[Tajfutas] Környezetvédelem - Versenyrendezők figyelmébe

Kovács Gábor borea at is.hu
2012. Jún. 1., P, 11:13:19 CEST


Környezetvédelem - Versenyrendezők figyelmébe

Tisztelt Versenyrendezők!

Talán nem mindenki böngészte át a nemrégiben életbe lépett Környezetvédelmi Szabályzatot és a hozzá tartozó Környezetvédelmi Útmutatót, ezért ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a benne foglaltakra.

    Egyik fontos pontja, hogy a kiemelt versenyek és az OB-k rendezőinek versenyük előtt legkésőbb 45 nappal egyeztetniük kell a zöld megoldásokról a Terephasználati és Környezetvédelmi Bizottság kijelölt tagjával, név szerint Antal Miklóssal (email címe: antalmi at gmail.com skype: antal-miklos). Keressétek őt bátran, nem annyira számon kérni, mint inkább segíteni és tanácsot adni fog!
    A szelektív hulladékgyűjtés ezeken a versenyeken (kiemelt, OB) kötelező (a többi versenyen is ajánlott). A szelektív gyűjtő kialakításának célszerű módja a Környezetvédelmi Útmutatóban található. Lényege, hogy a különféle hulladékokat csak egy (esetleg két) központi helyen kell gyűjteni, különböző kialakítású gyűjtőkben. Egy lehetséges megoldás fényképe mellékelve. 
    Kívánatos lenne, hogy a versenyen működő büfében keletkező hulladékok is szelektíven legyenek gyűjtve, ez tehát előzetes egyeztetést igényel a rendezők és a büfések között, hogy a büfések ne "rontsák le" a kihelyezett saját vegyes gyűjtőikkel a szelektív rendszer hatékonyságát.

További versenyrendezői feladat, hogy az országos és kiemelt rangsoroló versenyek valamint az OB-k után ki kell tölteni egy rövid online "Környezeti Jegyzőkönyv"-et, csak ezzel lesz teljes a verseny adminisztrációja.


Együttműködéseteket előre is köszönjük!

Kovács Gábor
MTFSZ Terephasználati és Környezetvédelmi Bizottság
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20120601/fc8950b6/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: szelektiv.jpg
Type: application/octet-stream
Size: 155940 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20120601/fc8950b6/attachment.obj>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról