[Tajfutas] Tájkerékpár Sprint OB Balatonalmádi - Vörösberény

ZTC / Fehér Ferenc zala.ztc at zalaszam.hu
2018. Aug. 30., Cs, 21:50:43 CEST


Szia!

 

„Nem akarok különösebben magyarázkodni, mert nyilván nincs értelme…”

 

Ha leírod, akkor ne is tedd!

 

 

A nevezőknek!

 

Tornatermi és kollégiumi szállásban tudok segíteni Zalaegerszegen!

De tornatermi szállást Zalalövőn is lehet találni. (Gyarmati Antal igazgató, 92/371-025)

 

Üdv

Fehér Ferenc

 

 

From: mtfsz-tagszervezetek at googlegroups.com [mailto:mtfsz-tagszervezetek at googlegroups.com] On Behalf Of Hites Viktor
Sent: Thursday, August 30, 2018 5:57 AM
To: ZTC / Fehér Ferenc <zala.ztc at zalaszam.hu>; 'Jenővári Gabriella' <jenovarig at gmail.com>; 'miklos mets' <miklos.mets at gmail.com>
Cc: 'MTFSZ Egyesületi lista' <mtfsz-tagszervezetek at googlegroups.com>; 'tájfutó lista' <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: RE: [Tajfutas] Tájkerékpár Sprint OB Balatonalmádi - Vörösberény

 

Kedves Feri és minden kedves más ONEB után érdeklődő sporttárs!

Igazatok van hibáztam, hogy nem készítettem el már korábban egy versenykiírást, amiből legalább az alapadatok minél előbb, mindenki számára kiderülhettek volna, és akkor már mindenki megnyugodthatott volna és ezek ismeretében szervezhetné az életét. Ebből is látszik, mégsem vagyok „profi” versenyrendező, csak egy olyan, aki azon igyekszik, hogy egy jó versenyen dőlhessenek el az idei bajnoki címek az Őrségben. Az alaphelyzetet amúgy hasonlóan látom a Miki leveléhez írtakban, de ettől még biztos, hogy jó lett volna egy versenykiírás legkésőbb idén február – márciusban, ahogy azt eredetileg terveztem. 

Mindenesetre a legfontosabb adatokat szeretném addig is megosztani Veletek, amíg a hivatalos kiírás a következő napok valamelyikén megjelenhet, hogy ne áruljunk tovább zsákbamacskát, mert érezhető ebben az irányban a felfokozott várakozás.

Helyszín: Szentgotthárd-Máriaújfalu Hársas-tó szabadstrandja


Tervezett null idő: 10:00

Versenybíróság: 

Elnök: Hites Viktor, 

Elnökhelyettes: Engi Imre

Titkár: Hitesné Gyuricz Márta

Pályakitűző: Faggyasné Wengrin Ágnes és Faggyas László

Ellenőrző bíró: Molnár Péter

Térképhelyesbítő: Engi Imre

Térkép ellenőr: Sőtér János

Sportident: Erdősné Németh Ágnes

Cél: Peics Antal Zsolt

Rajt: Herter László

Zene nem lesz csak hangosítás a szpíkernek, ezt is úgy kellett kikönyörögnöm az előzetes egyeztetés során a nemzeti park munkatársánál.

Kollégiumi szállást hiába igyekeztünk nem sikerült a közelben szerveznünk, Szentgotthárdon egy 30-40 férőhely körüli kollégiumot lehet egyben kivenni, akinek ez megfelel. Akinek kollégiumi szállásra lenne szüksége, annak Zalaegerszeg, vagy Szombathely jöhet számításba szerintem, de ezt egyénileg kell leszervezniük, mert nem tudjuk/merjük bevállalni az ezzel járó anyagi kockázatot.

A környéken Szentgotthárdon, Farkasfán, Apátistvánfalván, Szalafőn, Őriszentpéteren stb. valóban sok és többnyire minőségi kisebb-nagyobb szálláshely van ezek eléréséhez igyekszünk mi is egy kis segítséget nyújtani majd a kiírásban.

Előtte nap szombaton Farkasfán rendezünk egy nem minősítő prológot középtávú versennyel 13:00-ai null idővel, hogy aki nem versenyzett az elmúlt években az Őrségben, de az OB előtt szívesen ismerkedne egy kicsit az itteni tereptípussal, szívesen bemelegítene az OB-ra ilyen módon, az megtehesse ezt.

Ha bárkinek hiányzik releváns információ a tervezéshez, kérem hogy jelezze és igyekszem nyilvánosan választ adni!

Nem akarok különösebben magyarázkodni, mert nyilván nincs értelme, de sajnos több általam nem várt nehézség lépett fel (mint szinte minden versenyrendezés során), de ettől még persze lehetett volna már sokkal korábban egy kiírás, max változott volna az abban szereplő adatok egy része. A legnagyobb problémát valóban a megfelelő célhely megtalálása jelentette számomra, egyrészt az eredetileg gondolt Apátistvánfalvi rétekről a lehetséges esők miatt le kellett mondanunk (ezekről gyakorlatilag mindenki értsd alatta Apátistvánfalva polgármesterét, és a helyi természetvédelmi őrt, majd végül a pályakitűzőket) le is beszélt bennünket. Tulajdonképpen azzal, hogy nem a HOB vagy az Éjszakai OB rendezését nyertük el, amire eredetileg pályázni szerettünk volna, eléggé megnehezítettük a saját helyzetünket, akár még az is jogos lehet most, hogy nem is örülnénk annyira nagy mezőnynek, mint amilyen ilyenkor szokásos, mert valóban nem tűnik egyszerűnek egy ONEB-en várható résztvevői létszám autóinak parkoltatása. Míg egy éjszakai OB, vagy még egy HOB mezőnyének fogadása is, amitől mostanra már el is búcsúzott a magyar mezőny, alighanem nem jelentene különösebb problémát. Miközben rendezőként nyilván annak örülnék, ha minél többen vennének részt az idei bajnokságon és nem csak itthonról, hanem Ausztriából és Szlovéniából is például, amire persze így hogy nincs kiírás még magyar nyelven sem már nem kell különösebben tartanunk, de nem is merjük sajnos nagyon erőltetni… Kétségbeesésemben megpróbálkoztunk azzal is, hogy az Opel Gyártól kérjünk segítséget buszos szállításhoz az ottani parkolóból, hogy nyugodt szívvel hirdethessük a versenyt. Sajnos ez a tervem sem vált be, bár az Opel gyár parkolóját használhatnánk erre a célra, de buszokat sajnos nem tudnánk kapni, így azt önerőből kellene finanszírozni, a magyar mezőnyt ismerve pedig nem merjük bevállalni ezt a megoldást, bár sokat tűnődtem rajta, hogy megpróbálkozzunk vele.


Elnézést még egyszer mindenkitől, akit kellemetlenül érint az idei egyéni országos bajnokság kiírásának késedelmes megjelenése, remélem a szép őrségi erdők és a reményeink, és erőfeszítéseink szerint jó térkép, a technikás, kihívást jelentő pályák az igazán szép célhely, és az Őrség által sugározott nyugalom kárpótol majd Benneteket ezért.

üdv. Viktor

ui: Nem gondolom sajnos, hogy sokkal korábbi meghirdetése a Tájkerékpár OB-nak sokkal nagyobb magyar mezőnyt eredményezett volna. Mivel se osztrák, se cseh kupa nem lehetett a versenyünk, így alighanem a külföldi résztvevők létszáma is erősen limitált lett volna még akkor is, ha sokkal korábban hirdetjük itthon és külföldön egyaránt az eseményt, bár egy kétszer ekkora létszám komoly erőfeszítések árán talán így elérhető lett volna.

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20180830/51281231/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list