[Tajfutas] ENOB-EVOB nullidő

Hites Viktor tajfutas at outlook.hu
2015. Sze. 25., P, 11:56:51 CEST


Sziasztok!

Ausztriában a nagyobb versenyeket standard módon az alábbi nevezési díjakkal rendezik:
D/H -14 und Neulinge: € 6,— D/H -18: € 7,-- D/H 19- und Offen: € 13,— Nenngeldermäßigung ab dem 16. Läufer 10%, ab dem 26. Läufer 15% und ab dem 41. Läufer 20%.

Az eleje talán mindenkinek érthető, aki esetleg nem tudná megfejteni a sor végén lévő szöveg jelentését, annak segítségként lefordítom: a 16. futótól 10 % nevezési díj kedvezmény, a 26. futótól 15 %, a 41 futótól 20 %. Gondolom ők így igyekeznek támogatni az utánpótlást és a több versenyzőt megmozgató klubokat. 

A fenti nevezési díjak alapján oda már valóban eljutottunk, hogy most pl az ONEB-en a legkisebbek nevezési díja, ha nem is sokkal, de már meghaladja az osztrák nevezési díjakat, a felnőtteké még érezhetően elmarad a sógorokétól, ez utóbbi azt hiszem érthető, mert mégis mások ott az átlagárak és a keresetek is, az előbbi már kevésbé érthető azt hiszem. Nem biztos, hogy ez az osztrák példa a követendő, de talán mégis érdemes elgondolkozni rajta.

Ahogy ismerem a MOM-os fiúkat ügyesen meg fogják oldani a feladatot és jó kemény, technikás pályák lesznek.

Jó versenyzést mindenkinek!

üdv. Viktor







From: fehérfecó (ztc) 
Sent: Friday, September 25, 2015 10:10 AM
To: Hites Viktor ; István Zsebeházy ; Tóth Zsolt ; lazarus 
Subject: Re: [Tajfutas] ENOB-EVOB nullidő

Sziasztok!

Zalaegerszegről elérhető a 10:00-ás rajt. Persze korábban kell kelni, de volt ez a vonatos utazási időszakban is sokszor. Majd korábban is fekszünk. Nem kell későbbre tenni!
Attól nem kell sajnos félni, hogy annyi indulótok lesz a mint a ROB-on, de így sem lesz egyszerű a rajtoltatás.
Az viszont rendkívül üdvözlendő, hogy az utánpótlás kategóriákban (MINDBEN!), kedvezőbb a nevezési díj! Köszönjük az utánpótlást nevelő egyesületek nevében!

Viktornak!
Az ONEB-en nem lehet több döntőre nevezni. Csak egy döntő van az ONEB! Meg vannak mellette a kísérő kategóriák, ami nem bajnokság. Aki másik döntőre akar nevezni annak másik versenyt kell találnia.

Hajrá MOM, csak ügyesen!

fehérferenc
ztc


From: Hites Viktor 
Sent: Friday, September 25, 2015 7:08 AM
To: István Zsebeházy ; Tóth Zsolt ; lazarus 
Subject: Re: [Tajfutas] ENOB-EVOB nullidő

Szia Isti!

Nem lehetne valahogy megoldani, hogy eleve arra a döntőre nevezhessen az ember, ahova várja magát, ez talán megrövidíthetné egy kicsit a rajtprocedúrát, bár azt nem tudom ez F és N14-ben mit segítene, ott azt hiszem a többség még az A döntőre hajt.

Hát most biztosan nem irigylem Tőletek ezeknek a kérdéseknek a megfelelő módon kezelésének feladatát. 
Az általad leírt problémák alapján valóban kicsit átgondolatlannak tűnik az OB ilyen módon történt egy fordulóssá tétele.

üdv. Viktor

From: István Zsebeházy 
Sent: Friday, September 25, 2015 4:42 AM
To: Tóth Zsolt ; lazarus 
Subject: Re: [Tajfutas] ENOB-EVOB nullidő

Szia Zsolt és Tisztelt Sporttársaim! 

Zsolt, engedd meg, hogy a kérdésedet a publikum elé tárjam, hisz a felvetésed teljes mértékben jogos és biztos vagyok benne, hogy már csak idő kérdése lett volna, hogy itt a listán is valaki verbális csörtére hívjon e témában.

Tehát ONEB nullidő. Természetesen arra kérnélek Téged is és mindenkit akiben megfogalmazódott volna már a kérdés, hogy higgyetek nekem, mi, XII. kerületi brigantik nem csupa mazochistából állunk, akik imádnak hajnalban bagolyhuhogás mellett fejlámpában felvezetni! És éjjelente álmatlanul sem arra szövögetünk terveket, hogy a szállásbevétel hihetetlen profitján dörzsöljük véresre a tenyerünket. 

A tervezett 10 órás nullidőnek teljes mértékben pragmatikus okai vannak, amit azt hiszem hogy túl kell magyaráznom, ha rámutatok ismételten arra a tényre, hogy a idei évtől egy fordulóssá tették az ONEB-et. Csak játszatok el a gondolattal, hogy mondjuk 11-kor elrajtol egy 80 fős mezőny (nem mondtam nagy számot, hisz a ROB-on F és N14-ben 100 felett volt az indulók száma, F21-ben 82, és F 45-ben is elérte a 70-et). Ha betartjuk a szabályt és minimálisan 3 percenként rajtoltatunk, akkor 4 órán át rajtol a mezőny, tehát délután 3-ig! És tegyük hozzá hogy nem lehet minden kategóriát nullától indítani. Ha ehhez hozzáadod a szabályzatban lefektetett versenyidőt, akkor máris megkapod, hogy sötétedés előtt nem sokkal tudnánk megtartani az eredményhirdetést. És akkor még át sem vezettünk a másnapi Egyesületi VOB-ra, amihez ismét a villanykapcsolóhoz kéne nyúlni.
Az idei szegedi ROB-on 9-re kellett mindenkinek a rajtban lennie, így bízom benne, hogy ez a 10 órás nullidő sem veri ki mindenkinél a biztosítékot.

Azon csodálkozom, hogy következő csemegézni való téma, egy OB-nál elengedhetetlen motívum a, karantén még szóba sem került, amire az egy fordulós rendszer megteremtői sem tudtak válaszokat adni. Október közepén szokott cifra idő lenni (ONEB 2003), és ha egy mezőny 200-ig rajtol... Azt hiszem ezt nem kell tovább ecsetelnem...

Kellemes hétvégét Mindenkinek!

Üdv: Zsebe Isti 


2015. szeptember 24. 23:49 Tóth Zsolt írta, <tothzsolt at kabelnet.hu>:

  Kedves Isti!



  A szombati napon nem lehetne 11.00 órára tenni a rajtidőt.

  Ezzel jelentősen segítenétek a vidékről érkező versenyzőknek, hogy ne kelljen plusz egy éjszaka szállást finanszírozniuk.



  Üdv



  Zsolt




------------------------------------------------------------------------------
          Ezt az e-mailt az Avast víruskereső szoftver átvizsgálta. 
        www.avast.com 
       





--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas



--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150925/d745436f/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: wlEmoticon-smile[1].png
Type: image/png
Size: 1046 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150925/d745436f/attachment.png>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról