[Tajfutas] Szabályzatok 2011

Kiácz Bence bence.kiacz at bcdtravel.hu
2011. Jan. 25., K, 17:47:03 CET


Nem akartam beleszólni, mert már nem vagyok aktív szakági bizottságvezető, de az elmúlt 10 év tapasztalatai azért mást mutattak, mint a leírtak. Nagyon röviden reagálok egy-két megjegyzésre, ami nagyon távol van az igazságtól és nem tudok mellette elmenni:  


"Válasz Júliának!
Sajnálom, hogy úgy érzed, hogy a szakág mellett nem áll ki a jelenlegi vezetőség. Én belülről kicsit máshogyan gondolom, érzem. Azért ott is küzdenek páran azért, hogy elfogadottabb, megbecsültebb legyen a szakág. De a szakágon belül sincsen meg a komolyabb előrelépéshez a megfelelő személyi feltétel. Jelenleg.
üdv Fehér Fecó"
 - Hát Fecó, sajnos nem, nincs igazad! Én most a szakágak nevében és az elmúlt 10 év tapasztalata alapján mondom: amíg a kiszervezésben és a nulla költségvetésben gondolkodik a jelenlegi elnökség, addig szerintem nehéz a szakágak elismeréséről beszélni. Arról nem beszélve, hogy a legkisebb előrelépésért is kanosszát kellett járni mindvégig. Ez nem minden elnökségi tagra vonatkozik, mindíg voltak üdítő kivételek (kissebségben). Az meg, hogy nem volt megfelelő személyi feltétel mit jelentsen? Gyakorlatilag bevezettük nulláról a bajnoki rendszert (nem kis ellenszélben), a minősítési rendszert és a külön versenyszabályzatot. Két dologról nem tehettünk, egyfelől az elnökség ellenszeléről és az égiek adta időjárásról... Mi nem csodát vártunk soha az elnökségtől, csak azt, hogy támogassák a szakágakat. Ez szerintem a mai napig sem történt meg az elvi támogatáson kívül. Én személy szerint belefáradtam és nem kívánom tovább folytatni az itthoni dolgokat, ahogy azóta az akkori bizottság többi tagja sem. Jelenleg azért is tart ott a sítájfutó szakág ahol tart, mert sikerült az elnökséggel simulékony vezetőt találni... 

"Kovács Peti írta:
A tájbringás mezőnyök erősségét én magam már rég nem ismerem, de meglátásom szerint az OB-kon nagy valószínűséggel elindulnak a hazai legjobbak, néha a sítájfutó versenyeken nem ezt láttam. Hogy ez az ideálisnál spártaibb körülmények, vagy más miatt van így nem tudom, és az sem biztos, hogy jól látom."
- Péter teljesen jól látja a dolgot, az OB-k létszáma sajnos esett az elmúlt pár évben. Ennek két oka van, egyrészt sikerült párszor a sífutó OB-val vagy sítájfutó VB/EB-vel párhuzamosan rendezni az OB-kat és mivel van átfedés a két mezőny között, így a sítájfutó OB jött ki vesztesen. A másik ok, hogy a válogatott a legkisebb támogatás híjján pár éve teljesen széthullott és pár embert leszámítva valóban nem veszik már az OB-t sem annyira komolyan. Amikor pár éve egymás után volt két jó év, már 110 fő feletti versenyeket is tudtunk rendezni (Mátraszentimre, Galyatető) Ehhez képest valóban visszaesés tapasztalható.

Bence
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110125/0650b491/attachment.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról