[Tajfutas] „Viharos” siker volt a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Nemesházi Lászlóné bnemeshazi at ujpest.hu
2011. Május. 31., K, 08:04:00 CEST


Május 27-én, pénteken 9 órakor nyitotta meg kapuit a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó. A Merkapt Maraton Sportközpontban majdnem 100 kipróbálható sportág várta az érdeklődőket, és bár a pénteki verőfényes napsütése után szombaton, a már hagyományosnak mondható viharos eső is megérkezett, ismét hatalmas sikert aratott a rendezvény. Az eseményen honlapunk sátrát is több százan keresték fel.
[http://www.utanpotlassport.hu/wp-content/uploads/2011/05/upbnsv1-224x300.jpg]<http://www.utanpotlassport.hu/wp-content/uploads/2011/05/upbnsv1.jpg>

A tőrvívó klasszis Mohamed Aida az utanpotlassport.hu sátránál

Hírösszefoglalónk • Pénteken az előre bejelentkezett, pedagógus kísérettel érkező óvodás és iskolás csoportoké volt a terep. Az oktatási intézmények kihasználták a remek időjárást, és több mint 5000 fővel látogattak ki a helyszínre, ami 14 órától már a nagyközönség előtt is nyitva állt, így a sportági képviselőkkel együtt az első napon összesen 7380 látogatója volt a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztónak.

A gyermekek szinte azonnal a kapunyitás után elárasztották a sportági helyszíneket, nem kis feladatot adva a kitelepült, több mint 90 sportág edzőinek, egyesületi képviselőinek.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóját fél tizenegykor tartották. A színpadon újra szólt a hatlövetű, a megjelent élsportolók a már hagyománnyá váló startpisztoly dörrenéssel indították hivatalosan is útjára a rendezvényt. A kezdő lövést a Rippel fivérekkel, Viktorral és Ferenccel látványos formációt alkotó Tápai Szabina kézilabdázó adta le, majd Horváth Csaba, Csabai Edvin, Kiss Dániel, a Rippel testvérek és Iliász Nikolasz is „ellőtte” az esemény kezdetét jelentő hangjelzést.

A tikkasztó melegben a vizes sportágak népszerűsége az egekbe szökött, de a kitelepült több mint 90 mozgásformát egyaránt lelkesen keresték fel a látogatók. Debrecen és Zalaegerszeg után Budapesten is nagy sikerrel debütált a versenybob, a szintén először megjelenő wakeboardpálya is sok érdeklődőt vonzott, s – a nagy meleg ellenére – a küzdősportokat is rengetegen próbálták ki. A nap folyamán színpadi fellépések is színesítették a programot, ahol a salsa bemutató aratta az egyik legnagyobb sikert.

Szombaton már változékony időjárás mellett folyatódott a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó, amely folyamatosan várta a családokat, a nagyközönséget. Május 28-án a többször eleredő eső dacára is több mint 7700-an látogattak ki a rendezvényre, amely így a két nap során több mint 15 000 résztvevőt vonzott.
[http://www.utanpotlassport.hu/wp-content/uploads/2011/05/VIII.-BNSV-5-300x225.jpg]<http://www.utanpotlassport.hu/wp-content/uploads/2011/05/VIII.-BNSV-5.jpg>

Özönlöttek az érdeklődők a rendezvényre

A második napon is folytatódtak a látványos sportági bemutatók a színpadon, ahol 11 órától a MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriájának eredményhirdetését is megtartották. Ekor egészségügyi szűrésen is részt vehettek a látogatók a kihelyezett szűrőkamionban, és mind két nap során – a Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének, valamint a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek köszönhetően – megismerkedhettek a fogyatékossággal élők sportjaival. Idén is várta az érdeklődőket a technikai sportok szigete.

Neves sportszemélyiségekből az idén sem volt hiány, sportágválasztó vendége volt Tápai Szabina, Csabai Edvin, Horváth Csaba, Kiss Dániel, Gyulai Márton, Iliász Nikolasz, Rippel Ferenc és Rippel Viktor, Drávucz Rita, Kozmann György, Körmendi Petra, Majoross István, Michelisz Norbert, Mohamed Aida, Kropkó Péter, Kelemen Balázs, Dragóner Attila, Pulai Imre, Szuper Levente, Majoross Gergely, Jánosi Csaba, Borbás Gergely, Buruczki Szilárd, Demcsák Zsuzsa, Rácz Félix, Szilágyi Áron, Talmácsi Gábor, Hadfi Dániel, Zala György, Kovács Attila, Koleszár Balázs, Szabó Barbara, Holecz Krisztián, Nagy Zoltán.

A VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó ismét remek és rendkívül sokrétű programot kínált a látogatóknak. Az országos rendezvénysorozat június 3-4-én, Szegeden várja az érdeklődőket, ahol második alkalommal rendezik meg az eseményt. A fővárosban legközelebb a nyári szünet után, szeptember 16-17-én választhatnak újra sportágat az érdeklődők.


Cikk megtekintése...<http://www.utanpotlassport.hu/2011/05/30/%e2%80%9eviharos%e2%80%9d-siker-volt-a-viii-budapesti-nagy-sportagvalaszto-2/>
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110531/896a11cf/attachment.htm>
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110531/896a11cf/attachment-0001.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról