[Tajfutas] rajt- és célkarantén + rajtszám kérdése

Hites Viktor tajfutas at outlook.hu
2018. Okt. 9., K, 09:36:41 CEST


Szia Andor!

Nem kritérium, csak szerényen érdeklődtem Szabolcstól, mert reménykednék benne, hogy egy nagyon jó és talán minden szempontból kifogástalan versenyen vehetnénk részt abban az esetben. Másrészt amikor valakitől valamit elvárok, nem árt ha az ő helyébe is beleképzelem magam legalább egy kicsit. Beviszed a kocsidat a szervízbe, mondod, hogy holnapra kell, az autószerelő meg mondja, hogy addigra alkatrész sem lesz…☺ Harmadrészt azért vannak dolgok, ami versenyzői oldalról időnként elvárásként megfogalmazódik, ugyanakkor rendezői oldalon adott esetben megoldhatatlan problémának bizonyul. A minden pályán legyen frissítés szerintem teljesen irreális felvetés volt például, nem véletlenül jött az a 15 perces sprintpályára vonatkozó levél a listára.

Felvetődött bennem a kérdés, amire talán Te mint régi tájfutó tudod a választ. A 70-90-es években mennyi telepített WC volt a tájfutó versenyeken?

üdv. Viktor

From: Andor és Katalin Vékony [mailto:vekony.arva at gmail.com]
Sent: Tuesday, October 09, 2018 8:48 AM
To: Hites Viktor <tajfutas at outlook.hu>
Cc: Szabolcs Tornai <tornai.szabolcs at gmail.com>; tájfutó lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] rajt- és célkarantén + rajtszám kérdése

Egyébként miért kritérium a versenyrendezés azoknál, akik felvetnek egy számukra - számunkra problémás dolgot?
 A versenyek rendezése egy szolgáltatás amit mi - szerencsére (?) még - elég nyomott áron igénybe veszünk. Én speciál nem tudok tojást tojni, de ha büdös azt észreveszem. Ha szervízbe viszem az autómat elvárom, hogy azt a gyári előírások szerint végezzék, javítsák, ha nem tetszik valami szólok, de nem ajánlom fel a szerelőknek, hogy legközelebb a saját autójukat hozzák hozzám javításra. (Talán még saját szakterületemen is célszerűnek tartom a szakmai protokollokat betartani, a kölcsönösség igénye nélkül :-) )
Üdv:
Andor

Hites Viktor <tajfutas at outlook.hu<mailto:tajfutas at outlook.hu>> ezt írta (időpont: 2018. okt. 9., K, 6:48):
Kedves Szabolcs!

Ebben a kérdésben alapvetően megegyezik a véleményünk, bár én egy kicsit más oldalról közelítem meg a karantén szükségességét.
Úgy gondolom, lehet annyira sportszerű a magyar tájfutó társadalom, hogy ne legyen szükség rajt és vagy célkaranténra, emellett aki csalni akar, az valóban alighanem meg tudja tenni ezt karantén esetén is.

A verseny elnökeként meg is próbáltam felvetni, hogy a karanténről, ha egy mód van rá, án szívesen lemondanék, mert az csak a kedélyeket borzolja, és rengeteg kellemetlenséggel jár futónak, rendezőnek egyaránt. (Simán megvádolhatnak majd embertelenséggel, hogy karanténba kényszerítek egészséges versenyzőket…☺) A Versenybizottságnál történt érdeklődésemre ezzel kapcsolatban azt a választ kaptam, hogy felmerült korábban, hogy csak az 14-21 kategóriákban legyen karantén, hasonló esetben, de állítólag ez ellen a szeniorok tiltakoztak a leginkább.
A magam részéről megírtam a belső levelezésben, hogy a verseny elnökeként, ha megtehetem vállalom annak ódiumát, hogy az idei évben nem lesz semmilyen karantén, kaptam már így is hideget-meleget, egy kicsivel több ebből már nem számít.:)
Sőt térképelvétel sem terveztem ebben az esetben sem (azzal is csak a gond és némi környezetterhelés van), mert a sportágunknak mégiscsak egy fontos része a másokkal közös útvonal elemzés. Ezt is megteheti sportszerűen is szerintem az ember: a még el nem indult versenyzőkkel nem elemez, csak a már szintén beért társakkal… Lebeszélt róla a versenybizottság képviselője és az ellenőrző bíró, leginkább azzal, hogy akkor készüljek fel az ezzel kapcsolatos óvások elbírálására, így én most megfutamodtam.

Mindenképpen nagy előrelépés lenne szerintem, a karantén szükségességének megszüntetése a versenyző és rendezőbarát irányba, rossz idő esetén egyébként most sem lehetne megoldani komolyabb egészségügyi kockázat, vagy nagyon komoly költségek nélkül a rajt és célkarantént.

Sportbaráti üdvözlettel:
Hites Viktor
az idei ONEB elnöke
PS: Szabolcs mikor indulhatunk egyébként általad rendezett versenyen!?

From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu<mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu>] On Behalf Of Szabolcs Tornai
Sent: Tuesday, October 09, 2018 12:02 AM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu<mailto:tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: [Tajfutas] rajt- és célkarantén + rajtszám kérdése

Sziasztok!

Elnézést, hogy megint kotnyeleskedem, de jó lenne tudni, hogy az okostelók világában mi a túrónak van szükség rajt- és célkaranténra egy országos bajnokságon. A vb-ken attól van értelme a rajtkaranténnak, hogy oda mobiltelót nem vihetnek be a versenyzők.

Hogy most végre nem lesz rajtszám az ob-n, óriási vívmánynak tartom, mert a rajtszámok értelmét sem látom, hiszen a dugókaszám tökéletesen helyettesíti.

Sz.
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu<mailto:Tajfutas at lazarus.elte.hu>
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20181009/9a773002/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list