[Tajfutas] JWOC2015 long

Honfi Gábor honfig at szuperinfo.hu
2015. Júl. 9., Cs, 21:42:44 CEST


Kedves Gerzson,

teljesen jogos a kérdésed, ami igazolja azt az elismerést, amit Matyi eredménye láttán magam is azonnal megírtam, majd hasonlóan Zsebe Isti is meghajolt előtte.

A kérdésedet megvilágítva: Bercinek is jó sorsolása volt, mert ha a 4 perccel utána induló újzélandi Shamus Morissonnal bejött volna,aki 9. lett, akkor pont  ott végzett volna 8 perc hátránnyal, mint Matyi.

A másik jó lehetőség az a vonat volt, amiben a világbajnok finn  Ojanaho, a két perccel előtte induló ( és minden részidőnél 2:03-2:13 közötti hátrányt jelző, tehát követte!),  végül 5. svéd Imark Simon, valamint velük futott a 8 perccel előtte induló cseh Jonas Hubacek, aki még így is 24. tudott lenni, 15 mp-re Matyitól.

Hát ennyit a Janó által írt „ Ott már a Hector nyomában haladt”  leminősítéshez, vagyis a félpályáig magától jutott el Matyi ( ez a technikai felkészültségének köszönhető), olyan útvonalat választott melyben csatlakozhatott a még felkészültebb Hectorhoz ( ez a taktikai felkészültségének köszönhető), majd képes volt még  bő fél órán át abban a tempóban futni a nehéz skandináv terepen ( ez a rendkívül jó fizikai felkészültségének köszönhető).

Berci is remekül tartotta magát, de az is tény, hogy a pálya 40%-nál ( 4,3 km) már 2:31mp-es hátránya volt Matyival szemben a második részidőnél, ahonnan már nehéz lett volna fordítani saját erőből.

Matyi eredménye  nem is a helyezésben (23.) értékelhető, hanem abban, hogy skandináv terepen long-on a 12% a világbajnoktól az ritka jó  teljesítmény.

 

Üdvözlettel,

 

Fifi

 

 

Tel.: 06-36/312-701

Mobil: 06-30/4711-593

honfi.gabor at szuperinfo.hu

www.szuperinfo.hu <http://www.szuperinfo.hu/> 

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Kéri Gerzson
Sent: Thursday, July 09, 2015 6:34 PM
To: István Zsebeházy
Cc: lazarus
Subject: Re: [Tajfutas] JWOC2015 long

 

Kár, hogy Kovács Berci nem akadt bele senkinek a vonóhorgába, mert az első időmérésnél Berci még 5 mp-cel jobb volt Matyinál. Mivel ez még csak a pálya negyedénél volt és mivel nem ismerem az ő futósebességét, nem tudom, bírta volna végig egy világklasszissal?

 

Üdv:

Kéri Gerzson

 

2015. július 9. 15:07 István Zsebeházy írta, <zsebeisti at gmail.com>:

Valóban, Matyi teljesítményében az a figyelemreméltó és amire a továbbiakban méltán büszke lehet ő maga és edzője is, hogy a világbajnokkal, egy skandináv bennszülöttel a pálya felét elbírta egy ilyen rüszmeteg terepen, amire idehaza tulajdonképpen nem lehet normálisan felkészülni.

 

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150709/3530aafd/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról