[Tajfutas] Sokadjára : adatbank- rangsoroló versenyek rangsorpontjai

Tóth Zsolt tothzsolt at kabelnet.hu
2016. Júl. 21., Cs, 20:47:49 CEST


Kedves Viktor!

 

Természetesen minden értéket ki lehet törölni a sportágból és akkor a dobogó esélyesek és a legelvakultabb sportágszeretők továbbra is megmaradnak és „elérhetjük” a szlovák és osztrák versenyző  létszámot.

Ha továbbra is csak a válogatott eredményességét tekintjük értéknek, akkor ez még jó is lehet látva az elmúlt évek nemzetközi eredményeit ezekben az országokban.

Viszont ha az a cél, hogy legyen tömegbázisa a sportágnak, akkor tudomásul kellene venni, hogy ahányan vagyunk, annyi féle motívációval rendelkezünk, ezért nem froclizni kellene a másságot, hanem tanulni kellene belőle.

Az utcai futóversenyek és az utóbbi években még érdemi létszámot felmutatni képes tájfutó versenyek sikeressége pont abban rejlik, hogy az elvakult sportág rajongókon kívül más motívációval rendelkezőket is igyekeznek megszólítani és az igényeiket kielégíteni.

 

Üdv

 

Tóth Zsolt  

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Viktor Morandini
Sent: Thursday, July 21, 2016 11:33 AM
To: Gerzson Keri
Cc: tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: Re: [Tajfutas] Sokadjára : adatbank- rangsoroló versenyek rangsorpontjai

 

Sziasztok!

Alternatív megoldásként javaslom a rangspont rendszer eltörlését. 

Tekintve, hogy kb öt ember tette csak szóvá a hiányukat a teljes tájfutó társadalomból, valószínűleg nincs nagy érdeklődés. Az ONEB sorsolásra meg lehet ennél egyszerűbb módszert is találni (pl.: elmúlt évi OB eredmények átlaga).

Üdv 
Viktor

 

2016-07-21 10:21 GMT+02:00 Kéri Gerzson <gfkeri at gmail.com>:

Kedves Ádám és Lista!

 

Tudom, hogy nagyon sokat dolgozol a tájfutás érdekében, nem ellened szólt a hozzászólásom, aminek a kedvéért hosszú szünet után ismét regisztráltam és hallattam a hangomat a listán. A válaszoddal azonban nem értek egyet. Nyilvánvalónak tartom, hogy ilyenkor már a legmagasabb szinten, az Elnöknél kell keresni a megoldást, hogy ő intézkedjen. Akárcsak egy fokkal alacsonyabb szintnek nincs értelme.

 

Hadd mondjak el egy történetet más területről. Egyszer egy külföldi szakmai folyóiratnak publikálásra elküldött cikkem lektorálásával több évig nem történt semmi. Én nagyon türelmes ember voltam, nem sürgettem, csak panaszkodtam. Lovász Laci jelenlegi MTA elnöknek - akkor még nem ő volt -  is említettem, s kérdeztem, mi erről a véleménye. Csóválta a fejét és azt mondta, hogy ez már szerinte is túl hosszú idő a cikk elküldése óta. Én csak vártam tovább türelmesen.

 

Szerzőtársamnak, Östergardnak hamarabb elfogyott a türelme, és javasolta, hogy sürgessem meg. Én voltam a "corresponding author" a cikk két szerzője közül, ezért nekem kellett megtennem. Visszaírtam Östergardnak, kérdeztem, szerinte kinek írjam a sürgető levelet. A szerzőtárs dörzsöltebb volt nálam, és azt válaszolta, hogy Peter Hammernek. (Így hívták azt a világhírű magyar származású professzort, aki akkor a lap főszerkesztője volt. Időközben már meghalt.) Így történt. Hammer személyesen válaszolt egy udvarias levélben és intézkedett is. Ezután a folyamat felgyorsult és egy-két hónapon belül megjelent a cikk.

 

Üdv:

Kéri Gerzson

 


_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

 

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20160721/e08920a8/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról