[Tajfutas] Budapesti Tájfutó Napok / Szenior találkozó

Bacso, Piroska piroska.bacso at geagroup.com
2012. Jan. 19., Cs, 09:20:21 CET


Egy kis beharangozó:

Kedves Szeniorok, és Leendő Szeniorok!

Szeretném felhívni a figyelmeteket egy eseményre:

Budapesti Tájfutó Napok / A szenior tájfutás jövője, lehetőségei - fórum
Január 21. (szombat) 16.00 Szenior találkozó (Budapest V. Curia u. 3. földszinti nagyterem)

Szeretnénk, ha a délután során kötetlen beszélgetés alakulna ki a szeniorokról, az őket foglalkoztató témákról. Például ilyen témákról is beszélhetünk:

Mit jelent a szenioroknak a tájfutás? Edzés, egészségőrzés, kihívás, késői bizonyítás? Mennyire fontos az eredmény? Mennyire kell, illetve szabad komolyan venni a magunkat? Mit, mi alapján értékeljünk: egészségi állapot, súlycsoport, leletek száma, korcsoport, futott pálya?

Idén már elvileg kötelező lesz a sportorvosi igazolás a versenyengedélyhez. Hogyan fogjuk ezt megoldani? Most hány szeniornak lehet sportorvosi igazolása? Hányan fogják ezt teljesíteni? Hogyan kezeljük a nem engedelmeskedőket? Vajon hányan nem lesznek alkalmasak? Egyáltalán meddig alkalmas egy fokozatosan romló szervezet a sportra? Milyen esetekben lehet már veszélyes a tájfutás? Mennyire hajtsuk magunkat közép-, és idős korban, mennyire legyünk mértékletesek?

Miért kellünk a tájfutó társadalomnak: nevezési díj termelés, gyermek fuvarozás, edzősködés, versenyrendezés? Kötelességünk-e hogy biztosítsuk a folytatást, részt vegyünk az utánpótlás nevelésben? Mivel lehetne ezt motiválni? Hogyan lehetne átterelni a versenyzőket a munkavégzők közé? Mitől lesz ma edző valaki? Miért vállalja valaki a versenyrendezést? Elvárható-e az önkéntesség, vagy jelentsen megélhetést, meggazdagodást:)? Kikre figyelünk jobban: a szenior versenyzőkre, vagy a munkát végzőkre? Ki kap, illetve kapjon több elismerést?

Milyen volt a WMOC? Minek is tekintsünk egy ilyen rendezvényt: nagy erőpróbának, nyaralásnak, nosztalgia találkozónak? Milyen színvonalon oldotta meg a rendezőség feladatát, büszkék lehetünk-e magunkra tekintve akár a legutóbbi WMOC-kat, akár az 1990-es körmendi rendezvényünket? Volt-e haszna, hozott-e valamit ez a rendezvény, aminek gyümölcseit még ezután is élvezhetjük? Meg lehetünk-e elégedve a magyar szeniorok eredményével (1 arany, 2 ezüst és 2 bronz)? Ha nem, akkor mitől lehetett volna jobb?

Várjuk további témafelvetéseteket, véleményeteket, javaslataitokat, és szíves megjelenéseteket! Ha nem sikerülne mindent kitárgyalni, akkor a levlistán és a Tájolóban folytatjuk!

Üdv, Bacsó Piroska
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20120119/23c03a0b/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról