[Tajfutas] Balaton értesítő

Oszlovics Ádám oszibkv at freemail.hu
2012. Jún. 30., Szo, 18:56:19 CEST


Kedves Gerzson!

Valamilyen szinten értem miért lovagolsz folyton, minden versennyel kapcsolatban a keleti hosszúságon, meg az északi szélességen, mert mondjuk utazás szempontjából nem mindegy, hogy Pirtótól vagy Pirtói szőlőktől kell besétálni a VK-ba (bocs, hgoy ezt a példát hozom, de ez friss)de szerintem a Balaton Kupa esetében teljesen felesleges még ezen koordinátákat is megadnunk, mert minden feketén-fehéren le van írva két nyelven, szemléltető ábrákkal, külön ajánlással gyalogos megközelítéshez, ami egyébként általam is tesztelve van, hiszen autó nélkül jártam be a terepet és stekkeltem ki a pontokat :-)
Nomeg a koordináták mit is jelentenek és kinek is? Valahol utána kell néznie, hogy az hova is esik, ami alatt párszor el lehet olvasni a megközelítés részt, vagy esetleg van oylan ember, akinek a fejében van egy ilyen típusú rácsháló!? Skuló Marciról mondjuk el tudom képzelni :-)

Az, hogy mennyi munka van az ábrákban, az mindegy, mert a rendezéssel jár...a lényeg, hogy két bazi tisztás van a környéken, mindegyik egyértelműen meg van nevezve.

Nos, most lemértem és nagyjából 17500 m2 nagyságú a Nagymező, amelyen a versenyközpont elterül, és felcsaptam a Google Earth-öt, node melyik pontját is adjam meg és milyen formátumban? Sima fokpercmásodperc, EOV, stb.?
Szóval végülis azt sikerült leolvasnom, hogy megközelítőleg a Büfé helye itt lesz: 46°46'58,67" É és 17°17'42,46" a WC helye pedig itt: 46°46'59,73" É és 17°17'41,31".

Sajnos, már jó pár év eltelt azóta, hogy mm pontos GPS-szel keresgéltük egymás eldugott 2 Ft-osait a geodézia mérőtáborban, remélem a helyszínen lesz módunk leellenőrizni a koordinátákat, hogy ezáltal megkereshessük a kákán a csomót!?

Sokszor a kevesebb több, úgy érzem erre akartál célozni, majd a versenyen megvitatjuk egy habos kakaó mellett :-)

Béke
Oszi

  Kéri Gerzson <gfkeri at gmail.com>, ezt írta: 
  
  Szia!

Minden információt elolvastam, de kevésnek találtam. Egyetlen rövid
információ - a koordináták megadása - több lett volna.

Üdv:
Gerzson

Oszlovics Ádám <oszibkv at freemail.hu> írta (2012. június 30. 15:50):
> Igen.
> Ajánlom figyelmedbe a honlapon szereplő információk olvasgatását a további hasonló kérdés megelőzése érdekében.




További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról