[Tajfutas] napi versenyengedély

Hites Viktor tajfutas at outlook.hu
2017. Feb. 19., V, 20:25:00 CET


Szia Balázs!

A jó szándékot természetesen semmiképpen nem vitatnám el, és természetesen azt sem feltételezem, hogy megválasztott vezetőink hülyék, bízom benne, hogy a többi hozzászóló is így van ezzel.

Egyrészt szerintem érthető módon felmerült egy csomó kérdés, amit jó lenne tisztázni mielőtt még dönt a napi versenyengedély be vagy nem bevezetéséről a közgyűlés, másrészt egy kicsit úgy érzem, hogy a tervezett szabályozás a beharangozott díjtételek mellett inkább „ráncigálásnak” és nem „terelgetésnek” minősül, amit nem tartok szerencsésnek, mert esetleg visszafelé sül el a dolog. Igyekeztem megfogalmazni azt is, hogy miért nem tartom jónak ilyen módon a szabályozást nem beszélve a technikai feltételeiről, amikre a legtöbb kérdés vonatkozott.

üdv. Viktor


From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Kovacs Balazs
Sent: Friday, February 17, 2017 11:38 PM
To: LISTA <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] napi versenyengedély

Sziasztok,

A versenyengedély nélküli rajthozállások aránya 15% körül van a rangsoroló versenyeken, nyílt kategóriák nélkül, a külföldieket is kiszűrve. Adatokat erről a honlapon találhattok
http://adatbank.mtfsz.hu/dokumentum/show/dokumentum_id/58/dokkategoria_id/13

Ezért hát a "közteherviselés" teljesebbé tételére kitalált intézkedés, aminek most a lényegét szeretnénk a közgyűléssel elfogadtatni, a részletek kidolgozása, szabályzatba iktatás majd azután. Próbáljátok meg feltételezni, hogy nem teljesen hülyék, akik kitalálták. Valamint jót akarnak.

Nem cél a rendezői terheket fölöslegesen növelni, extrém informatikai rákészülést elvárni. És az se, hogy kisebb versenyek emiatt maradjanak ki a rendszerből. Cél az éves engedély kiváltása felé terelni azokat, akik eddig nem tették meg.


üdv,
Kovács Balázs

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu<mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu> [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of ZOLTÁN FEKETE
Sent: Friday, February 17, 2017 12:08 PM
To: Mézes Tibor Sólyom; LISTA
Subject: Re: [Tajfutas] napi versenyengedély

Sziasztok!

No, akkor folytassuk a kérdések sorát:

4) a szalagos pályákon indulókra is vonatkozik majd a pótdíj? DK-ban a kísérők is fizessenek? ☺
5) örvendetes mindenféle fejlesztés, de térerő is lesz majd az alkalmazáshoz?
6) a legtöbb versenyen
7) készült-e valamilyen számítás arra, hogy mekkora bevételhez juthat így a szövetség, ill. a rendező klub? Mondjuk a  2016-os versenyek alapján? (megéri-e anyagilag a bevezetés?)

A 10+8 %-megfizetésével a „potyautasok” eddig is hozzájárultak a szövetség bevételeihez, így ez most csak egy újabb pénzbeszedésnek, ill. nevezési díj emelésnek tűnik, lehet, szerencsésebb lenne ebbe beépíteni azt a díjat.

Fekesz
EPS

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu<mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu> [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Mézes Tibor Sólyom
Sent: Friday, February 17, 2017 11:45 AM
To: LISTA <tajfutas at lazarus.elte.hu<mailto:tajfutas at lazarus.elte.hu>>
Subject: Re: [Tajfutas] napi versenyengedély

Sziasztok!

Ha jól értem, akkor a nevezési díjak a napi versenyengedély árával növekedni fognak és akinek van éves versenyengedélye az a napi versenyengedély díjával kevesebbet fizet.

Ez felvet több kérdést:

1) Hogyan érinti ez a RR versenyeknél megállapított szövetségi maximális nevezési díjat?
2) Vajon melyik összegből fogja számolni az MTFSZ 10+8%-ot az OR versenyeknél? Ha a magasabból, akkor dupla bevétel a szövetségnek, a versenyrendezők kárára.
3) Külföldi versenyzők milyen összeget fizetnek és ebből mennyit kell az MTFSZ-nek továbbküldeni?

Természetesen ezek mind költői kérdések, mert az elnökség részéről szinte sosem érkezik válasz a listán felvetett dolgokra.
Elhiszem, hogy a rövid izgalommentes közgyűlés a vágy.

Üdv:
                            Sólyom
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20170219/69c0804a/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról