[Tajfutas] tiltott területek

Hites Viktor tajfutas at outlook.hu
2018. Okt. 11., Cs, 20:34:08 CEST


Sziasztok!

A versenytérképen ezúttal nem lesznek tiltott területek, annak ellenére, hogy a természetvédelmi engedélyünkben az szerepel, hogy a térképen lévő fokozottan védett természetvédelmi területeket csak az utakon keresztezhetjük. A dózerutak így mindenhol használhatóak lesznek, sőt… A térképre két okból nem jelöltük be tiltott területként a Hársas-tóhoz vezető patak mentén elhelyezkedő fokozottan védett területeket. Egyrészt a pályakitűző igyekezett, hogy ezeken a területeken átkeléskor a logikus útvonal eleve az utakat használva vezessen, másrészt olyan sűrű a patak mentén a növényzet, hogy nem is érné meg sehol átvágni itt, harmadrészt ha bejelöljük tiltott területként, akkor valóban nem ártana a szabályszegést ellenőrizni mindenkinél, amire nem lenne kapacitásunk. Reméljük, hogy sikeres volt a pályakitűzés és fel sem merül ezeken a részeken az átvágás, ahol egyébként a patak mentén láttam ma egy védett szürkegémet békakeresőben, lefényképeznem sajnos nem sikerült.

üdv. Viktor

From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Erdélyi Tibor
Sent: Thursday, October 11, 2018 10:15 AM
To: tájfutó levlista <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: [Tajfutas] tiltott területek

Nem tudom, (és gondolom még a versenyzők se 🙂 ), hogy lesznek-e tiltott területek a hétvégi OB-n, de ha mégis, figyeljetek oda.
A nemrég befejeződött svájci Junior Európa Kupa tömegrajtos hosszútávú versenyén elég nagy balhé lett abból, hogy a pályakitűző, úgy tűnik pusztán az átmenet nehézségének fokozása céljából berajzolt egy-két elég cakkos határú tiltott területet, és a felkészületlen?, a jelkulcsot nem jól ismerő? versenyzők a tiltott területen átvezető dózerutat használták. Először elkezdték felírni a a tilosban járók (futók) rajtszámát (haha, ezt most az OB-n nem tudják megtenni, mert nem lesz rajtszám 🙂 ), és kizárogatni a versenyzőket. Mikor látszott, hogy kb. minden második futó a dózerutat használja (naná, csak végig kellett döngetni rajta, és nem kellett azonosítani közben a különös formájú, a terepen nem jelölt tiltott terület határát), a zsűri visszavonatta a kizárásokat.

[image.png]

Érdekesség még, hogy GPS élő közvetítés térképén<https://www.tulospalvelu.fi/gps/20181007_JEC_Lo_M20/> nem voltak rajta ezek a tiltott területek. Lehet, hogy a pályakitűző<http://karten.guedels.ch/show_map.php?user=T%C3%A9rence&map=2087> az utolsó pillanatban improvizálta? Na ebből szokott probléma lenni a versenyrendezés során.

ET


--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20181011/0383e118/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.png
Type: image/png
Size: 761818 bytes
Desc: image001.png
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20181011/0383e118/attachment.png>


More information about the Tajfutas mailing list