[Tajfutas] Hegyi vs. tájékozódási futás a Kossuth Rádióban

dr. JANKÓ Tamás jankot at t-online.hu
2018. Nov. 30., P, 09:06:10 CET


Nem rossz ötlet, mikor csinálod meg? Csak 3 pontot kell kitenni, meg valami turista térképet kinyomtatni hozzá. Pláne bringával, én tuti elmegyek rá :)

T

 

From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Marosffy Dániel
Sent: Friday, November 30, 2018 8:46 AM
To: lazarus <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] Hegyi vs. tájékozódási futás a Kossuth Rádióban

 

Szerencsére ez nem a jogi kar, nincs sehol kőbe vésve, hogy ki mit ért hegyifutáson, illetve, hogy az mennyi tájékozódást tartalmazhat. Ez csak és kizárólag a rendező döntése. Sajnos, a Spari – amúgy érthető anyagi okokból – elment az ösvényfutók igényei felé, ezzel kicsit kiherélve egy nagy múltú, egyedi versenyt. De mi tehetünk róla, nem vagyunk elég nagy mezőny. (Én aztán pláne, évek óta nem indultam.)

 

Én egyébként sokáig fantáziáltam egy Dobogókő ihlette, de tájékozódás szempontjából még jobban variálható versenyen (eredetileg bringával, de ez most részletkérdés), mondjuk a Lajosforrás – Pilistető – Dkő – Prédikálószék – Lajosforrás vonalon, vérprimitív pontok, mind hegycsúcs, de közben bőséggel volna útvonalválasztás. Aztán ez gondolat maradt.

 

D. 

 

From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of István Zsebeházy
Sent: Friday, November 30, 2018 8:30 AM
To: lazarus <tajfutas at lazarus.elte.hu <mailto:tajfutas at lazarus.elte.hu> >
Subject: [Tajfutas] Hegyi vs. tájékozódási futás a Kossuth Rádióban

 

Távol álljon tőlem a terep (vagyis úton) futás műfaj és annak bármely szereplőjének a védelmére kelni, de úgy látom ti is erős fogalom zavarban szenvedtek, nem csak ők. Miért kéne egy terep/hegyi futónak tudnia tájékozódni?? (Pláne egy 50ezres térképen erdei átvágásokat kivitelezni.) Jó alapvetően mindenkinek érdemes tudnia aki erdőbe lép, már csak túlélési ösztönből is, de az ő sportáguknak vagy mi a fityfenének, nem alapja ez. És ha a Spari hegyifutót rendez és nem tájékozódási futót, akkor úgy igazságos, hogy mindenkinek ugyanaz az útvonal. Mondom ezt úgy hogy én csak hátrányt szenvedek ezzel, de az igazság érzetemet azért birizgálta a dolog korábban. 

 

Amit én a Spari helyében csinálnék: vagy betenném a verseny nevébe a tájékozódási szót is és akkor nincs szalag, vagy pedig a szalagot csak és kizárólag utakon vinném, aztán a delikvens eldönti hogy átvág e az erdőn vagy sem. Ugyan ez sem teljesen igazságos, de talán az arany középút és a tájfutók sem fanyalognak hogy az erdei felsőbbrendségüket nem élhetik ki.

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20181130/c03fc132/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list