[Tajfutas] MOBO statisztika - hosszú

ZTC / Fehér Ferenc zala.ztc at zalaszam.hu
2019. Jan. 12., Szo, 18:00:55 CET


Helyes! Helyes! Helyes!

Mennyivel másabb ez a levél!

Ez már sokaknak jobban tetszik!

Erőt, egészséget és sok-sok befogadó partnert kívánok!

 

 

Amúgy gratulálok mindenkinek, aki a MOBO pálya létrehozásában részt vett. A támogatás „szerzőjétől”  a térképeket készítőkőn át, az utolsó pont kihelyezőjéig mindeninek!

 

üdv

Fehér Ferenc

 

 

 

From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Kelemen János
Sent: Saturday, January 12, 2019 12:04 AM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: Re: [Tajfutas] MOBO statisztika - hosszú

 

Szia Feri,

A teljesítés ideje alatt nincs szükség internetkapcsolatra. Otthon, amikor már van internetkapcsolat, vagy egy bevásárlóközpontban, ahol van ingyen WIFI, a Settings menüben kell elindítani a lefotózót pontok feltöltését. Ennyi.

Amúgy te magad is tudod, hogy idén a "hóhért akasztják". Aki eljön Pécsre április 19-n <http://www.mecsekopen.com/> , az élőben megnézheti. (Tanács a linkhez: Tessék mindig egyet lefele görgetni.)

A felnőtt válogatott segítőjének írtam sok egyéb mellet ezt a mondatot 2019.11.19-n: 

"2018. október 6. óta átlag napi egy órát foglalkozom (ha hagyják) közvetve a teljes válogatott jövő évi munkáját segítő, egy szem aprónak tűnő feladat megvalósításán, ami valszeg április 19.-ig leköt." (100 óránál járok, az 400 versenyző 15 perces sprint teljesítésének felel meg már most.) 

Közben örökbe fogadtam egy iskolát, és próbálom segíteni egy tanárnő munkáját (klubotok igazolt versenyzője), aki tájékozódási futó szakkört vezet, tavaly szeptembere óta.

A helyi tájékozódási futó közösségnek az alábbi levelet írtam 2018.08.16-n:

Ezúton szeretném felajánlani minden rendelkezésemre álló tárgyi eszközömet és szakmai tudásomat a pécsi/baranyai utánpótlás fejlesztéséhez. 
pl. kvízjátékok, kártyarendszer, javított térképeim, pécsi alaptérképek majdani munkákhoz, tanácsok térképjavítóknak, 2000 évi CD összeállításom, bemutatók szakmai és lebonyolítási tapasztalatai stb. stb. stb. 

Lásd. 4 részes terem-tájékozódás lebonyolítása című cikksorozatot. Amint megkapom pár napra a helyi SI készletet, bemutatok egy egyszerűbb önjáró játék lebonyolítást. (Remélem.)

Az MTBO területnek ajánlottam fel egy jó pár éve elkezdett félkész térképemet, 2019.01.19-n.

A helyi tájékozódási futó közösségnek az alábbi levelet írtam 2019.01.06-n:

Legyetek szívesek és tegyetek közösen lépéseket annak érdekében (hozzatok döntést arról), hogy Pécs-Baranya tájékozódási futó sportjának legyen egy nyilvános/naprakész térkép adatbázisa/archívuma. Nem nagy dologra gondolok és az aktív segítségemre is számíthattok a megvalósításában. Ha megbíznátok vele, akkor a projekt irányítását, lebonyolítását, naprakésszé tételét, majd ennek naprakész vezetését is el tudom vállalni az aktív segítségetek (tagságotokat is beleértve) mellett. 1. Egyszerű adatbázis kezelés Excelben (ami táblázatkezelő) 2. digitalizált térképek 3. Webes felületi megjelenítés <https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1P5lKjip4JixhuBqZB5oo-50wiPg&ll=46.06752631293526%2C18.270639175781184&z=10> .

Az általad vezetett edzőbizottság felé is felajánlom a segítségemet az edzői adatbázis létrehozásához. Két három körlevél és egy karikás ostor kell hozzá.

Kereshet szülő, akinek 10-12 éves gyermeke van és rendelkezik megfelelő feltöltési sebességű internet kapcsolattal és telepített Skype szoftverrel, szívesen beszélgetek velük képernyőmegosztás mellett technikai dolgokról.

Tervezem az első, ha meg nem előznek, pécsi MapRan eseményt, Szentendre mintájára.

Továbbra is ajánlom a Mátrix kártyacsomagot 18.000 Ft-ért, de még csak két belső és egy külső szervezet (számukra 25.000,- Ft) vásárolt belőle. Olcsóbb lehetne, ha lennének további megrendelések. A munkámért a csomagárból a rámeső rész 1500 Ft, a többi nyomdai előkészítés, nyomás és ÁFA.

Szieberth Peti munkájához is próbálok segíteni, az összes országos bajnokság felkutatása, kategóriánként pályák megrajzolása, győztes útvonalak ábrázolása. Nem elég neki az Ezüst kitűző, ráhajt a Bronzra is. És remélem megküzd majd az Aranyért is, hogy utolérjen engemet + neki is van egy fiatal csapata, csak nem enged a közelükbe.

Bátran kereshettek, de ne úgy mint legutóbb egy rendező, aki három nappal a versenye előtt kért meg arra, hogy véleményezzem a sprint térképeit.

Üdv,

Janó, aki azt vallja, hogy van két mentalitás (több is lehet), az egyik tán a fiatalokra vonatkozhat: Ihaj-csuhaj, sose halunk meg!, egy másikat inkább a felnőtt korosztály vélheti magáénak: Csak egyszer élünk, de ha jól csinálod, akkor az az egy is elég!

2019.01.11. 21:23 keltezéssel, ZTC / Fehér Ferenc írta:

Kedves Janó!

 

A statisztika csak az elmúlt egy hónapot mutatja! Tél van, hideg van, a karácsony miatt más érdekli az embereket! 

Sőt érdekesség, hogy nálunk csak a megnyitón kb 40 fő ment végig a pontokon, de a gyerekeknek nincs internet a telefonjukon, így Ők a statisztikában nincsenek benne!

 

Várjunk  még egy kicsit, mondjuk fél évet és a „logikus” matematikai számítással akkor hozakodj elő! Sőt a pályák remélhetőleg több évre készültek, így akár 4-5 év múlva szívesen látunk itt a listán!

 

Addig inkább gondolkodj azon, mi újat tehetsz a tájfutásért, a tájfutókért, mondjuk úgy, hogy…, nem számolgatsz! Ha esetleg ez nem sikerül, akkor sincs semmi baj, csak léci ne terheld a listát.

 

 

Üdvözlettel

Fehér Ferenc

 

 

 

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20190112/315a3181/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list