[Tajfutas] Velence térdig vízben

Jankó Tamás jankot at t-online.hu
2012. Nov. 13., K, 08:31:08 CET


Szia Attila!

 

Én is meghallgattam a rendezők tanácsát, meg eleve ¼ 2 körüli rajtidőm volt. De azért az nem volt vicces, hogy mikor kiindultam volna a rajtba, a versenyközpontban már bemondták, hogy nem lehet tovább rajtolni. Nem is akartam elhinni, de a rajtba menet találkoztam a rengeteg csalódott emberrel, akik már a rajtból jöttek vissza. Szerintem lehettünk vagy pár százan. Ezután a versenyközpontban kivertem a balhét, hogy akkor mielőbb adják oda a térképemet, arra számítva, hogy még le tudom futni a pályámat. Szerencsére hatásos volt a balhé, mert az elsők között kaptam térképet. Ezzel kimentem a rajtba, és szépen lefutottam a pályát. Az összes pontom kint volt még, így végig is tudtam dugni (rajtdugásom persze nem volt). A körülmények már teljesen kellemesek voltak, nem esett az eső, pár rövid szakaszon kellett csak vízben gázolni, és a szokásosnál jóval kevesebb turista is volt J Csak a befutón az orkánerejű szembeszél nem esett már túl jól. Bár valóban nem az eredmény számít, de azért kicsit csalódott vagyok, mivel a 3. legjobb időt mértem magamnak a kategóriámban…

 

Tamás

 

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Varsányi Attila
Sent: Tuesday, November 13, 2012 7:23 AM
To: marosffy at interface.hu; tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: Re: [Tajfutas] Velence térdig vízben

 

Sziasztok!

 

Szerintem nagyon jó verseny volt az ide Velencei futás (is).

Aki ott volt az érzékelhette, hogy a rendezők mindenkinek  felajánlották, hogy bármikor indulhat rajtoltató dobozzal. A rajtlistát eltörölték. Azt is bemondták a hangosba, hogy a vízszint rohamosan csökken. Mindenkinek csak várni kellet volna egy kicsit. Mi délután 1/2 1 felé rajtoltunk el, akkor már teljesen száraz utakon futhattunk (nyomokban voltak csak kisebb, 1-2 cm mély tócsák). A vízszint reggel 9 és délután 1 között közel 1 métert csökkent!!!

Csak türelmesnek kellett volna lenni és meghallgatni a rendezők jó tanácsait!

 

Reggel még mi is gyalog - nekem néhol combközépig (~60 cm) általában lábszárközépig (~30cm)- érő vízben mentünk be a versenyközpontban.

Tájfutók vagyunk! Hozzászoktunk az extrém helyzetekhez és ez is egy jó buli volt! A többség mezítláb nadrágot feltűrve gyalogolt (én cipőstül nadrágban - képzeljétek el: utólag mindenem megszáradt...). Volt akit a hátukra véve vittek be a hősiesebb férfi emberek, de én azt láttam, hogy senki nem sírva zokogva érkezett a csarnokba és utána is jó bulinak tartották (tartottuk) az egészet.

Ez nem a VB vagy az EB volt, hanem egy év végi buli verseny. Velencébe (szerintem) mindenki a buli kedvéért megy. Ez szerintem egy igazi különleges jó buli volt! Nagyon jó volt ott lenni és megérte elmenni!

Az, hogy ki hogy értékeli a "verseny" szót szerintem szubjektív dolog. Velence szerintem sosem a klasszikus eredmény centrikus versenyről szólt, hanem egy, a tájfutó évadot lezáró össz európai dzsembori, ahol nem az eredmény számít!

 

Idén is egy különleges dzsemborin voltunk! Ilyen még nem volt.

 

üdv:

Varsányi Attila

 

----- Original Message ----- 

From: Marosffy Dániel <mailto:marosffy at interface.hu>  

To: tajfutas at lazarus.elte.hu 

Sent: Monday, November 12, 2012 8:46 PM

Subject: Re: [Tajfutas] Velence térdig vízben

 

Pont ezért írtam, hogy mint verseny nem volt értékelhető (és a humoros szót is ebben az értelemben használtam).

Egy versenynek nem lehet a velejárója, hogy puszta jóérzésből lassítani kelljen mások miatt. Ez így nem fair, mert nem mérhető, úgyis lesz, aki nem lassít (aki meg igen, pont azon töltik ki bosszújukat a helyiek). De ez a probléma már eleve kódolva van a velencei versenyben, még szárazon is, simán a tömeg miatt. 

Igazából nem értem, miért olyan nagy fétis ez, jó, hogy szép a város, meg érdekes a tájékozódási feladat, de versenynek nem igazán szerencsés. 

D.

2012-11-12 14:11 keltezéssel, "Gombkötő Péter" írta:

Lehet, hogy innen nézve humoros, de ott átélve nem. Képzeld el, sétál a turista combközépig érő csizmában, egyébként rendesen felöltözve, és akkor megjelenik 3 fő 18-20 év körüli versenyző, ész nélkül rohannak a 20-30 centis vízben, felcsapva a nem egészen tiszta vizet a ruhájukra, összefröcskölve az üzletek kirakatait, és mindezt röhögve. Csoda, ha ezek után a panaszokra reagálva a rendőrség leállíttatta a versenyt?
Ezt én személyesen láttam, engem is lefröcsköltek, de mások is hasonlókról számoltak be. A helyiek pedig bosszújukat az utánuk következőkön töltötték ki, volt, akit meg is vertek Engem csak seprűnyéllel megfenyegettek.
Ilyen körülmények között úgy versenyeztem, hogy ahol mély volt a víz, ott csak gyalogoltam, sekélyebb vízben is csak akkor futottam, ha nem voltak a közelben emberek, ha voltak pallók, akkor a szembejövőknél megálltam, előzésnél vállveregetéssel figyelmeztettem őket. Ezek a suhancok viszont úgy ugrottak a pallóról a vízbe, hogy szándékosan jól felcsapják a vizet. Ők ezt egy "jó bulinak" tekintették, viszont lehet, hogy elérték, ne nagyon engedjenek újabb versenyeket Velencében.
Versenynek nevezni valóban határeset, már csak azért is, mert az első rajt után kb. másfél órával 15-20 centit csökkent a vízszint, a később rajtolók már egész más körülmények között futottak. És nagy pech azoknak, akiket már nem engedtek elindulni.
Oldgombi


----- Eredeti levél (Original Message) -----
Feladó: Marosffy Dániel  <mailto:marosffy at interface.hu> <marosffy at interface.hu>
Dátum: Hétfő, November 12, 2012 7:49 de
Tárgy: Re: [Tajfutas] Velence térdig vízben
Címzett: tajfutas at lazarus.elte.hu

> Miért pórul? Ez volt a leghumorosabb esemény évekre 
> visszamenőleg. 
> Mondjuk, versenynek nevezni határeset...
> 
> D.
> 
> 
> 2012.11.11. 12:31 keltezéssel, Zoltan Szlavik írta:
> > Póruljárt sportársainkat megnézhetitek most itt:
> >
> > http://www.hotelconcordia.com/webcam.htm
> >
> > zka
> 
> _______________________________________________
> Tajfutas mailing list
> Tajfutas at lazarus.elte.hu
> http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
> 

Dr. Gombkötő Péter
ny. adjunktus
zaj- és rezgésmérés, -csökkentés




__________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 7683 (20121112) __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

http://www.eset.hu

  _____  

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas



__________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 7683 (20121112) __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

http://www.eset.hu



__________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 7683 (20121112) __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

http://www.eset.hu

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20121113/3a37e7eb/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról