[Tajfutas] FW: Írásiszony

Nemesházi Lászlóné bnemeshazi at ujpest.hu
2013. Már. 7., Cs, 09:53:20 CET


Feed: UtánpótlásSport
Posted on: Thursday, March 07, 2013 9:24 AM
Author: brucknerg
Subject: Írásiszony


A sport különböző területein dolgozó emberek nem nagyon szeretnek írni, levelezni. Ez nem jellemhiba, néha tényleg macerás a dolog. De ha valaki a saját, jól felfogott érdekében is óckodik odarittyenteni néhány sort, az már a felelősségről szól. Ami nem gyerekjáték.

Szekeres István • Ismerem számos sportszervezet örökös, nagy fájdalmát: nincs kellő kommunikáció a központ és a tagszervezetek között. A központ, jelesül valamelyik sportág szakszövetsége kérdést intéz a tagegyesületeihez. Persze, már mailben, ami azt is lehetővé tenné, hogy akár egy órán belül százegynéhány helyről megkapja a választ. A valóságban a megszólítottak több mint a fele még egy hónap múltán sem reagál.

Írásiszonyban szenved a magyar sport.

A kárvallottak, a sportági szakszövetségek igen jelentős része viszont jelen volt azon a sajtótájékoztatón, amelyen a Decathlon, a MOB és az Utanpotlassport.hu meghirdette A hónap, illetve Az év műhelye-kezdeményezést. Kiderült, hogy a szövetségi vezetők taps- és ígéretiszonyban nem szenvednek. Persze, persze – bólogattak buzgón, amikor a szervezők azt kérték, hogy ők maguk is tegyék meg a javaslatukat a saját sportágukból minden hónap első öt napján az előző havi díjazottakra.

A tét nem cicás falinaptár, hanem félmillió forint a kiemelkedően teljesítő műhelynek.

A határidőig a szövetségek közül egyik sem „igényelt” támogatást a maga legjobbjának. Egy jelezte csupán, hogy februárból nincs jelöltje (az sem írásban).

Ötszázezer forint minden sportágban jól jön. A kis szakosztályoknak egyenesen életmentő segítség lehet.

Esetünkben tehát az írásiszony a felelőtlenség fedő tünete. Ugyanis a díj életre hívói sem tudnak megbízhatóan dönteni az odaítélésről azok nélkül, akik a maguk területének a legjobb ismerői.

Nem ismerek sportágat, amelynek a szövetségi vezetői ne lennének képesek akár órákon át beszélni a kellő anyagi források bénító hiányáról, a szponzorok távolságtartásáról.

Most itt a forrás, itt a bőkezű szponzor. Hiába?

Moldova György klasszikus megállapítása, napnál világosabban, most is igazolódik: „Beszélni a legkönnyebb, mert azt fekve is lehet”.

Utóirat: A kluboktól, szakemberektől, hozzátartozóktól február hónapra is több száz jelölés érkezett a határidőig. Az ajánlott szakosztályok közül a kuratórium választ ki ötöt, amely felkerül „A hónap műhelye”-díj szavazólapjára. A közönségvoksolás március 10-én kezdődik és 20-áig tart.


Cikk megtekintése...<http://www.utanpotlassport.hu/2013/03/07/irasiszony/>

-- 
Ezen uzenet virusellenorzesen esett at, es virusmentesnek bizonyult.

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130307/d2147b04/attachment.html>
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130307/d2147b04/attachment.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról