[Tajfutas] nosztalgia (a múlt évszázad legnagyobb hazai versenye volt!)

Kelemen János (netquick) nemelek at netquick.hu
2011. Jan. 1., Szo, 22:44:29 CET


Szia Boxi, 
Ez fantasztikus. Mi az amiről nem tudsz?
Az én edzésnaplómban ennyi szerepel a versenyről: "Magabiztos kezdés után a második pontra kiszállok. Győztes idő: Ari Anjala (FIN) Én időm: ..... Helyezés 22. hely"
Mellékelve a térkép. 2. pont előtti hibázásom mellett, a 4-5 átmenetben lévő felkapaszkodásomat sem értem és még sok más egyebet.
Ezek voltak azok az évek, amikor a magyar VB előtt, olyan terepekről készültek térképek 1.15 000 méretarányban és nagyon jó minőségben, amik minden fiatal számára ismeretlenek voltak. Kotló, Kisasszony erdő, Vizfő, Zuppa, Pótharaszt, Keszthelyi hegység. Ezeken aztán a hazai pálya előnyét nem nagyon tudtuk kihasználni. 

A Nov 7. EV-t követő keddi és szerdai napon rendezett Nemzetek Viadalát melyik terepeken bonyolították le?? Ott viszont már O. Thon nyert újra.
Janó
 ----- Original Message ----- 
 From: Bozán György 
 To: tajfutas at lazarus.elte.hu ; Balla Sándor 
 Sent: Saturday, January 01, 2011 9:12 PM
 Subject: Re: [Tajfutas] nosztalgia (a múlt évszázad legnagyobb hazai versenye volt!)


 "Ki tudja, hol készült és mikor? 
 bs"

 A képeken látható Rostás Irén (rsz:155), Schmidmeiszter Iluci (255) és Kovács Magda (355) összeállítású Magyar válogatott váltó a múlt évszázad legnagyobb hazai kupaversenyén, az 1979-es November 7. versenyen ért el szenzációs eredményt, amikor a hihetetlenül erős és népes nemzetközi mezőnyben Norvégia I. csapata mögött a II. helyen végeztek!
 További képeken látható még Kelemen János és Kiss Zoltán, akik Honfi Gáborral együtt Magyarország I. válogatott csapatban futottak minden idők leggyilkosabb hazai váltóversenyén. A Magyarország II. válogatott váltó első futója volt Dosek Ágoston.
 A versenyről így számol be a Spartacus versenyek emlékkönyve:
 Férfiak gyilkos küzdelme
 Hihetetlenül kemény és éles volt a verseny: 88 váltó rajtolt, az első hét váltó egy percen belül futott be. Legjobb válogatottainkból összeállított Magyarország I. csapata húsz perc hátránnyal csak a 13. helyet tudta kiharcolni! De ez még mind semmi! Az első három váltó 1, azaz egy másodpercen belül ért célba. Az egyéni verseny győztese Martensson* ma is lenyomta Oyvin Thon-t a világbajnokot. A svéd tájfutó évkönyv a Skärmen kiemelt terjedelemben foglalkozott a versennyel és közölte Korik öcsi képeit. A svédek öröme határtalan, a tavalyi Nov. 7. váltó győzelem után az idén is lenyomták a norvégeket, ezen a minden képzeleten felüli rangos kontinentális viadalon! 
  * Jörgen Martensson rendkívüli képességű svéd versenyző, később két egyéni világbajnokságot nyert, összesen tíz VB érmet gyűjtött. A '90-es évek végéig ő volt a Silva cég "arca". Jelmondata: Orienteering is the way of living.

 A versenyen első futó volt Tóth Károly (488) OSC, aki jó helyen Kelemennel futott be, valamint az élboly mögött 54 perccel érkező Pápai János (465) a PVSK II csapatából, akit dr. Kovács László (565) vált. Kovács doki arcán azért játszik mosoly, mert a hangszóró már bemondta a második futók érkezését, így ő a világ legjobbjaival nyomhat annyi átmenetet, amennyit csak bír.
 Az utolsó képen Hegedűs Zoltán és Szádeczky Kardoss Tama mint leendő második futók még mosolyogva várakoznak. Zoltán még nem sejti, hogy hamarosan diszkózni fog. A nagy rohanásban ez egyébként többeknek is sikerült a 88 férfi csapatból csak 53(!) csapat ért el eredményt.
 Boxi


 2010. 12. 30. 15:03 keltezéssel, Balla Sándor írta: 
  Ki tudja, hol készült és mikor?
  bs

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas __________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5752 (20110101) __________

 Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

 http://www.eset.hu------------------------------------------------------------------------------


 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas __________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5752 (20110101) __________

 Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

 http://www.eset.hu

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110101/f98376cb/attachment-0001.htm>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Kotló-hegy_1979_Nov_7_váltó.jpg
Type: image/jpeg
Size: 480690 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110101/f98376cb/attachment-0001.jpg>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról