[Tajfutas] Transmoduls Kupa vs Tájfutó Maraton

Hites Viktor tajfutas at outlook.hu
2018. Okt. 25., Cs, 20:40:35 CEST


Szia!

Köszönöm a válaszod így is, igaz annak még jobban örültem volna,
ha a miértről is kaphatok információt, illetve arról, hogy Neked mikor jönne számításba az indulás.
Időpont a rossz, a terep, a táv, a rendező, amúgy lenne rá késztetésed, csak más időpontban, más terepen stb…

Skulo most mondta telefonon, hogy már a tájfutó évzárón sem volt vonzó ebben az időszakban egy közös térképes hosszúfutás az elitnek,
ezért is gondolja azt, hogy ebben az időszakban nincs sok értelme Tájfutó Maratont rendezni.

üdv. Viktor

From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Ábel Pintér
Sent: Thursday, October 25, 2018 6:52 PM
To: levlista Tájfutó <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] Transmoduls Kupa vs Tájfutó Maraton

Szia Viktor!

Én nem megyek a tájfutó maratonra!
Írhattam volna magánban is, ehelyett azonban azt szerettem volna, hogy minden listatag feltétlenül értesüljön erről a tényről, Skuló is!

Üdv,
Pinyő


Sent from my Android device.

Hites Viktor <tajfutas at outlook.hu<mailto:tajfutas at outlook.hu>> ezt írta (időpont: 2018. okt. 25., Cs 18:21):
Szia Skulo!

Természetesen, ha ez csak az én agyszüleményem, hogy lehet még igény hosszútávú és normáltávú pályákra, akár így a szezon végén is, akkor valóban nincs értelme megrendeznünk idén a Tájfutó Maratont, vagy lehet, hogy valóban egy TTEV-hez hasonló eseményként van inkább rá igány valamikor a tél folyamán, ahogy a telefonban mondtad. Jó lenne nyilván most is, ha minél többen megszólalnának itt a listán, vagy írnának magánban, akik szívesen vennének részt rajta, mert tudom az előnevezés többnyire az utolsó órában történik a versenyeinkre.:)

Ami viszont biztos, hogy ezen a terepen jövőre biztosan nem rendezem meg, és ha lesz még jövőre Tájfutó Maraton, akkor azt nem rangsoroló versenyként (beláttam, hogy ezek számát valóban nincs miért növelni/szinten tartani tovább) rendezzük meg és a mostani OB terepén.

Irigyellek Titeket, hogy Budapesten nincsenek hasonló viták és összeveszések.
Bevallom ezek engem nagyon zavarnak, és nem értem miért van rájuk szükség.
Nagyon remélem, hogy ezeknek nem én vagyok elsősorban a kezdeményezője,
max. az elszenvedője.

Az ONEB-bel voltam elfoglalva, reméltem, hogy elég lesz 4 héttel a verseny előtt elkezdeni meghirdetni a Tájfutó Maratont, de mostanra valóban elbizonytalanodtam van-e értelme foglalkozni a dologgal, főleg, hogy a régióban nincs annyi tájfutó, mint Budapesten, őket osztjuk meg most sikeresen ismét két versennyel. Nyilván jó lenne látni valahogy van-e rá igény, vagy tényleg inkább a 6-8 perces sprintpályák azok, amik ma a tájfutóknak örömet okoznának. Én olyat már nem szeretnék rendezni (úgy látszik megöregedtem:)), de biztos lesz jelentkező rendezőnek olyan versenyekre is.

Örülnék visszajelzéseknek, foglalkozzunk-e a verseny előkészítésével, vagy ne erőltessem ezt a "hülyeséget"!
Kérem a listatagokat és az egyesületek vezetőit, hogy egy kicsit aktivizálják magukat ebben a témában!
Köszönöm előre is mindenki segítségét! Hogy felelősen tudjak döntést hozni a megrendezésről, vagy az elmaradásról.

üdv. Viktor-----Original Message-----
From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu<mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu>] On Behalf Of Scultéty Márton
Sent: Thursday, October 25, 2018 5:21 PM
To: tajfutas <tajfutas at lazarus.elte.hu<mailto:tajfutas at lazarus.elte.hu>>
Subject: Re: [Tajfutas] Transmoduls Kupa vs Tájfutó Maraton

Viktor, miért kell mindenképp megrendezni idén a Tájfutó Maratont? A prológ Megasprint Rallyval már szívtál, hiszen bár jó ötletnek tűnt a középtávú OB előtt csinálni viszonylag hasonló terepen, mégis alig voltak rajta, szenvedtél egy csomót a jegyzőkönyvvel (még úgy is, hogy egy részét átvállaltam helyetted), és nemrég állította ki Csonti a verseny számláját, ami a bevétel felére rúg.
Nehéz elképzelni, hogy tömeges igény lenne a szezon végén hosszútávú pályákra, főleg akkor, amikor a sportág a másik irányba halad:
kieséses sprint jön 6-8 perces pályákkal, a HOB meg megszűnik. És aki mégis ilyesmit akar ekkor futni, annak ott van a dobogókői hegyifutó verseny ugyanezen a hétvégén.
Persze tudom, hogy a pályák többsége nem lenne hosszútávú, de ahhoz, hogy mondjuk a gyerek kategóriákban sokan legyenek, tényleg egyeztetni kéne a klubokkal. Ehhez képest még kiírás sincs az MTFSZ honlapon, csak egy link a saját honlapodra, amin viszont még a márciusi időpontok szerepelnek.

Nem fikázni akarlak, de nekem logikusabbnak tűnik csak jövőre sütni el az idénre megtervezett pályákat. És ezt a Transmoduls nélkül is így gondolnám. De abban igazad van, hogy nagyobb együttműködés nem ártana felétek. Zsoltnak is szüksége van külső segítségre, pályakitűzőt Budapestről, SI-kezelőt Pécsről hív. Amit nem értek, hogy Budapesten és Pest megyében van az MTFSZ tagszervezetek és az igazolt versenyzők kb. harmada, kiválóan össze tudna veszni mindenki mindenkivel különböző dolgokon, ilyeneket mégis csak vidékről olvashattunk az elmúlt 15 évben?!

Üdv,
Skuló Marci

Hites Viktor <tajfutas at outlook.hu<mailto:tajfutas at outlook.hu>> ezt írta (időpont: 2018. okt. 25., Cs, 9:31):
>
> Szia Skulo!
>
> Akkor mégis egy kis "mise":
> Valóban akár ilyen egyeztetés is lehetett volna, bár szerintem alapvetően a legtöbb klubban vannak olyanok, akik szívesen versenyeznek még ilyenkor is, meg vannak, akik már nem, vannak, akiknek még jól jöhet egy-két plusz rangsorpontos futás, és van akiknek erre már nincsen szükségük. Így a klubszintű egyeztetést majdhogynem feleslegesnek érzem, bármennyire is annak tűnhet esetleg.  Emellett mindkét rendező valamelyest kényszerhelyzetben volt azzal, hogy a tavaszi későn érkezett nagy hó miatt el kellett halasztanunk a versenyünket.
>
> A környékbeli klubokkal való egyeztetésnél viszont szerintem még sokkal fontosabb lenne, hogy azonos régióban főleg, ahogy Te is írod ebben az időszakban, amikor már amúgy is kisebb az érdeklődés egy-egy verseny iránt, legalább az időpontütközést elkerüljük. Mikulás Kupát azt gondolom, nyugodtan rendezhet minden város, vagy akár klub magának...
>
> Egy kis odafigyeléssel a másikra és a többiekre (már jött levél nekem magánba, hogy most akkor mit csináljanak, szakítsák szét magukat!?) most is különösebb gond nélkül megoldható lenne/lett volna a dolog, hiszen szombaton nyugodtan lehetne Sárváron két futam, vasárnap pedig Tájfutó Maraton Öskün, még akár erősíthetné is egymást a két verseny, így meg nyilván csak gyengíteni tudja egymást...
>
> Tavaly szerintem volt azért kb. 100 fő a Transmoduls Kupán igaz akkor is volt egy halom futam, így én és többen mások is csak a vasárnapi erdei futamra mentünk el, ami jó kis verseny volt.
>
> Szerettem volna, ha idén is versenyezhet a magyar mezőny a Tájfutó Maratonon, akár csak 100 fő - ha van erre igény - hiszen egy mostanra viszonylag komolyabb hagyományokkal rendelkező, és elég speciális versenyről van szó. Nem akartam, hogy teljesen elmaradjon, mert a hó ránk esett, és így a sítájfutó OB rendezése mellett döntöttem inkább (akkor, az tűnt a logikus döntésnek), hanem ha a szezon végén is, de szerettem volna biztosítani a lehetőséget, hogy végig csinálhasson egy kemény hosszútávú pályát az, aki ezt szereti. Mindezt egy várhatóan elég színes őszi erdőben. A többieknek, akik a hosszútávot nem vállalják be, de szeretik a technikás normáltávú pályát, pedig legyen lehetősége még esetleg rangsorpontért futni egy ilyen versenyen/terepen.
>
> Lehet, hogy hülyeségeket képviselek, gondolok, ezúton is elnézést érte, ha így van!
>
> üdv. Viktor

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu<mailto:Tajfutas at lazarus.elte.hu>
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu<mailto:Tajfutas at lazarus.elte.hu>
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20181025/f59e78e5/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list