[Tajfutas] versenyek MA

Hites Viktor tajfutas at outlook.hu
2016. Júl. 6., Sze, 22:26:56 CEST


Először tisztázzuk melyik megyéről beszélünk most. Az Őrség az Vas megyében van, és a Barátság Kupa itt lesz, a Vakáció Nagydíjat pedig Veszprém megyében rendezzük.
Biztos akadna valaki, aki megnéz “pár pontot”, de ennél azért összetettebb egy kicsit az ellenőrző bíró feladata nálunk. 

Pár éve talán még tavaly is próbálkoztam felkérni külső, teljesen független ellenőrző bírót egy-egy versenyünkre, így pl. szerettem volna tavaly a VHS-ből ellenőrző bírót a Tájfutó Maratonra a Kakas-hegyen, hiszen az gyakorlatilag a házi terepük, vagy idén szintén a Tájfutó Maratonra Serdülőt, de ő ezek szerint nagyon helyesen csak a pályakitűzői feladatokat vállalta el, mert nem tudta bevállalni, hogy a verseny napján is biztosan ott legyen velünk, márpedig az ellenőrző bírónak ott is van dolga, nálunk ráadásul Imre is mindig segít nem is keveset(!!) mind a felvezetésben, mind a bontásban... A magam részéről annyira nem is csodálkozom, hogy amellett, hogy biztos kicsit összeférhetetlen is vagyok, de egy Tájfutó Maraton közel 60 pontját jó nagy területen szétszórva, vagy egy Vakáció Nagydíj, vagy Barátság Kupa három napi pontjait, terepeit mind lejárni, átnézni a pályákat, térképeket, felvezetni és bontani pontokat, nem állnak sorba útiköltségét cserébe az emberkék. Kell ehhez egy nagy adagnyi fanatizmus, de még inkább az, hogy szeresse szívesen csinálja ezt valaki. Imre és én is egyelőre élvezzük az ezzel való foglalatosságot ezért is tudunk jól együtt dolgozni, és megbirkózni ezekkel a tulajdonképpen azért nem mindennapi feladatokkal.

Itt a megyében Veszprémhez képest egy max 30-40 km-es körben tudunk mozogni, mert ez Imre délutáni helyesbítéseinek hatóköre + ennek az útiköltsége préselhető be még a szűkös költségvetésünkbe. Szerencsére elég sok jó terep akad ezen a hatósugaron belül, annyit ígérhetek, van még puskapor a tarsolyunkban! 
Az Őrségbe pedig azért tudunk kiruccani, mert Imre családja révén rendszeresen jár oda.

Szóval köszönöm a felajánlott segítségedet, de gyanús, hogy csak olyankor élnénk , vagy tudnánk élni vele, még ha csak az útiköltséged terhelne is (ami Budapestről, Veszprém, vagy Vas megyébe akár már tetemes is lehet) majd esetleg vele, ha mondjuk újra Pusztamaróton, vagy esetleg a Pilisben, Budai-hegységben vállalkoznánk versenyrendezésre, hogy egy számunkra új és persze jó terepre vihessük valamelyik versenyünket. 

Tudom, hogy Te sörrel indulsz, de ez nekem egy kicsit idegen és láttam már élőben az általa a versenyrendezésben okozott problémákat, amit rendezőként inkább elkerülnék, ha lehet.

Még egyszer köszönöm azért az esetleges felajánlott segítséged, és ha rendezőként most nem is, de indulóként sok szeretettel várunk a Barátság Kupára!

üdv. Viktor


From: Molnár Attila 
Sent: Wednesday, July 06, 2016 9:36 PM
To: Hites Viktor 
Cc: tajfutas at lazarus.elte.hu 
Subject: Re: [Tajfutas] versenyek MA

Nincs ember a megyében aki meg tudna nézni pár pontot? Vagy esetleg valami más oka van, hogy nem vállalják?

Viktor, ha szólsz időben és van még valami versenyed idén, akkor beszélhetünk róla - mert időnként járok le hétköznaponként a megyébe.
Bár a hétvégéim elég rendesen be vannak táblázva az idei évre ...

Egyébként meg jobban megy a dolog pár sörrel, mint nélküle! :)

Mozsár
 ----- Original Message ----- 
 From: Hites Viktor 
 To: Molnár Attila 
 Cc: tajfutas at lazarus.elte.hu 
 Sent: Wednesday, July 06, 2016 9:24 PM
 Subject: Re: [Tajfutas] versenyek MA


 Hát Mozsár, ha szerinted ez nem járható út, akkor kérlek vállald el az ellenőrző bírói feladatokat a versenyeinken maximum az útiköltségért, mert Budapestről már az is elég tetemes, és kérlek azt is vállald, hogy a munkás napokon nem iszol sört, hogy biztosan ne csússzon hiba az ellenőrzésre!

 Kösz előre is a segítséget!!

 üdv. Viktor

 From: Molnár Attila 
 Sent: Wednesday, July 06, 2016 7:16 PM
 To: Hites Viktor 
 Cc: tajfutas at lazarus.elte.hu 
 Subject: Re: [Tajfutas] versenyek MA

 Hááát Viktor, ez nem így van!
 Valóban nagyon, de nagyon nem szerencsés ha a javító és az ellenőrzőbíró ugyan az a személy! És igen, a térképet is ellenőriznie kell!

 Mozsár

  3. Az én olvasatomban az ellenőrző bíró nem a saját térképhelyesbítői munkáját ellenőrzi, hanem a pályakitűzőjét, és a versenyrendezést!!! Az ő térképhelyesbítői munkáját tulajdonképpen én ellenőrzöm, amikor kitűzöm a pályákat a terepen. Elő is fordul időnként, hogy hozzárajzolok, vagy átrajzolok valamit a térképen, vagy ha nekem túl nagy falat, akkor megkérem, hogy az adott részre menjen vissza, és ha már nekem mint pályakitűzőnek megfelel, akkor teszek csak oda pontot. Minket ezért megkritizálsz, miközben kitűnően működik Imrével most már évek óta az együttműködés, miközben több nagy versenyről olvasom, hogy rossz helyen volt a pont, nem jó volt a térkép, összekeverték a pótszimbólokat meg még mit tudom én mi minden nem történt csak az idei évben. Na nálunk ilyen szerencsére már elég régen nem fordult elő, amikor variáltam az ellenőrző bíró, vagy a pályakitűző személyével, akkor sajnos akadtak időről-időre ilyen-olyan zűrök. 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20160706/c1dd1358/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: wlEmoticon-smile[1].png
Type: image/png
Size: 1046 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20160706/c1dd1358/attachment.png>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: wlEmoticon-smile[1].png
Type: image/png
Size: 1046 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20160706/c1dd1358/attachment-0001.png>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról