to recovery.  

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20200127/83b11673/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list