[Tajfutas] Homokháti Hungária Kupa

Oszlovics Ádám oszibkv at freemail.hu
2011. Sze. 1., Cs, 20:00:41 CEST


Ahoj!

  Molnár Attila <amolnar at btfsz.hu>, ezt írta: 

Én még a rendes sört hiányoltam még a célból. Számomra a csapolt ihatatlan volt. De cserébe legalább fellendítettem Mórahalom üzleteiben a dobozosok forgalmát ... :)

Ezzel nem voltál egyedül...

Ami viszont lényegesebb és kapcsolódik a sör témájához hogy ez a RePohár dolog nálam kiverte a biztosítékot! /Egyébként a vendégkönyvbe már megírtam, csak szerintem valami böngészőprogram-hiba miatt nem jelent meg/

Arról volt szó, hogy ez egy cserepohár, amit azért jó használni, mert környezetbarát, meg ilyesmi.
A betétdíj 200Ft. Ezt tudtuk előre, legalábbis, aki megnézte a verseny honlapján található linket és ott a "Hogy működik?" gomb megnyomásával kapott oldalt.
A visszaválthatóság egy termékeknél azt jelenti, hogy ennyivel kerül többe és amikor visszaváltja, akkor visszakapja ezt a "pénzt". (Cseréli egy másikra, levásárolja, stb.)
Nos, ugye ez a versenyen úgy történt, hogy amikor megvette az ember, akkor 250Ft-ot számoltak fel érte és amikor visszaváltotta, akkor csak 200-at kapott vissza.
Erre egyébként második nap délután figyeltem fel, amikor (a véletlenül rövid sorban) nem 10 embernek, hanem csak kettőnek vásároltam és így módomban állt gyors fejszámolást végezni. Amikor megkérdeztem, hogy mi van, akkor mondták, hogy: "Ja, 50 Ft-ért mossák ki Pesten"
Amikor sok embernek sokfélét kér az ember és legalább 4 helyről van összedobva a pénz, nem számolgat az ember, meg különben is, haladjon a sor, meg kedvesek, viszonylag gyorsak a büfések, stb. Minek bajlódni, miért vernének át?!

Szóval ezután okosan az aktuális poharunkat használtuk egész héten, de a szánk íze nem csak az egyébként nem túl jó minőségű sör miatt volt savanyú, hanem azért, mert első két nap a visszaváltósdin buktunk egy ezrest...
Az egész előtt legalább két ízben is megkérdeztük, hogy mennyi a betétdíj, amire 200Ft-ot válaszoltak.
Az esetem után is hallottam még a pultosok szájából, hogy 200Ft...
Nyilván nem a pultosok fejéből pattant ki a dolog, de az ez irányú viselkedésük felháborító.
Szerintem gusztustalan dolog fényes nappal átverni/lehúzni az embereket.
Persze, tudom, ez most a trend a világban...csak azt nem értem, hogy a 6 milliárd miért hagyja magát párezerrel szemben? (költői kérdés)

Miért nem volt sehova kiírva?
Miért füllentettek (hazudtak) az arcunkba?
Ki találta ki? Miért kell ezt a szemléletet követni?
stb.

Az is igaz, hogy végülis lenyeltem a dolgot, mert a kapott szolgáltatások és a hangulat, díjazás és szinte minden bőven felülmúlták ezt a némi pénzkiesést.

Csak azért írtam meg, mert szerintem ez elvi kérdés és érdemes lehet a későbbiekben, más rendezőknek jobban odafigyelni erre, amennyiben alkalmaznák a RePoharat.

Egyébként ha már zöld kérdésben írok, örültem volna, ha a sporttársak jobban figyeltek volna a szelektív hulladékgyűjtésre és nem találok minden egyes egyébként még külön színű és feliratú zsákban is össze-vissza hulladékot...pl. jól nézett ki a flakon mellett a banánhéj és a tejes doboz, de sajnos ennél durvábbakat is láttam...nem fognám a külföldiekre a dolgot, mert az ikonok egyértelműek voltak.
Persze mindegy, előbb-utóbb megszokjuk...

Béke
Oszi



További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról