[Tajfutas] Mit ajánl a VIII. Nógrád Nagydíj a Cserhát szívében, Hollókőn?

Kovács Gábor borea at is.hu
2013. Ápr. 28., V, 18:29:30 CEST


Mit ajánl a VIII. Nógrád Nagydíj a Cserhát szívében, Hollókőn:

- Péntek este egy bemelegítő jellegű éjszakai versenyt (ezt még a Mátrában) Fallóskút-Bagolyirtás térségében, viszonylag lankás, jól futható terepen.
- Szombat délelőtt rövidtávú kiemelt rangsoroló futamot, melynek keretében eljutsz a XIII. sz-i Hollókői várba, valamint a Világörökség részévé nyilvánított palóc Ófaluba, melynek 58 védett épülete alkotja a népi építészet remekműveit bemutató falurezervátumot. Nem mellékes szempont az sem, hogy a szövetségi kapitányok válogató versenynek jelölték a serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt kategóriákban.
- Szombat délután a balassagyarmati specialitásnak is nevezhető 3x3-as váltóversenyt, mely rövid, pörgős pályáival, érdekes lebonyolításával tavaly is a legnépszerűbb váltónak bizonyult.
- Vasárnap délelőtt a normáltávú futam keretében eljuthatsz olyan - földvárakkal is ékesített - közép-cserháti erdős területekre, ahol részben még soha, részben pedig 25 éve nem járt tájfutó. A több mint 6 km2-es teljesen új térképen a felnőttek és a juniorok ismét válogatóversenyt vívnak.
- Vasárnap délben a salgótarjáni találmánynak is nevezhető mikrosprint verseny néhány száz méteres pályáján gyorsulhatsz fel a zavaró pontok között, a közönség biztatása közepette.
- Vasárnap korán érdemes vacsorázni, és a híres szécsényi Frédi-Béni fagyizót elhagyni, ha részt akarsz venni Szécsény történelmi, felújított belvárosában és a Forgách kastély parkjában (Borjúpást, Szécsényi Országgyűlés, II. Rákóczi Ferenc fejedelemmé választása) egy alkonyati pontbegyűjtő versenyen.
- Pünkösd hétfőjén délelőtt zárul a háromfutamos egyéni összetett verseny egy középtávú, vadászrajtos futammal, mely a Hollókő körüli változatos, technikás terepeken halad, érinti a vár melletti hagyásfás legelőt, ill. a Hollókői Tanösvény különleges építményeit is.
-Az összetett eredmény kihirdetésekor a szabadtéri színpadon a dobogósok az érmek mellett 130 gyönyörű serleget is átvehetnek.
- Az utánpótlás nevelő egyesületek II. Ifjúsági Találkozója keretében a pontverseny győztes klubja 50.000Ft különdíjban részesül.
- A vasárnapi normáltávú verseny egyúttal az idei Magyar Erdész Tájfutó Bajnokság is.
- Hollókőn ezen a hosszú hétvégén a Nógrád Nagydíj tájfutó versenyen kívül részt vehetsz vasárnap a pünkösdi népszokások bemutatóján, hétfőn pedig a Pünkösdi Várjátékokon is.
- A hollókői múzeumok, bemutatóhelyek túlnyomó többsége kedvezményes, ill. ingyenes belépési lehetőséggel várja a rajtszámát felmutató tájfutó vendégeket. Érdemes megnézni: Hollókői vár, Vármúzeum, Palóc Babamúzeum, Kézműves porta, Pajtakert, Fakanalas műhely, Falumúzeum, Mívesház, Fazekasház és műhely, Szövőház, Tájház, Postamúzeum, Kézműves Nyomdaműhely, Ladóczki féle látvány tárház, Középkori templom, Erdészeti Múzeum és Kelemen Ferenc fafaragó-népművész állandó kiállítása, Legendák Háza, Panoptikum az Ófaluban.
-A környék látnivalóit is érdemes megtekinteni:
Szécsény, Balassagyarmat, Ipolytarnóc (Európa Diplomás Nemzeti Park ősleletekkel), Pásztó, Horpács, Csesztve, .

További információ: www.nogradnagydij.hu

Az alapdíjas nevezési határidő május 3. péntek.
Mindenkit szeretettel várunk!

Rendezőség
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130428/0ed7f66c/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról