[Tajfutas] FW: Fogyatékosok, rákbetegek, népfőiskola a megsegítettek között

Nemesházi Lászlóné bnemeshazi at ujpest.hu
2011. Ápr. 1., P, 12:43:09 CEST



Feed: Közig minisztérium
Posted on: Thursday, March 31, 2011 3:47 PM
Author: www.kormany.hu
Subject: Fogyatékosok, rákbetegek, népfőiskola a megsegítettek között

A kormány újabb, 6,5 milliárd forint összegű egyedi támogatást nyújt több mint 200 civil szervezet számára. Közhasznú, illetve kiemelkedően közhasznú szervezetek részesülnek a működésükhöz szükséges 100 ezer és 1,5 milliárd forint közötti támogatásban.


forrás: www.kormany.hu<http://www.kormany.hu>  Cikk megtekintése...<http://www.kormany.hu/hu/kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszterium/kormanyzati-kommunikacioert-felelos-allamtitkarsag/hirek/6-5-milliard-tamogatast-nyujt-a-kormany-a-civil-szervezeteknek>
Fogyatékosok, rákbetegek, népfőiskola a megsegítettek között
2011. március 31. 15:47
A kormány újabb, 6,5 milliárd forint összegű egyedi támogatást nyújt több mint 200 civil szervezet számára. Közhasznú, illetve kiemelkedően közhasznú szervezetek részesülnek a működésükhöz szükséges 100 ezer és 1,5 milliárd forint közötti támogatásban.
Olyan szervezetek részesülnek egyedi támogatásban, amelyek a kormányprogramban is meghatározott célok teljesülését segítik munkájukkal. A civil szervezetek nemzetpolitikai feladatokra, a kedvezménytörvény alapján járó oktatási és nevelési feladatokra, családpolitikai programokra, szociális tevékenységre, krízisellátó rendszerek működésére, fogyatékos embereket segítő szervezetek működésére, kulturális feladatokra, sportcélú és utánpótlás nevelési feladatokra fordítják az állami támogatást.
A több mint 200 szervezet közül többek között 68 millió forintot kap a Kézenfogva, Összefogás a Fogyatékos Emberekért Alapítvány, 20 millió forintot a Rákbetegek Országos Szövetsége, 10 millió forintot a Bice-Bóca Alapítvány. A Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány 330 millió forint, a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Alapítvány 120 millió forint, a Tudományos és Ismeretterjesztő Társulat (TIT) 15 millió forint, a Magyar Rezidens Szövetség 8 millió forint támogatásban részesül.
Kiemelt, 535 millió forintos támogatást kap a Területi Művelődési Intézmények Egyesületén keresztül 61 kulturális intézmény. A Budapesti Fesztiválzenekar 450 millió forint, az Anyanyelvápolók Szövetsége 20 millió, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete szintén 20 millió forint támogatásban részesül.
A Nemzeti Sport Intézet 1 milliárd 489 millió Ft segítséget kap utánpótlás-nevelési célok megvalósítására. Szintén kiemelt, 960 millió forintos támogatásban részesül a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a mérkőzésnek helyt adó sportlétesítmények műszaki, infrastrukturális és biztonságtechnikai felmérésével és fejlesztésével kapcsolatos feladatok megvalósítására. Részesülnek a támogatásból a különböző sportszövetségek is (kajak-kenu, judo, kosárlabda, ökölvívás, öttusa, triatlon, birkózás, jégkorong, úszás, vívás, korfball) összesen mintegy 445 millió forint értékben. A kormány további 370 millió forintot biztosít a diáksportra a különböző sportegyesületeknek, sportszövetségeknek, iskolai sportköröknek és sportiskoláknak.
A támogatásokról szóló részletes döntés a Magyar Közlöny március 30-i számában olvasható: 49/2011. (III.30.) Korm.rendelete.
A kormány már 2010 decemberében közel 1 milliárd forint támogatást nyújtott 240 alapítvány, közalapítvány és társadalmi szervezet részére: oktatási-nevelési célokra, fogyatékosokkal és rászorultakkal kapcsolatos tevékenységre, nemzetpolitikai feladatokra, kulturális és kisebbségpolitikai feladatok, illetve sport és szabadidő tevékenység támogatása.


--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110401/8698f2aa/attachment-0002.htm>
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110401/8698f2aa/attachment-0003.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról