[Tajfutas] alapranglista, korosztályos ranglista

Zentai József jozsef.zentai at gmail.com
2012. Feb. 3., P, 13:58:43 CET


Talán azért mert.......... 

Túl sokat kell mindenfelé egy RR verseny lebonyolításért fizetni, jelentősen bővültek az adminisztrációs feladatok is, ezért nemigen rajonganak a klubok egy-egy ilyen verseny lebonyolításáért. 
Ha csak, a ma már mindenképpen elvárt SI rendszer alkalmazását is belevesszük, az általában kis létszámú,(de szerintem sportági szempontból igencsak fontos rendezvények-lásd: piramis) versenyek esetén, további jelentős rendezői kiadást jelent. 

 Addig, még egy országos rangsorolón esetleg visszajön némi térítés a résztvételi díjakból, addig RR -nél minden esetben saját zsebből kell bepótolnod a nem kis mértékű hiányzó versenyrendezési összegeket.
Ezt, ugye már nem minden klub/egyesület tudja, akarja bevállalni, helyette -ha van-,inkább elversenyzik az eredetileg ide tervezett összeget, a nem biztos, hogy nagyobb versenyélményt nyújtó ORR-re .


Kicsit más, de tájfutás
............. A most alakulgató Sporttörvényben(tudomásom szerint albizottsági szinten még jelentős számú módosítási indítványok várnak elfogadásra/elvetésre )
a tervek szerint nincs már megyei sportági szakszövetségek szövetsége,  ezek megszünte után mi lesz a megyei/járási(?!) 
tájfutószövetségekkel, valamint az általuk lebonyolított RR bajnokságokkal.
(Ha nem lesznek törvényszéki bejegyzésűek, akkor miként lesznek tagjai az MTFSZ-nek és miként kapnak versenylebonyolítási RR jogot!)
 
Ez a regionális versenylebonyolítási módszer eddig sem működött problémamentesen ezért ezen a téren is vmit tenni kellene.

(lebonyolítás terén kivételek vannak, mint pl. Nógrád-Heves-JászNagykun), de azért Nógrádban többször is előfordult, hogy az RR bajnokságon nem volt megyére lebontott (kiírásban ez szerepelt) bajnoki éremosztás, nem volt egy kis csoki, vagy akármi jutalom az 1.-3. helyen végzett fiataloknál, illetve nem is volt eredményhirdetés.  

Popey












----- Original Message ----- 
  From: péter kovács 
  To: Julianna Grant 
  Cc: tajfutas at lazarus.elte.hu 
  Sent: Friday, February 03, 2012 12:54 PM
  Subject: Re: [Tajfutas]alapranglista, korosztályos ranglista


  Nekem meg Molnár Peti pár napja küldött versenynaptárait/tervezeteit olvasgatva az tűnt fel, hogy milyen kevés regionális, és milyen sok országos rangsoroló van. Tizenéve polemizálunk azon, hogy nem így kellene lennie, oszt' mégis így van.



  Józanul gondolkodva egy piramis alakot tartana optimálisnak az ember, ahol alul van rengeteg regionális rangsoroló, középen sok országos rangsoroló, és felül néhány OB.
  De a mostani állapot inkább egy XXXL-es mellbőséggel rendelkező kólásüveg alakját rajzolja ki...


  kovacsp







  2012. február 3. 12:31 Julianna Grant írta, <jzgrant at yahoo.co.uk>:

    Szerintem a Feri fejen utotte a szoget. O arrol irt, hogy nem kellene 160 rangsorolo verseny, hanem 20. Hogy ez aztan igaz-e vagy nem, az egy masik kerdes, de az igaz, hogy nekem az tunt fel nagyon amikor .....




------------------------------------------------------------------------------


  _______________________________________________
  Tajfutas mailing list
  Tajfutas at lazarus.elte.hu
  http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20120203/387c0928/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról