[Tajfutas] Levelezes, levelezesi lista - leallas hetfon (holnap)

Kovács Béla climbela at map.elte.hu
2022. Aug. 14., V, 21:33:44 CEST


Tisztelt érintettek,

Az ELTE idei tervezett erősáramú karbantartását a szakemberek holnap, hétfőn, augusztus 15-én reggel 8-18 óra között tervezik végrehajtani.
A fenti időablakban kb. 3-4 órás (ha elhúzódik, akkor akár több óra) művelet teljes áramszünettel jár. A szünetmentes tápjaink kb. 5-7 percet tudnak áthidalni  ~amíg elindulnak a diesel-generátoros betápok - de mivel holnap azokat is karbantartják majd, így TELJES szolgáltatáskiesés/leállás várható a teljes informatikai szolgáltatások terén is (a lágymányosi Campus területén).

A szereléskor/visszakapcsoláskor esetlegesen fellépő túlfeszültségi (illetve ún. tranziens kilengések, áramingadozási) problémák sajna tönkretehetik érzékeny eszközeinket, így a szokásos módon, reggel 7.30 magasságában leállítok minden szolgáltatást (levelezés, webszerverek, virtuális szerverek, wifi, belső dns, hálózati infrastruktúra ... szóval _mindent_ !!!

Újraindítási procedúrát (a szokásos "Készen vagyunk" sms értesítést követően :-) ) legkorábban fél órával a teljes karbantartást követően fogom elindítani.

A levelezésben, a levelezési listákra küldött leveleket NE küldjétek újra, meg újra (sajna minden évben van pár csak "write only" üzemmódot ismerőnk) - a leállást követő 6-12-24 órán belül minden levél be kell érkezzen a címzetthez (ez általában a levélküldőtől is függ, de esetünkben a smarthost szolgáltatás miatt az ELTE központi levelezési szervere (és szűrőit biztosító eszköze) gyűjti az elküldött leveleket, így azok vsz. nem pattannak vissza a küldőkhöz - majd a kiesés alatt begyűjtött leveleket széthordja jó postásként (amik épp lesz rá ideje).

A webszerverek, netes szolgáltatások elvileg gyorsabban élednek újra az áramszünetet követően, de bármi kiesés elképzelhető itt is.
A normál üzem visszaállása kb. kedd napközbenre várható.

KB

Dr. Kovács Béla
  adjunktus
-----------------------------------------------------------------------------
Eötvös Loránd Tudományegyetem -IK- Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet
H-1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a
Tel:+36-1-3722975, Fax:+36-1-3722951                   http://lazarus.elte.hu
-----------------------------------------------------------------------------




További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról