[Tajfutas] WMOC2011 Pécs Hírek.doc (hosszú)

Muszély György gyorgy.muszely at ngm.gov.hu
2011. Jan. 16., V, 00:14:59 CET


Végül is 186 magyar szenior résztvevő manapság tiszteletre méltó szám! Az ONEB-en volt kb. 410-420, de ott  elindul mindenki. Viszont egy többnapos világkupán nem kell mindenkinek ott lenni. Ha jól látom, a szomszédos Szlovákiából nincsenek ötvenen sem. Svájcból 70-en.

M. Gy.

________________________________
Feladó: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu], meghatalmazó: "Gombkötő Péter" [Gombkoto.Peter at ybl.szie.hu]
Küldve: 2011. január 15. 14:36
Címzett: Vida Istvan; Tájfutó lista
Tárgy: Re: [Tajfutas] WMOC2011 Pécs Hírek.doc (hosszú)

Sziasztok!
Már régebben meg szerettem volna a véleményemet írni, de akkor nem volt rá időm. Most megteszem.
Először is vegyük tudomásul, hogy egy ilyen nagyságú világverseny megrendezése üzleti vállalkozás is. Ezt nem lehet pusziért csinálni. A másik tény, hogy nem lehet a versenyzők között különbséget tenni, tehát pl. a hazai versenyzőktől kisebb nevezési díjat kérni. Pozitív diszkrimináció megengedett, pl. a skóciai szenior világbajnokságon a 80 év feletti versenyzők szállását és szállítását a rendezőség ingyen biztosította (ha jól emlékszem), de ez csak néhány főt érintett.
Mi következik az eddigiekből? A rendezés minden költségét, az internethasználattól kezdve a térképjavításig, a nyomdai költségeket, a szövetségek jogdíjait, még a reklámot is, a területhasználati díjakat (pl. parkolás), a rendezők munkáját mind-mind meg kell fizetni. És még az sem árt, ha mint minden üzleti vállalkozásnál, itt is keletkezik némi tisztességes haszon.
(A tisztességtelen haszonról csak annyit, hogy a 80-as évek elején az egyik magyar középvállalati vezető úgy nyilatkozott, hogy a tisztességtelen haszon a kis haszon!)
Az anekdótázást félretéve: vegyük tudomásul, hogy egy ilyen színvonalú világverseny sikeres megrendezése ennyibe kerül!
Az, hogy a hazai versenyek nevezési díjai sokkal kisebbek, csak annak köszönhető, hogy a rendezés színvonala sokkal alacsonyabb, nem is kell, hogy magasabb legyen, (pl. itthon nem kell a versenytérképekből egy második, használatlan példányt a versenyzőknek biztosítani), meg annak, hogy a rendezés sok költsége nem jelenik meg a nevezési díjban, pl. a versenybíró díjak, és még sok minden más. Ha minden rendező klub a tényleges költségeket felszámítaná, ők együttesen ugyanott lennének, mint most, több bevétel, több kiadás, de a végeredmény kb. ugyanaz lenne. Igaz, hogy a rendezési és egyéb hibákat akkor már senki nem nézné el. Megfizettem a szolgáltatást, kapjam meg hiánytalanul!
Ez addig rendben is van, amíg a hazai klubok kölcsönösen így csinálják, de itt is igaz, hogy a versenyt nem rendező kis klubok ebből közvetlen hasznot húznak, de a tömegesítés érdekében ez lenyelhető.
De miért kapja meg ezt a kedvezményt a néhány ezer külföldi résztvevő? Visszakapjuk mi ezt tőlük? Nem! Akkor pedig, mivel különbséget tenni nem lehet, mindenki fizesse meg a ténylegesen felmerülő költségeket!
Vegyük tudomásul, hogy a piacgazdaság még a sportban is így működik.

Úgyhogy tényleg hagyjuk a pécsieket nyugodtan dolgozni, sok sikert kívánva nekik.

Oldgombi

----- Eredeti levél (Original Message) -----
Feladó: Vida Istvan  <vipisti at vipmail.hu>
Dátum: Szombat, Január 15, 2011 11:21 de
Tárgy: Re: [Tajfutas] WMOC2011 Pécs Hírek.doc
Címzett: Kiss Endre   <endre.kiss at szigetvaritakarek.hu>, levlista gyms_tajfutoversenyek  <gyms_tajfutoversenyek at lev-lista.hu>, tajfutas at lazarus.elte.hu

> Megj: 186 fő magyar egy kissé meghírdetett szerdai versenyre is
> összejön!!
> Hát valami hibázott a STRATÉGIÁBÓL!! Ezt érdemes lenne
> elemezni!! EZ IS HAZAI VERSENY s illett volna a hazaiak részére
> a nem vonzó dolgokon módosítani!! Vagy ezt is a vezetési
> "előstratégia 2009"  tartalmazta, ami nem éppen a
> LÉTSZÁMNÖVELÉST szolgálja!!!!!!!
> ViPi
>
> -- Eredeti üzenet --
> Feladó: Kiss Endre
> <endre.kiss at szigetvaritakarek.hu>Címzett: tajfutas at lazarus
> .elte.huElküldve: 2011. január 14. 16:15Tárgy : [Tajfutas]
> WMOC2011 Pécs Hírek.doc
>
>
>  _______________________________________________
>  Tajfutas mailing list
>  Tajfutas at lazarus.elte.hu
>  http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
>
>

________________________________
Ezen üzenet és annak bármely csatolt anyaga bizalmas, jogi védelem alatt áll, a nyilvános közléstől védett. Az üzenetet kizárólag a címzett, illetve az általa meghatalmazottak használhatják fel. Ha Ön nem az üzenet címzettje, úgy kérjük, hogy telefonon, vagy e-mail-ben értesítse erről az üzenet küldőjét és törölje az üzenetet, valamint annak összes csatolt mellékletét a rendszeréből. Ha Ön nem az üzenet címzettje, abban az esetben tilos az üzenetet vagy annak bármely csatolt mellékletét lemásolnia, elmentenie, az üzenet tartalmát bárkivel közölnie vagy azzal visszaélnie.

This message and any attachment are confidential and are legally privileged. It is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed and others authorised to receive it. If you are not the intended recipient, please telephone or email the sender and delete this message and any attachment from your system. Please note that any dissemination, distribution, copying or use of or reliance upon the information contained in and transmitted with this e-mail by or to anyone other than the recipient designated above by the sender is unauthorised and strictly prohibited.
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110116/5fc57d58/attachment.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról