[Tajfutas] Off/nosztalgia

Nagy Lajos nagyluji43 at vipmail.hu
2011. Jan. 3., H, 20:51:45 CET


Karcsi!!!ehez a gépnek semmi köze.Nekem is kis gépem van( én is selejtből kaptam),600 MHZ.én a Win98-al ugyanúgy tudok írni és netezni,mint az xp-vel,vagy bármi mással. 
lujipapa

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Tóth Károly <toth.karoly1 at chello.hu>Címzett: tajfutas at lazarus.elte.hu, tajfutas at lazarus.elte.huElküldve: 2011. január 3. 20:19Tárgy : Re: [Tajfutas] Off/nosztalgia

  Szerintem lehet, hogy sokan használunk még másik op.rendszert. Ugyanis pl. mi, van amikor négyen dolgozunk, tanulunk, stb. egyszerre, tehát négy gép megy. Az enyém pl. egy "százéves", leselejtezett gép, de néhány dologra, levelezésre, néhány honlap megnézésére még jó. A család minden tagjának nem juthat szupergép.  tk   ----- Original Message -----  From:  Nagy  Lajos  To: tipomiksi at chello.hu ; tajfutas at lazarus.elte.hu  Sent: Monday, January 03, 2011 10:58  AM  Subject: Re: [Tajfutas]  Off/nosztalgia  

És szerinted hányan használnak más op.rendszert? Igaz egy  ideje a Linux jobban tetszik,azt is használon,(fifti-fifti).  
  lujibácsi
  --   Eredeti üzenet --
   Feladó: TIPO Miksi   <tipomiksi at chello.hu>   Címzett: Lista   <tajfutas at lazarus.elte.hu>   Elküldve: 2011. január 3. 10:53   Tárgy : Re: [Tajfutas] Off/nosztalgia

      Egy barátom figyelmeztetett arra, hogy amit írtam,   csak a Windows XP, Vista stb. operációs rendszert használóknál   érvényes.      M.
        From: TIPO Miksi   [mailto:tipomiksi at chello.hu] 
Sent: Monday, January 03, 2011 9:13   AM
To: Lista
Subject: FW:   Off/nosztalgia

        Kedves Julianna (es minden   erdekelt)!      Sokkal kellemesebb ugy levelezni, hogy beallitod   a gepeden a magyar   karakterkeszletet: Start - Vezerlopult - Teruleti es   Nyelvi beallitasok - Nyelvek - Reszletek - Hozzaadas (itt egy dobbenetesen   nagy listat ajanl fel, abbol   valaszthatsz).     Persze nalad ezek angolul vannak, de meg fogod   talalni. Egy kattintassal - akar egy levelen   belul is - atvalthatsz akarmelyik felvett karakterkeszletre, meg ciril,   gorog vagy egyeb nem latin betusre is.   A magyarhoz persze jobb egy   magyar klaviatura, de akar filctollal is rairhatod az ekezetes es egyeb   eltero betuket. Es mivel a magyar tartalmazza az osszes latin betut,   legfeljebb mashol, mint az angol (pl. Z-Y), ha csak ezen a ket nyelven   levelezel, meg valtani sem kell.      Udv. Miksi
          From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu   [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Julianna   Grant
Sent: Monday, January 03, 2011 7:44 AM
To: Tóth   Károly
Cc: Levlista
Subject: Re: [Tajfutas] nosztalgia   (a múlt évszázad legnagyobb hazai versenye volt!)

        Sziasztok

Megegyszer nagyon koszonom a sok-sok nosztalgiazast   mindenkinek. Olyanoknak, mint nekem, aki kevesebb, mint 20 eve   versenyez itthon, ez aranyat er. :-)

Ugyanakkor, nem tudom nem   haragusztok-e meg ram, de szeretnek egy megjegyzest tenni a magyar   tajfutasrol es a magyar tajfutokrol, ami azert tunt fel nekem, mert en   kulfoldon kezdtem. Idezet a Toth Karcsitol:

"Azt hiszem azóta is itt van az egyik probléma a versenyzésünkkel,   gyakorolni kell az akadályokon való gyors áthaladást, mert ebben gyengék   vagyunk. (Horhos, mocsár, bozót, gallyazás, köves terület,   ....)"

Ez szerintem meg ma is igy van, ami eleg meglepo, de   szerintem az igazi oka az a fejekben, nem a sziv, tudo es izmokban van. Jo,   meg az elit is lehetne fittebb, ebben a szferaban mindig van fejlodesre   lehetoseg. Ugyanakkor, ahhoz, hogy valaki gyorsan atkuzdje magat egy   akadalynak felfogott terepreszen ahhoz egy bizonyos hozzaallas kell. Ahhoz   eloszor is elvezni kell a futast es a kihivasnak is orulni kell. En   olyan sok embertol hallottam olyan hozzaallast, hogy:
" en csak szintes   erdoben szeretek futni, az az igaz tajfutas!"
"sok randa mocsar van azon   a terepen, oda nem megyek!"
"homokon nem futunk, azt utalom!"
"a   gallyazast mindig kikerulom, megha ketszer olyan hosszu is!" stb.,   stb.

Ehhez mar csak hozzajon az az inszularis, utazas ellenes   hozzaallas ami szinten megvan sokakban. Valahogy ez a valtozatossag   elleni erzes, a megszokott szeretete, a kihivasoknak mint kenyelmetlensegnek   a kezelese, szerintem akkor is hozzajarult es most is hozzajarul ahhoz, hogy   a Thon (es manapsag a Merz vagy Georgiou) mar a masik oldalon uget, mire mi   meg csak azon torjuk a fejunket, hogy hogyan kellene ezen   atkelni.

Meg mielott agyonuttok, tudom, hogy a sok utazashoz penz   kell, es egy olyan orszagban ahol nincs nagy valtozatossag a terepek kozott,   a versenyzok hatranyban vannak olyan nepekkel szemben, ahol van   mindenfele. De szerintem meg azt a keves valtozatossagot se hasznaljuk   ki kelloen, amit megvan itthon.

Uj jelszo 2011-re: minel mocsarasabb,   gallyazottabb, kovesebb, horhosos vagy homok dunes annal jobban   szeretjuk!!!

Julia
xxx (ezek puszik mindenkinek!!)

   
        From: Tóth Károly   <toth.karoly1 at chello.hu>
To: Kelemen János (netquick)   <nemelek at netquick.hu>; tajfutas at lazarus.elte.hu
Sent: Sun, 2 January, 2011   23:14:13
Subject: Re:   [Tajfutas] nosztalgia (a múlt évszázad legnagyobb hazai versenye   volt!)

   Érdekes összehasonlítani a régi útvonalakat is.   A befutó fényképet látva még azt hittem, hogy Kelemen Stancival futottam a   pálya egy részét, de az útvonalakat összehasonlítva valószínűleg a végefelé   találkoztunk. A 2.ponttal nekem is meggyűlt a bajom, a 4-5. pedig alulról az   irtások szélén nagy szenvedés volt.   Kár, hogy a terep nagy része számunkra már csak   emlék, a fiatalabbak pedig nem is ismerhetik.   A Nemzetek versenye Bakonycsernye-Kisgyónbányán   volt, a Hamuház térképen, mély völgyekkel, elég sok szinttel.   6 perccel indult utánam O.Thon, gondoltam   megyek vele, amíg tudok. Kb. a 4. átmenet körül ért utól, néhány átmenetet   mentem vele, azt hittem, hogy az emelkedős részen nem fog letenni. De aztán   jött egy horhos, és mire én körülnéztem, hogy hol menjek át, Ő már a másik   oldalon futott. ..... Azt hiszem azóta is itt van az egyik probléma a   versenyzésünkkel, gyakorolni kell az akadályokon való gyors áthaladást, mert   ebben gyengék vagyunk. (Horhos, mocsár, bozót, gallyazás, köves terület,   ....)   Ezen a terepen utána volt még Bakony Kupa, az   egyik emlékezetes 10 fős Volán váltó éjféli "0" idővel, és tavaly a Tájfutó   "Maraton".   Az 1980-as váltón tényleg kellettek a   korongocskák. Az 1. pont 300 m-re volt, és ugye lyukasztottunk. Érdekes volt   a pálya, 8km, 8 pont. Jó pálya volt, a kevés pont ellenére csak kb. másfél   km-t futottam síkrajzi vezetővonalon ( út, ösvény, kerítés mellett) és a   leghosszabb útfutás 450 m volt.   És még egy Nov.7. váltó, ami számomra   emlékezetes, az 1978-as. Pilisszentkereszt-Szurdok, Hosszú-hegy. Gyors   pálya, néhány hosszú átmenet, erős nemzetközi mezőny.   1.Svédország, 2. Norvégia, 3. Csehszlovákia,   .... 10. OSC ( Györgyi László, Tóth Károly, Hegedűs Zoltán) , a   feljegyzéseim szerint  a legjobb magyar váltó, két   ifivel. Nem tudom, tényleg így volt-e.      Tóth Karesz         ----- Original Message -----    From:    Kelemen    János (netquick)    To: tajfutas at lazarus .elte.hu        Sent: Saturday, January 01, 2011    10:44 PM    Subject: Re: [Tajfutas]nosztalgia (a    múlt évszázad legnagyobb hazai versenye volt!)    
    Szia Boxi,    Ez fantasztikus. Mi az amiről nem    tudsz?    Az én edzésnaplómban ennyi szerepel a    versenyről: "Magabiztos kezdés után a második pontra kiszállok. Győztes    idő: Ari Anjala (FIN) Én időm: ..... Helyezés 22. hely"    Mellékelve a térkép. 2. pont előtti hibázásom    mellett, a 4-5 átmenetben lévő felkapaszkodásomat sem értem és még sok más    egyebet.    Ezek voltak azok az évek, amikor a magyar VB    előtt, olyan terepekről készültek térképek 1.15 000 méretarányban és    nagyon jó minőségben, amik minden fiatal számára ismeretlenek voltak.    Kotló, Kisasszony erdő, Vizfő, Zuppa, Pótharaszt, Keszthelyi hegység.    Ezeken aztán a hazai pálya előnyét nem nagyon tudtuk    kihasználni.        A Nov 7. EV-t követő keddi és szerdai napon    rendezett Nemzetek Viadalát melyik terepeken bonyolították le?? Ott    viszont már O. Thon nyert újra.    Janó        ----- Original Message -----     From:     Bozán     György     To: tajfutas at lazarus.elte.hu ;     Balla Sándor     Sent: Saturday, January 01, 2011     9:12 PM     Subject: Re: [Tajfutas] nosztalgia     (a múlt évszázad legnagyobb hazai versenye volt!)     
"Ki tudja, hol készült és     mikor?     bs"
A képeken látható     Rostás Irén (rsz:155), Schmidmeiszter Iluci (255) és Kovács Magda (355)     összeállítású Magyar válogatott váltó a múlt évszázad legnagyobb hazai     kupaversenyén, az 1979-es November 7. versenyen ért el szenzációs     eredményt, amikor a hihetetlenül erős és népes nemzetközi mezőnyben     Norvégia I. csapata mögött a II. helyen végeztek!
További képeken     látható még Kelemen János és Kiss Zoltán, akik Honfi Gáborral együtt     Magyarország I. válogatott csapatban futottak minden idők leggyilkosabb     hazai váltóversenyén. A Magyarország II. válogatott váltó első futója     volt Dosek Ágoston.
A versenyről így számol be a Spartacus versenyek     emlékkönyve:
Férfiak gyilkos     küzdelme
Hihetetlenül kemény     és éles volt a verseny: 88 váltó rajtolt, az első hét váltó egy percen     belül futott be. Legjobb válogatottainkból összeállított Magyarország I.     csapata húsz perc hátránnyal csak a 13. helyet tudta kiharcolni! De ez     még mind semmi! Az első három váltó 1, azaz egy másodpercen belül ért     célba. Az egyéni verseny győztese Mårtensson* ma is lenyomta Øyvin     Thon-t a világbajnokot. A svéd tájfutó évkönyv a Skärmen kiemelt     terjedelemben foglalkozott a versennyel és közölte Korik öcsi     képeit. A svédek öröme     határtalan, a tavalyi Nov. 7. váltó győzelem után az idén is lenyomták a     norvégeket, ezen a minden képzeleten felüli rangos kontinentális     viadalon!      * Jörgen Mårtensson rendkívüli képességű     svéd versenyző, később két egyéni világbajnokságot nyert, összesen tíz     VB érmet gyűjtött. A ’90-es évek végéig ő volt a Silva cég „arca” .     Jelmondata: Orienteering is the way of living.
     
     A versenyen első futó volt Tóth Károly (488)     OSC, aki jó helyen Kelemennel futott be, valamint az élboly mögött 54     perccel érkező Pápai János (465) a PVSK II csapatából, akit dr. Kovács     László (565) vált. Kovács doki arcán azért játszik mosoly, mert a     hangszóró már bemondta a második futók érkezését, így ő a világ     legjobbjaival nyomhat annyi átmenetet, amennyit csak bír.
Az utolsó     képen Hegedűs Zoltán és Szádeczky Kardoss Tama mint leendő második futók     még mosolyogva várakoznak. Zoltán még nem sejti, hogy hamarosan     diszkózni fog. A nagy rohanásban ez egyébként többeknek is sikerült a 88     férfi csapatból csak 53(!) csapat ért el eredményt.
Boxi
2010.     12. 30. 15:03 keltezéssel, Balla Sándor írta:           Ki tudja, hol készült és      mikor?      bs _______________________________________________ Tajfutas mailing list Tajfutas at lazarus.elte.hu http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas 


__________     ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5752 (20110101)     __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus     ellenőrizte.

http://www.eset.hu
              _______________________________________________
Tajfutas     mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas__________     ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5752 (20110101)     __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus     ellenőrizte.

http://www.eset .hu_____________    NOD32 5750 (20101231) Információ _____________

Az üzenetet a NOD32    antivirus system megvizsgálta.
http://www.nod32.hu
           _______________________________________________
Tajfutas mailing    list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

     _______________________________________________
Tajfutas mailing   list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas


_____________  NOD32 5754 (20110102) Informᣩ󠟟___________

Az ?et a NOD32 antivirus  system megvizsg᬴a.
http://www.nod32.hu
     _______________________________________________
Tajfutas mailing  list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas _____________  NOD32 5754 (20110102) Információ _____________

Az üzenetet a NOD32  antivirus system megvizsgálta.
http://www.nod32.hu
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110103/f800bdf3/attachment-0001.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról