[Tajfutas] OEVB óvások - hosszabb

Honfi Gábor honfig at szuperinfo.hu
2014. Okt. 27., H, 16:01:33 CET


Kedves Gábor,

 

a „verseny UTÁN  pályán botorkálók „ – mint  írtad – engem sem zavarnak, ellenben a verseny ALATT  újra teljesítők (?) igen.

 

Változatlan barátsággal,

 

Fifi

 

Honfi Gábor

Tel.: 06-36/312-701

Mobil: 06-30/4711-593

honfi.gabor at szuperinfo.hu

www.szuperinfo.hu <http://www.szuperinfo.hu/> 

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Kisházi Gábor
Sent: Monday, October 27, 2014 3:38 PM
To: tájfutó lista
Subject: Re: [Tajfutas] OEVB óvások - hosszabb

 

Sziasztok

 

Tök jó a sportszerűségről olvasni, sajnos a versenyen, mikor egy több embert is (hátrányosan) érintő döntés született, akkor ez nem volt ennyire fontos.

 

Nevezetesen a szöges használatának engedélyezésére gondolok. Előzetesen tiltva volt (mint minden városi sprinten), majd mikor az ifik első futói elrajtoltak engedélyezték a használatát. 

De mi volt azokkal, akik

- Nem vittek szögest, mert készpénznek vették az értesítőt, hogy úgysem használhatják? És több versenyen nem indultak, ahova kellett volna.

- Nem hallották a szpíkert mikor bemondta az engedélyezést.

- Hallották a szpíkert, a cipő a szálláson maradt, de nem hallották, hogy kísérettel a tornaterembe vissza lehet menni

- Hallották a szpíkert, viszont a szöges a szálláson maradt, ami nem a tornaterem volt.

Ők megkapták az egyenlő feltétel esélyét?

 

És nem óvtam, sajnáltam egy előreláthatóan felesleges procedúrára kidobni 5000 Ft-ot. Valamint mert a rendezők általam ismert tagjai eddig mindig végtelenül korrektek, segítőkészek voltak, most is. Ráadásul jó versenyt hoztak össze.

 

A verseny után pályán botorkálók engem nem zavarnak, de elfogadom ha mást igen.

 

A már többedszer előjött pótszimból kérdést viszont még mindig nem értem. Ha nekem lenne ilyen életminőségemet befolyásoló gondom, akkor mindenféleképp tennék ellene és nem mástól várnám el. Teszem fel (hirtelen ötlet) biankó szimbólt és tollat viszek magammal, majd a rajt után átrajzolom. Ha annyira hiányzik akkor megéri azt a pár percet. Vagy bármi mást, hogy megakadályozzam a hiánytól kialakuló pszichoszomatikus betegségeimet. De semmiképpen nem várom el az ingyen, fáradtan az utolsó napokban a normál munkájuk, életük mellett térképeket válogató, szervező, kialvatlan rendezőktől, hogy még párszáz cetlit is válogassanak nekem. Inkább koncentráljanak a fontos dolgokra és rendezzenek színvonalas versenyeket. A többieknek sincs, így nem befolyásolja az eredményemet, főleg hogy legtöbbször elég a kódot nézni, azokat meg meg lehet előre tanulni. Egy versenyen 4-5 szimbólkeresgélés, hajtogatás még nekem belefér. Bár én nem űzöm magas szinten, az igaz.

 

Bocs, hosszú lett...

 

Üdv

KG

 

2014. október 27. 11:46 Honfi Gábor írta, <honfig at szuperinfo.hu>:

Kedves Viktor,

 

minden tiszteletem a liberálisan gondolkodóké, de ebben az esetben ennek a legkisebb mértékben sincs helye.

Megteszem, hogy harmadik nekifutásra is jelezzem, ha amúgy is sok passzív befolyásoló tényező mozog a terepen, akkor a rendező nem teheti meg azt, hogy ezt a faktort azzal növeli meg, hogy kienged a bajnoki címekért futók közé olyan –  a pályáról  már  információkkal bíró – versenyzőket, akik akaratlanul is fokozzák annak az esélyét, hogy a terepismeretükből adódóan jó útvonalon haladásukat az ugyanarra haladó éles versenyben lévők kamatoztassák.

 

Még azzal is tudok azonosulni – bár a magam részéről nem igénylem - , hogy ,”ha meg csak fut egy jót még a versenye után valaki, hadd tegye már meg”, de semmiképpen ne a versenypályán, hanem a terep azon felén, ahol már nem minősül(het) l az eredményeket befolyásoló tényezőként.

 

Az eszmecserétől függetlenül változatlan barátsággal,

 

Fifi

 

 

 

Honfi Gábor

 

Tel.: 06-36/312-701

Mobil: 06-30/4711-593

honfi.gabor at szuperinfo.hu

www.szuperinfo.hu <http://www.szuperinfo.hu/> 

 

From: Nagy Lajos [mailto:nagyluji43 at vipmail.hu] 
Sent: Monday, October 27, 2014 10:29 AM
To: Csongrádi Jenő ; 'Hites Viktor' ; 'Honfi Gábor' ; gfkeri at gmail.com; 'tájfutó lista' 
Subject: Re: Re: [Tajfutas] OEVB óvások - hosszabb

 

Sziasztok!

Egy véleményen vagyok Fifi-vel.Valóban nem lett volna szabad ki engedni őket ( főleg hogy OB. volt).Viszont ezzel együtt  elitélem Blum Laci eljárását.Ezzel csak, valamilyen módon saját magának szerzett "ellenségeket"!!!

 

Üdv       lujipapa

-- Eredeti üzenet --

Feladó: Csongrádi Jenő  <mailto:jcsong at hu.inter.net> <jcsong at hu.inter.net>

Címzett: Hites Viktor  <mailto:tajfutas at freemail.hu> <tajfutas at freemail.hu>, Hites Viktor <tajfutas at freemail.hu>, Honfi Gábor <honfig at szuperinfo.hu>, <gfkeri at gmail.com>, tájfutó lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>

Elküldve: 2014. október 27. 10:19

Tárgy : Re: [Tajfutas] OEVB óvások - hosszabb

 

Kedves Viktor!

 

Szerintem Fifinek van igaza. Egy bajnokságon nincs helye jó szívűségből vagy bármely más okból kétszeri futásnak. Amint valaki már megjegyezte, fusson a 24 órás váltóban az aki bizonyítani akarja teljesítő képességét.

 

Üdv

Csongrádi Jenő

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Hites Viktor
Sent: Monday, October 27, 2014 7:55 AM
To: 'Honfi Gábor'; gfkeri at gmail.com
Cc: 'tájfutó lista'
Subject: Re: [Tajfutas] OEVB óvások - hosszabb

 

Kedves Fifi!

 

Elméletben lehet, hogy igazad van, de lássuk be egy OB-n 4-500-an biztosan mozognak az erdőben, akik közül lesznek, akik óhatatlanul passzív segítséget, vagy éppen hibára késztetést fognak végrehajtani a körülöttük futókkal szemben. Ha ezt az elemet a korrekt verseny érdekében a tájfutó versenyből teljesen ki akarnánk szűrni, akkor 20-30 perces indítási időközt kellene alkalmazni, és max 15 ember nevezését kellene elfogadni egy-egy versenyre, és esetleg még az őzeknek is szólni kellene, hogy ilyenkor ne ugráljanak az erdőben.

 

Ha valaki egy második futás során szándékosan segít vagy hátráltat valakit a versenyben, akkor az kerüljön természetesen megbüntetésre (leginkább talán a saját lelkiismerete büntetheti azt aki ilyet tesz), ha meg csak fut egy jót még a versenye után valaki, had tegye már meg. Persze lehet túl liberális vagyok, és nem veszem elég komolyan már a tájfutást mint teljesítménysportot, bár nem hiszem, hogy azon múlna bárkinek a csúcsteljesítménye, hogy valakit/valakiket visszaengednek az amúgy szabadon használható erdőbe, vagy sem.

 

üdv. Viktor 

 

 

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Honfi Gábor
Sent: Monday, October 27, 2014 7:13 AM
To: gfkeri at gmail.com
Cc: 'tájfutó lista'
Subject: Re: [Tajfutas] OEVB óvások - hosszabb

 

Kedves Sporttársak, kedves Gerzson,

 

nem terveztem ebben a témában még egyszer írni, de Gerzson alapvetően   egyetértő  leveléből, úgy tűnik, hogy a kétszer futástól való elragadtatás mégis csak  felülírta a lényeget.

Akkor  a lényeg más  szavakkal : nem Fey Sanyi és Hunyadi Karcsi  szándékát kell(ett volna)  megítélni, hanem azt, hogy a  második ( már  terepismerettel  rendelkező ) futásukkal a zajló bajnoki verseny más kategóriáinak futói számára akaratlanul is segítséget ( passzív) nyújthatnak, nyújtottak. Mivel ez nem kontrollálható, ezért az ilyen jellegű második futás nem támogatható, ha korrekt versenyt kívánunk rendezni.

Az extra teljesítmények iránt rajongók számára hozták létre _ nem véletlenül – a 24 órás váltókat, ahol  szabályos körülmények között is lehet bizonyítani.

 

üdvözlettel,

 

Fifi

 

Honfi Gábor

 

Tel.: 06-36/312-701

Mobil: 06-30/4711-593

honfi.gabor at szuperinfo.hu

www.szuperinfo.hu <http://www.szuperinfo.hu/> 

 

From: Kéri Gerzson [mailto:gfkeri at gmail.com] 
Sent: Monday, October 27, 2014 12:57 AM
To: Honfi Gábor
Cc: miklos mets; Gerzsényi Zsolt; tájfutó lista
Subject: Re: [Tajfutas] OEVB óvások - hosszabb

 

Kedves Sporttársak!

 

Lényegében egyetértek Fifivel (Honfi Gáborral), de ...

 

Volt hangosítás, valószínűleg nem rőkönyödtünk volna meg többen, ha a két F230-as versenyző második futásának engedélyezését indoklással együtt közölték volna a hangosításon keresztül. Szívesen hallottam volna az illetőknek az átfutópontra és a célba történő másodszori érkezését is, szintén a hangosításon keresztül, s ekkor meg is tapsoltam volna őket, hiszen nagyszerű teljesítményt produkáltak, amiért megérdemelték volna a nagy tapsot. Ha ez a második futás a szabályzattal ellentétes volt, az nem az ő hibájuk, hanem azé, aki engedélyt adott erre.

 

Egyébként nekem is tetszett a rendezés, valamint a pályák és térképek a 4 közül azon a 3 napon, amelyeken versenyeztem, vagyis a 3 nappali bajnokságon. Kivéve a pótszimbol hiányát, ami a rövidebb és sokpontos pályákon zavart meg jobban, az OCSB-n kevésbé. Egyelőre a költségektől eltekintve, elméletileg az lehetne egy megoldás, hogy minden térkép duplán kerüljön kinyomtatásra, aztán a plusz térképekről a szimbolt kivágva csatoljuk minden egyes versenyző térképéhez, ezzel kész a pótszimbol, a térképek többi részét pedig dobjuk ki. Természetesen nem azt javaslom, hogy így kelljen eljárni, hanem ezzel csak azt akartam bizonyítani, hogy van megoldás, s egyúttal feltételezem, hogy lehet találni kevésbé költséges megoldást is, csak akarni kell. Természetesen azt is tudom, hogy a rendezés enélkül is milyen borzasztóan sok munkával jár, de országos bajnokságok esetén talán fel lehetne vállalni a pótszimbol biztosítását egyedi pályák esetén is. Ha másképp nem, akkor úgy, hogy aki igényli, az kapjon egy ollót a rajt előtt, hogy a szimbolt ki tudja vágni és a szimboltartóba tudja helyezni. (Bár ez az utóbbi megoldás nem valami elegáns, és nehezen valósítható meg többhasábos szimbolelhelyezés esetén.)

 

Vannak persze találékony versenyzők, akik megoldják. Az OEVB-n észleltem az egyik tömegrajt során egy ilyen térképből ollóval történő kivágást, azonban, ha jól láttam, a 2. futó térképéből, s ez neki lett előre átadva már az 1. futó indulása előtt. Hogy ez mennyire sportszerű, azon megint lehetne vitatkozni. Ha nem jól láttam, mert a saját rajtomra figyeltem elsősorban, akkor elnézést kérek a meggyanúsítottaktól.

 

Üdvözlettel:

Kéri Gerzson

 

 

 

  _____  


 <http://www.avast.com/> A képet a feladó eltávolította.

Ez a levél vírus, és rosszindulatú-kód mentes, mert az avast! Antivirus <http://www.avast.com/>  védelem aktív. 

 

  _____  

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas


_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

 

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20141027/aaacc814/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.jpg
Type: image/jpeg
Size: 823 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20141027/aaacc814/attachment.jpg>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról