[Tajfutas] FW: Portugal O-Meeting Trail-O

Nemesházi Lászlóné bnemeshazi at ujpest.hu
2013. Már. 27., Sze, 14:59:28 CET


Az eredeti cikkben Bíró Fruzsina neve is szerepel a győztes neve mellett.

Feed: MTFSZ Hírek
Posted on: Wednesday, March 27, 2013 11:46 AM
Author: Hírek
Subject: Portugal O-Meeting Trail-O

[Portugal O-Meeting Trail-O]

Miháczi Zoltán a harmadik helyen.

Az év első jelentős Trail-O eseményét az oly népszerű portugáliai versenyen rendezték meg, Idanha-a-Nova település parkjában. A portugálok negyedik alkalommal csábítják a népes nemzetközi mezőnyt itt a szakág kipróbálására, tavaly Remo Madellát kérték fel a pályakitűzésre, idén Joaquim Margarido (helyi Trail-O aktivista és újságíró) és Luís Sérgio vállalták a feladatot.

A portugál Trail-O élet az elmúlt években lendült fel, összefüggésben azzal, hogy 2014-ben a Tájfutó Európa Bajnokság mellett a Trail-O EB-t is ők rendezik, Palmelában. Az Inside Orienteering cikke arról is beszámol, hogy idén tavasszal újdonságként megrendezik az Ibériai Trail-O Bajnokságot.

A POM Trail-O futamát esős, ködös időben bonyolították le, egy sűrű úthálózattal ellátott városi parkban. Érdekesség, hogy a Trail-O mellett Adapt-O viadalt is rendeztek – az „adapted orienteering”, magyarul adaptált tájékozódási sportként nevezhetnénk, értelmileg sérült embereknek kínál tájfutáshoz, Trail-O-hoz hasonló tevékenységet (itthon is folyamatban van a kialakítása).

A 12+2 időmérős pályát a holland Mark Heikoop (tavalyi 6. helyezett a VB-n) hiba nélkül teljesítette és ezzel az élen is végzett. Az időmérőkön a leggyorsabb Miháczi Zoltán volt, ismét megcsillantva mentális sebességét – neki ez a harmadik helyhez volt elegendő. Az ezüstérmet a portugál Antonio Aires érdemelte ki. A paralimpiai kategória a hazai versenyzők küzdelmét hozta, végül Julio Guerra, Diana Coelho és Ricardo Pinto végeztek az élen. Bizonyára találkozni fogunk még velük a világversenyeken. A rendezőknek ugyan fejfájást jelentett, hogy a nagy köd miatt majdnem kénytelenek voltak lemondani az eseményt, másfelől viszont rekord indulói létszámnak örülhettek (közel 100 fő), köztük olyan nevekkel, mint Thierry Gueorgiou, Annika Billstam, Kiril Nikolov, Frédéric Tranchand, Philippe Adamski, Tiago Aires, Raquel Costa, Jan Kocbach.

(forrás: orienteering.org, pom.pt)


Cikk megtekintése...<http://mtfsz.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=3071:portugal-o-meeting-trail-o&Itemid=616>

-- 
Ezen uzenet virusellenorzesen esett at, es virusmentesnek bizonyult.

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130327/46bc66cf/attachment.html>
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130327/46bc66cf/attachment.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról