[Tajfutas] Hosszútávú OB - Pontbegyűjtő CSB: időpont-, helyszín- és rendezőváltozás

Németh Zsoltné melcsi68 at gmail.com
2022. Sze. 21., Sze, 20:58:20 CEST


Szia Peti!

Én csak szeretnélek tájékoztatni, hogy indultál már olyan versenyen ahol
E.Tomi komolyabb feladatot vállalt, mint a parkoltatás, ezt merem Neked
állítani! Habár az sem egy egyszerű feladat, néha elég komoly logisztikát
igényel, tehát becsüljük meg azokat a sporttársainkat, akik ezt a feladatot
elvégzik!!

Üdv.
Melinda
Szieberth Péter <szieberth at vipmail.hu> ezt írta (időpont: 2022. szept. 21.,
Sze, 8:18):

> Sziasztok!
> Ott voltam a D.Kupán (a Hungárián is).
>
> Hibázni lehet, de az OCAD a hibákat szinte teljesen leminimalizálta. A
> többi hiba abból adódik, ha nincs feje a halnak. Egy több napost összefogni
> komoly munka és felelősség. Biztosan tisztában voltak ebben Zsolték.
> Én nagyon szívesen indulnék olyan versenyen amin E.Tomi vállal valami
> komolyabbat a parkoltatáson kívül.Ő (Te) is ahhoz a korosztályhoz tartozol
> akik tapasztalataikkal (ha nem lenne, nem írtál volna ez ügyben) segíthetik
> érdemben a versenyt. Én sem nézem kívülről a rendezést. Vannak
> kötelességeink (belülről). Valamit kaptunk mikor fiatalok voltunk, joggal
> várható, viszonosság alapján, hogy adjunk vissza ebből.
> Igyekeznünk kell persze a zászlót is átadni itt majdnem 60-nál,
> értelmetlen görcsösen szorongatni. De az átadáshoz előbb meg is kell fogni.
> Hajrá!
> Sz. Péter
> pvm
>
> 2022.09.20. 23:18 keltezéssel, Tamás Egei írta:
>
> Sziasztok, Szia Janó!
>
> Nem vagyok egy próféta, de ez a történés előre sejthető volt.
> Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy aki engem hiteltelennek tartott ebben a történetben és akinek magánban megírtam a véleményem és aki ezt a rendezőgárdát kiválóra értékelte, akkora “ géniusza és támogatója a magyar tájfutásnak", hogy ő nem fog önkritikát gyakorolni, mert ő is kiválóan (le) szerepelt az ominózus versenyen.
>
> A történethez tartozik még Tüskés György, a Dunántúl kupa versenybíróság elnökének magánban hozzám írt levele, akkor felhatalmazott hogy nyilvánosságra hozhatom, amit most megteszek:
>
> Kedves Tamás!
>
> Idézlek: " Verebélyi, aki verébnek nézi a versenyzőket, avagy a Dunántúl kupa margójára."
> Nagy trauma érhetett, ha így - közel három hét után is - ilyen indulatos felütéssel kezdesz egy levelet. Ráadásul olyasvalakit megcélozva vele, akire vonatkoztatva aztán végképp igaztalan. Ezer és egy hibáját lehetne sorolni, de ez - mondjuk - éppen nem jellemző rá.
> Esetleg csupán hatásvadász szerettél volna lenni? Hát, elég butára sikeredett.
> Nem a versenybíróság elnökeként válaszolok, ez egy magánlevél, de ha úgy gondolod, nyilvánosan reagálsz rá, akkor felhatalmazlak, hogy a levelezőlistán idézzed, vagy idézzél belőle.
>
> Tényleg úgy kezdtünk bele, hogy ez a verseny valóban a HOB és PCSB főpróbája legyen. A szerepek is aszerint lettek leosztva, ahogyan a bajnoki futamokra terveztük. Teljes önállóságot kaptak az egyes feladatok végrehajtói, tesztelve a gyakorlatban történő megvalósíthatóságot. Voltak is belőle kisebb nézeteltérések, hogy: "ne szóljál bele, ez az én dolgom, az én felelősségem!" (Gondolom, sejted, hogy nem Zsolt volt az, aki ilyen módon kért több önállóságot, és nem is ő próbálta feszegetni a határokat.) Ezek után még inkább igaztalanok az indító szavaid. Mindenki a feladatának megfelelően, kellő alázattal állt a végrehajtáshoz, de mi tagadás, az igyekezet ellenére nem minden a tervek szerint sikerült. A hibák azért sok tanulsággal szolgáltak, természetesen jobb lett volna csont nélkül letudni a versenyt. Nem tudom, mennyire szoktál belefolyni a versenyrendezésekbe, de ha belülről volt alkalmad látni, átélni azt a feszített helyzetet, akkor megérted, hogy mikor este 10 után végre hazaesel, egy fárasztó versenynap után, akkor még állhatsz neki hajnalig pótszimbolokat nyomtatni, mert akinek ez lett volna a dolga, az részint figyelmetlen, másrészt feledékeny volt. És akkor alszol egy órát, majd hajnali négykor kelsz, hogy összeszedve és elrendezve a dolgokat, hat órára ott legyél a felvezetés kezdetén. Körülnézel, és magadon kívül legfeljebb három embert látsz, s van aki az előző napi tömény fröccsözés után még a másik oldalára fordul, mert ugye ő is - a felvezetés vezetőnek segítendő - barátságból "ellenszolgáltatás nélkül, szívességből dolgozik".
> Rutinos, a társaival együtt ezer éve tájfutnak, s majd hipp-hopp, pillanatok alatt kiszórják a pontokat (csak előtte még meg kell inni fél liter fröccsöt másnaposság ellen).
> Szóval, ha már nem Zsolt az egyszemélyes bűnbak, akkor vegyük úgy, hogy a "Verebélyi bandája" lett a kezdetén megszólítva? Innentől kezdve már a képbe jövök én is, hiszen a térkép 80%-át én csináltam, ráadásul azt a bizonyos bányát érintő pályákat is én terveztem. A pontossággal túl sok probléma nem lehet, hiszen a Lidar és a GPS együtt túl nagy hibázásra nem ad lehetőséget. Az ábrázolás már egy másik kérdés, ott vannak keményen véleményes helyzetek. Vívódsz a szabályzat adtak keretek között, hogy végül a versenyzőnek készüljön, de mégse lépd át a határokat, különben a szövetség "nem adja hozzá a nevét". Hidd el, késhegyig menő vitáink voltak arról, mit, és azt hogyan ábrázoljuk. Nem néztük tehát "verébnek" a versenyzőket, sőt! A térképre vonatkozó kritikáidat szívesen veszem, tanulhatok abból is, bár egyelőre elegem van abból, hogy a "fél életemet" a terepen, illetve rajzolással a számítógép előtt töltöm... Abból meg végképp elegem van, hogy a felvezető kioktasson, hogy milyen szar térképet csináltam, és a pont körül semmi se stimmelt, majd ő ad nekem órákat térképhelyesbítésből. Aztán persze kiderül, hogy összekeverte a piros és fekete stekkeket, melyek teljesen más környezetben másfajta tereprészen - egyébként nem 20-30, hanem - egymástól 60 m-re voltak. Értelemszerűen a térképi ábrázolás sem egyezhetett meg, nem beszélve arról, hogy a felvezető térképen a pontmegnevezés is rajta volt, és elég nehéz összetéveszteni egy több tíz négyzetméteres dagonyát egy alig három ponttal ábrázolható szárazárokkal. Amikor mindezzel szembesítették, akkor még röhögött is rajta. Csoda-e, hogy elgurult a gyógyszer, és egy méretes taslit kapott a tarkójára. Ha ebből fegyelmi ügy lesz, akkor legfeljebb abban marasztalható el a fegyelmező, hogy nem legalább két marha nagy fülessel jutalmazta a delikvenst. Csak megjegyzés képpen említem, hogy azért volt azonos a két pont kódja, hogy a két futam közötti időben a hősünk számára az átrakás minél egyszerűbb legyen.
>
> Nyilván voltak nem mentegethető hibák, sajnos nagyobbnak bizonyult a bevállalt feladat, mint a teljesítő ezirányú kapacitása. Tanulság mindannyiunk számára, hogy nem elég a 40 éves tájfutói rutin (és az önbizalom) kellő mértékű rendezői rutin nélkül. Ha ő úgy gondolja, majd elnézést kér érte, és igyekszik jóvátenni a hibákat,... már amennyiben ez egyáltalán lehetséges.
>
> Van még itt egy dolog, amire reagálnék, ez pedig a frissítők ügye. Az első futamnál kihelyezett két "kannának" alapjában elegendőnek kellett volna lennie, és igazából elég is volt, hiszen mikor egyik kifogyott, már mentem, és telire cseréltem. A takarékosságra vonatkozó kiszólás természetesen elég szerencsétlen volt, alapjában felesleges. Bár megjegyzem, a versenyértesítő tartalmazta, hogy mindenki használja a saját poharát. Volt ilyen már más versenyeken is, nem újdonság. Jó, a parkoló ugyan messze volt a befutótól, de a pohártartó a rajtba indulás előtt is kint volt már.
> A második futam kihelyezett céljánál - a nagy melegre való tekintettel - valóban célszerű lett volna frissítőt adni, de az 1100 m-re való kézi kiszállítás nem lett volna megoldható, a járművel való megközelítést pedig méretes kidől fák akadályozták. Így aztán az értesítőbe se került be az ottani frissítés lehetősége.
>
> Visszatérve még arra a bizonyos "fizikai kontaktusra", én csak azon csodálkozom, hogy ennyivel megúszta. Mi, akik a versenyt megelőző fél évben a sportág és a versenyzők iránti tiszteletből a lelkünket is kitettük a sikeres megrendezés érdekében egy fillér várható haszon nélkül, hadd háborodjunk már fel azon, ha valaki puszta trehányságból lerombolja az addigi munkánkat.
>
> Jah, és még valami, ami az én bűnömül róható fel: annak a bizonyos bányakijáratnak a "letakarása". Alapjában nem gondoltam, hogy kijárási lehetőséget kéne adni azon az útvonalon. Bár én a javítás ideje alatt ott kijutottam, de verseny útvonalként kockázatosnak ítéltem. Ha használni akartam volna, akkor a felső bányaudvarba is raktam volna pontot, vagy egyenesen a kijáratra rakhattam volna. Én ezt nem vállaltam be, és utólag sem gondolom, hogy kellett volna.
>
> Üdvözlettel:  Tüskés Gyuri
>
>
> A levél írója későbbi levelében megkért hogy lehetőleg ne látogassam az általa rendezett versenyeket.
>
> Véleményem szerint ezeket az embereket nem szabad bajnoki, országos versenyek rendezőjeként a versenyek közelébe sem engedni,  az egész magyar tájfutásnak komoly károkat okoznak.
>
> Azok az MTFSZ tagok, akik megszavazták, hogy az elhalasztott OB rendezője országos versenyt vagy jövőre diákolimpiát rendezzen, szintén gondolkozzanak el azon, hogy jól tették e a dolgukat, amikor ezt a pályázatot támogatták a VHS pályázatával szemben.
>
> A fegyelmi bizottság a hét végén a fizikai kontaktus elkövetőjét - egy év eltiltásra, egy évre felfüggesztve - ítélte! Nevetni volna kedvem, de ezen nem tudok!
>
> Egei Tamás
>
>
> 2022. szept. 20. dátummal, 20:45 időpontban Kelemen János <kelemen.janos111 at t-online.hu> <kelemen.janos111 at t-online.hu> írta:
>
> Sziasztok,
>
> Elszámoltam tízig, hagytam egy kis hatásszünetet is (közel egy nap), várva arra, hogy kinél veri ki a biztosítékot a szövetség levele.
>
> Láthatóan eleddig senkiét, padig nagyobb horderejű a probléma, mint a cellux ragasztó vagy a kőszegi versenyen túl közel került pontok esetei.
>
> A szövetséget, ilyen magas rangú versenyen a rezsi(m)biztos, azaz az ellenőrző bíró képviseli. A Versenyszervezési Terv-ben minden eseményt, határidőkkel rögzítenek.
>
> Szent és sérthetetlen, alkalmanként átdolgozzák. A várható problémára egy versenyzőtársunk már július vége felé figyelmeztetett. Kapott hideget-meleget. Most meg kellene követni.
>
> Igen, a "stadionjainkat" minden évben fel kell építeni, nem is keveset. Ezúton kérném a szövetséget, hogy a junior válogatott őszi portugáliai VB utazására szervezett gyűjtés, tervezett összegén felüli részt, fordítsa a leendő térképjavítók oktatására, képzésére. + még tegyetek/tegyenek hozzá. Én a tapasztalatommal, egyre kevesebb idővel, csökkenő energiával tudom ezt a munkát segíteni. Higgyétek el, ez is sokat jelenthet.
>
> Tehát beszéljük ki a problémát és ne seperjük a szőnyeg alá.
>
> Üdv
>
> Janó
>
> Ui: holnap lejár a támogatási határidő: https://www.e-nevezes.hu/hu/esemeny/show/384
>
> 2022.09.19. 21:58 keltezéssel, MTFSZ iroda írta:
>
> Térkép nélkül sajnos nincs verseny sem!
> Az MTFSz a probléma valódi súlyosságával 4 napja szembesült.
>
> _______________________________________________
> Tajfutas mailing listTajfutas at lazarus.elte.huhttp://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
>
>
>
> _______________________________________________
> Tajfutas mailing listTajfutas at lazarus.elte.huhttp://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
>
>
> _______________________________________________
> Tajfutas mailing list
> Tajfutas at lazarus.elte.hu
> http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
>
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20220921/44fb706f/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról