[Tajfutas] Politika a HOB margójára???

Hajdu Kálmán hmarcell at startadsl.hu
2013. Ápr. 9., K, 10:08:05 CEST


Az úgymond történelmi hűség kedvéért: Sajnovics könyve először 1770-ben jelent meg, Amszterdamban latinul. 1776-ban egy bizonyos Karl Wilhelm Millernek is megjelent egy könyve Szentpétervárott (oroszul) aki az előszóban nagyon alázatosan köszöni meg II. Katalinnak a támogatást amit a finn-ugor nyelvek kutatására kapott. Sajnovics ismerőse volt egy bizonyos Anton Friedrich Büsching aki Szentpétervárott volt dán követ 1749-50-ben.Vele Hell és Sajnovics találkozott a Vardöi útjuk előtt, feltehetőleg Ő adat az écát az összehasonlító nyelvészkedésre. 

Mindenesetre, az ötlethez a Habsburgoknak nyilván nem sok közük van annál több az orosz uralkodóknak. 
-- Eredeti üzenet --
Feladó: Oszlovics Ádám <oszibkv at freemail.hu>Címzett: gyorgy muszely <muszely.gyorgy at gmail.com>, gyorgy muszely <muszely.gyorgy at gmail.com>, Tájfutó lev.lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>Elküldve: 2013. április 9. 8:26Tárgy : Re: [Tajfutas] Politika a HOB margójára???

  Ahoj!     Annak idején a két fogalom mondhatni összefüggött(hetett), valószínűleg ezért sem kértek a halzsírból az egyszerű nép fiai. :-)   Természetesen tudom, hogy a szabadságharc után volt a Bach-korszak, és azt is, hogy maga az elmélet korábbi, viszont ekkor lett politikailag is elfogadott, rosszmájúan: erőből átnyomva az MTA-ba ültetett emberek segítségével...félreérthető voltam, emiatt sokan sokféleképpen értelmezhették.  A magánlevelekről és a szerdai 3Sz-en kapottakról inkább nem nyilatkoznék, mert nem mindegyik billentyűzetképes...     Béke  Oszi    _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130409/0689a547/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról