[Tajfutas] FW: Off/nosztalgia

Nagy Lajos nagyluji43 at vipmail.hu
2011. Jan. 3., H, 10:33:31 CET


Miksi Bacsi!!!Koran hajnalban miert kukakcoskodsz?Oruljunk annak,hogy JÚLIA beszel velunk.Nekunk magyar a karakterkeszlet,de neha melleutunk.Szivleljuk meg amit irt.JÚLIA DRÁGA!!! BUÉK Neked és CSALÁDODNAK.
lujibácsi       Remélem mindenhol ilyen szépek a fák.

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Tamás Tibor <t.tamas1 at chello.hu>Címzett: tipomiksi at chello.hu, tipomiksi at chello.hu, Lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>Elküldve: 2011 . január 3. 9:17Tárgy : Re: [Tajfutas] FW: Off/nosztalgia

  Kedves Miksi!  AZért az ékezetek itt is hiányoznak :)  Üdv! Tamástibi  ----- Original Message -----  From:  TIPO Miksi    To: Lista  Sent: Monday, January 03, 2011 9:12  AM  Subject: [Tajfutas] FW:  Off/nosztalgia  
   Kedves Julianna (es minden  erdekelt)!    Sokkal kellemesebb ugy levelezni, hogy beallitod  a gepeden a magyar karakterkeszletet: Start -  Vezerlopult - Teruleti es Nyelvi beallitasok - Nyelvek - Reszletek - Hozzaadas  (itt egy dobbenetesen nagy listat ajanl fel, abbol  valaszthatsz).   Persze nalad ezek angolul vannak, de meg fogod talalni. Egy kattintassal - akar egy levelen belul is  - atvalthatsz akarmelyik felvett karakterkeszletre, meg ciril,  gorog vagy egyeb nem latin betusre is.  A magyarhoz persze jobb egy magyar  klaviatura, de akar filctollal is rairhatod az ekezetes es egyeb eltero  betuket. Es mivel a magyar tartalmazza az osszes latin betut, legfeljebb  mashol, mint az angol (pl. Z-Y), ha csak ezen a ket nyelven levelezel, meg  valtani sem kell.    Udv.  Miksi
      From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu  [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Julianna  Grant
Sent: Monday, January 03, 2011 7:44 AM
To: Tóth  Károly
Cc: Levlista
Subject: Re: [Tajfutas] nosztalgia (a  múlt évszázad legnagyobb hazai versenye volt!)

     Sziasztok

Megegyszer nagyon koszonom a sok-sok nosztalgiazast  mindenkinek. Olyanoknak, mint nekem, aki kevesebb, mint 20 eve versenyez  itthon, ez aranyat er. :-)

Ugyanakkor, nem tudom nem haragusztok-e meg  ram, de szeretnek egy megjegyzest tenni a magyar tajfutasrol es a magyar  tajfutokrol, ami azert tunt fel nekem, mert en kulfoldon kezdtem. Idezet  a Toth Karcsitol:

"Azt hiszem azóta is itt van  az egyik probléma a versenyzésünkkel, gyakorolni kell az akadályokon való  gyors áthaladást, mert ebben gyengék vagyunk. (Horhos, mocsár, bozót,  gallyazás, köves terület, ....)"

Ez szerintem meg ma is igy van,  ami eleg meglepo, de szerintem az igazi oka az a fejekben, nem a sziv, tudo es  izmokban van. Jo, meg az elit is lehetne fittebb, ebben a szferaban mindig van  fejlodesre lehetoseg. Ugyanakkor, ahhoz, hogy valaki gyorsan atkuzdje  magat egy akadalynak felfogott terepreszen ahhoz egy bizonyos hozzaallas kell.  Ahhoz eloszor is elvezni kell a futast es a kihivasnak is orulni kell.   En olyan sok embertol hallottam olyan hozzaallast, hogy:
" en csak szintes  erdoben szeretek futni, az az igaz tajfutas!"
"sok randa mocsar van azon a  terepen, oda nem megyek!"
"homokon nem futunk, azt utalom!"
"a  gallyazast mindig kikerulom, megha ketszer olyan hosszu is!" stb.,  stb.

Ehhez mar csak hozzajon az az inszularis, utazas ellenes  hozzaallas ami szinten megvan sokakban. Valahogy ez a valtozatossag  elleni erzes, a megszokott szeretete, a kihivasoknak mint kenyelmetlensegnek a  kezelese, szerintem akkor is hozzajarult es most is hozzajarul ahhoz, hogy a  Thon (es manapsag a Merz vagy Georgiou) mar a masik oldalon uget, mire mi meg  csak azon torjuk a fejunket, hogy hogyan kellene ezen atkelni.

Meg  mielott agyonuttok, tudom, hogy a sok utazashoz penz kell, es egy olyan  orszagban ahol nincs nagy valtozatossag a terepek kozott, a versenyzok  hatranyban vannak olyan nepekkel szemben, ahol van mindenfele. De  szerintem meg azt a keves valtozatossagot se hasznaljuk ki kelloen, amit  megvan itthon.

Uj jelszo 2011-re: minel mocsarasabb, gallyazottabb,  kovesebb, horhosos vagy homok dunes annal jobban  szeretjuk!!!

Julia
xxx (ezek puszik mindenkinek!!)

  
     From: Tóth Károly  <toth.karoly1 at chello.hu>
To: Kelemen János (netquick)  <nemelek at netquick.hu>; tajfutas at lazarus.elte.hu
Sent: Sun, 2 January, 2011  23:14:13
Subject: Re:  [Tajfutas] nosztalgia (a múlt évszázad legnagyobb hazai versenye  volt!)

  Érdekes összehasonlítani a régi útvonalakat is. A  befutó fényképet látva még azt hittem, hogy Kelemen Stancival futottam a pálya  egy részét, de az útvonalakat összehasonlítva valószínűleg a végefelé  találkoztunk. A 2.ponttal nekem is meggyűlt a bajom, a 4-5. pedig alulról az  irtások szélén nagy szenvedés volt.  Kár, hogy a terep nagy része számunkra már csak  emlék, a fiatalabbak pedig nem is ismerhetik.  A Nemzetek versenye Bakonycsernye-Kisgyónbányán  volt, a Hamuház térképen, mély völgyekkel, elég sok szinttel.  6 perccel indult utánam O.Thon, gondoltam megyek  vele, amíg tudok. Kb. a 4. átmenet körül ért utól, néhány átmenetet mentem  vele, azt hittem, hogy az emelkedős részen nem fog letenni. De aztán jött egy  horhos, és mire én körülnéztem, hogy hol menjek át, Ő már a másik oldalon  futott. ..... Azt hiszem azóta is itt van az egyik probléma a  versenyzésünkkel, gyakorolni kell az akadályokon való gyors áthaladást, mert  ebben gyengék vagyunk. (Horhos, mocsár, bozót, gallyazás, köves terület,  ....)  Ezen a terepen utána volt még Bakony Kupa, az  egyik emlékezetes 10 fős Volán váltó éjféli "0" idővel, és tavaly a Tájfutó  "Maraton".  Az 1980-as váltón tényleg kellettek a  korongocskák. Az 1. pont 300 m-re volt, és ugye lyukasztottunk. Érdekes volt a  pálya, 8km, 8 pont. Jó pálya volt, a kevés pont ellenére csak kb. másfél km-t  futottam síkrajzi vezetővonalon ( út, ösvény, kerítés mellett) és a  leghosszabb útfutás 450 m volt.  És még egy Nov.7. váltó, ami számomra  emlékezetes, az 1978-as. Pilisszentkereszt-Szurdok, Hosszú-hegy. Gyors pálya,  néhány hosszú átmenet, erős nemzetközi mezőny.  1.Svédország, 2. Norvégia, 3. Csehszlovákia, ....  10. OSC ( Györgyi László, Tóth Károly, Hegedűs Zoltán) , a  feljegyzéseim szerint  a legjobb magyar váltó, két  ifivel. Nem tudom, tényleg így volt-e.    Tóth Karesz      ----- Original Message -----   From: Kelemen János   (netquick)   To: tajfutas at lazarus.elte.hu    Sent: Saturday, January 01, 2011 10:44   PM   Subject: Re: [Tajfutas]nosztalgia (a   múlt évszázad legnagyobb hazai versenye volt!)   
   Szia Boxi,   Ez fantasztikus. Mi az amiről nem   tudsz?   Az én edzésnaplómban ennyi szerepel a   versenyről: "Magabiztos kezdés után a második pontra kiszállok. Győztes idő:   Ari Anjala (FIN) Én időm: ..... Helyezés 22. hely"   Mellékelve a térkép. 2. pont előtti hibázásom   mellett, a 4-5 átmenetben lévő felkapaszkodásomat sem értem és még sok más   egyebet.   Ezek voltak azok az évek, amikor a magyar VB   előtt, olyan terepekről készültek térképek 1.15 000 méretarányban és nagyon   jó minőségben, amik minden fiatal számára ismeretlenek voltak. Kotló,   Kisasszony erdő, Vizfő, Zuppa, Pótharaszt, Keszthelyi hegység. Ezeken aztán   a hazai pálya előnyét nem nagyon tudtuk kihasználni.      A Nov 7. EV-t követő keddi és szerdai napon   rendezett Nemzetek Viadalát melyik terepeken bonyolították le?? Ott viszont   már O. Thon nyert újra.   Janó      ----- Original Message -----    From:    Bozán    György    To: tajfutas at lazarus.elte.hu ;    Balla Sándor    Sent: Saturday, January 01, 2011 9:12    PM    Subject: Re: [Tajfutas] nosztalgia (a    múlt évszázad legnagyobb hazai versenye volt!)    
"Ki tudja, hol készült és    mikor?    bs"
A képeken látható Rostás    Irén (rsz:155), Schmidmeiszter Iluci (255) és Kovács Magda (355)    összeállítású Magyar válogatott váltó a múlt évszázad legnagyobb hazai    kupaversenyén, az 1979-es November 7. versenyen ért el szenzációs    eredményt, amikor a hihetetlenül erős és népes nemzetközi mezőnyben    Norvégia I. csapata mögött a II. helyen végeztek!
További képeken    látható még Kelemen János és Kiss Zoltán, akik Honfi Gáborral együtt    Magyarország I. válogatott csapatban futottak minden idők leggyilkosabb    hazai váltóversenyén. A Magyarország II. válogatott váltó első futója volt    Dosek Ágoston.
A versenyről így számol be a Spartacus versenyek    emlékkönyve:
Férfiak gyilkos    küzdelme
Hihetetlenül kemény    és éles volt a verseny: 88 váltó rajtolt, az első hét váltó egy percen    belül futott be. Legjobb válogatottainkból összeállított Magyarország I.    csapata húsz perc hátránnyal csak a 13. helyet tudta kiharcolni! De ez még    mind semmi! Az első három váltó 1, azaz egy másodpercen belül ért    célba. Az egyéni verseny győztese Mårtensson* ma is lenyomta Øyvin    Thon-t a világbajnokot. A svéd tájfutó évkönyv a Skärmen kiemelt    terjedelemben foglalkozott a versennyel és közölte Korik öcsi képeit. A svédek öröme határtalan, a    tavalyi Nov. 7. váltó győzelem után az idén is lenyomták a norvégeket,    ezen a minden képzeleten felüli rangos kontinentális    viadalon!     * Jörgen Mårtensson rendkívüli képességű    svéd versenyző, később két egyéni világbajnokságot nyert, összesen tíz VB    érmet gyűjtött. A ’90-es évek végéig ő volt a Silva cég „arca”.    Jelmondata: Orienteering is the way of living.
    
    A versenyen első futó volt Tóth Károly (488) OSC,    aki jó helyen Kelemennel futott be, valamint az élboly mögött 54 perccel    érkező Pápai János (465) a PVSK II csapatából, akit dr. Kovács László    (565) vált. Kovács doki arcán azért játszik mosoly, mert a hangszóró már    bemondta a második futók érkezését, így ő a világ legjobbjaival    nyomhat annyi átmenetet, amennyit csak bír.
Az utolsó képen Hegedűs    Zoltán és Szádeczky Kardoss Tama mint leendő második futók még mosolyogva    várakoznak. Zoltán még nem sejti, hogy hamarosan diszkózni fog. A nagy    rohanásban ez egyébként többeknek is sikerült a 88 férfi csapatból csak    53(!) csapat ért el eredményt.
Boxi
2010. 12. 30. 15:03    keltezéssel, Balla Sándor írta:              Ki tudja, hol készült és mikor?     bs _______________________________________________ Tajfutas mailing list Tajfutas at lazarus.elte.hu http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas 


__________ ESET NOD32 Antivirus -    Vírusdefiníciós adatbázis: 5752 (20110101) __________

Az üzenetet    az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

http://www.eset.hu
           _______________________________________________
Tajfutas mailing    list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas__________    ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5752 (20110101)    __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus    ellenőrizte.

http://www.eset.hu_____________   NOD32 5750 (20101231) Információ _____________

Az üzenetet a NOD32   antivirus system megvizsgálta.
http://www.nod32.hu
        _______________________________________________
Tajfutas mailing   list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

     _______________________________________________
Tajfutas mailing  list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus .elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110103/fda60854/attachment-0001.htm>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: A karácsonyfám..JPG
Type: image/jpeg
Size: 847964 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110103/fda60854/attachment-0001.jpeg>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról