[Tajfutas] WMOC - úgy általában

Juhász I bofjp44 at gmail.com
2020. Nov. 26., Cs, 11:47:32 CET


Fifi ezzel megadta a zárszót...kár erre több szót vesztegetni.. ))

J.Pisti

From: Honfi Gábor 
Sent: Thursday, November 26, 2020 11:30 AM
To: 'Balázsné Krasznai Orsolya' ; 'Péter Gombkötő' 
Cc: 'tájfutó levlista' 
Subject: Re: [Tajfutas] WMOC - úgy általában

Sziasztok,

 

  Orsinál jobban nem is lehetne megfogalmazni az ár-érték megfelelőséget. Az én gondolataimban is az jelent meg elsőként, hogy milyen komoly megtakarítás ez az IOF szakbizottsági döntés a magyar szenior mezőny számára, mivel az utazási, szállás, de még az étkezési ktsg.-ek egy külföldön rendezett WMOC esetében a nevezési díj akár többszörösét is jelentik. /A hazai pálya előnyeiről nem is szólva, de az nem financiális kérdés. /

  Egyszóval örülhetünk a döntésnek, és bízom benne, hogy minél többen - mint Pécsett – lesznek képesek élni a hazai világverseny adta lehetőséggel.

 

Üdv,

 

Fifi

 

 

 

From: Tajfutas <tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu> On Behalf Of Balázsné Krasznai Orsolya
Sent: Thursday, November 26, 2020 8:34 AM
To: Péter Gombkötő <oldgombi at gmail.com>
Cc: tájfutó levlista <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] WMOC - úgy általában

 

Kedves Oldgombi! 

 

Az még nem ár-érték arány, hogy máshol kétszer annyit indulhatsz, az még csak az ár. Ha az értéket is beelekalkuláljuk, akkor részese lehetsz egy olyan élménynek, amihez ezek szerint máshogy már nem juthatsz, amikor külföldön utazást és szállás is kell fizetned. Szóval tudhatod, hogy ez milyen érzés : ezrével együtt futni olyanokkal, akiknek a világ minden részén ugyanaz évtizedek óta a hobbija, a gondolatainak a középpontja! Kóros sporttársainkkal, akiket szeretett sportunk örzött meg ilyen soká egészségben! Fél év alatt csak össze lehet kuporgatni egy nevezési díjat! Ha napi 50-100forintot bedobsz egy perselybe, vagy kihagysz egy versenyt... 

Persze mindenkinek szíve joga dönteni a részvételéről, csak te az árát mondtad, én az értéket, ezek együtt kellenek a mérlegeléshez! 

K.Orsi

 

Péter Gombkötő <oldgombi at gmail.com> ezt írta (időpont: 2020. nov. 25., Sze 22:52):

 Sziasztok!

 A WMOC évek/évtizedek óta egy jól fizető üzleti vállalkozás. Ez nem baj, tulajdonképpen sok minden ilyen üzleti alapon kellene működjön. De ha megnézzük az ár-érték arányt, ugyanazért a nevezési díjakért más versenyeken legalább kétszer annyit indulhatunk. 

 A baj az, hogy a magyarországi jövedelmek, főleg a nyugdíjak messze elmaradnak a nyugat-európaiaktól. Amit a skandinávok könnyedén kifizetnek a WMOC nevezési díjaként, az sokunknak megterhelő. Néhány éve összeismerkedtem egy nyugdíjas svájci középiskolai tanárral, aki elmesélte, hogy a tavasz közepén beülnek a lakóautójukba, és végigutazzák a tavaszt, a nyarat, versenysorozatról-versenysorozatra járva. Szlovéniából jöttek a Hungira, és mentek tovább Csehországba. Várom azon magyar nyugdíjas középiskolai tanárok jelentkezését, akik ugyanezt megtehetik!

 Én sokáig lelkesedtem a WMOC-ért. Indultam a skóciai, a spanyol, az olasz, a csehországi versenyeken. De akkor még dolgoztam, munkajövedelmem volt, nem nyugdíjam. A versenyek is valamivel olcsóbbak voltak. Most már, több éve, éppen ilyen okok miatt, nem indulok a WMOC-kon. A szlovákiaira sem neveztem, nem is szívtam emiatt. 

 Tudom, hogy nem lehet a nevezési díjaknál különbséget tenni, ezzel egyet is értek. Azt is elfogadom, hogy üzleti szempontok miatt az IOF nem engedi, hogy a szenior kategóriáknak kísérőverseny legyen. De azért mi is szeretnénk ebben az időpontban versenyezni! Legyen nyílt technikás hosszú, közepes, rövid. Hogy nincs rangsorpont? Hát kit érdekel?

 Tudom, hogy a rendezőknek is az az érdekük, hogy sok, jól fizető induló legyen. De én vagy indulok egy megfizethető nyíltban, vagy nem indulok! Melyik a jobb?

 Üdvözlettel

 Oldgombi

 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20201126/c74e2d85/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: wlEmoticon-smile[1].png
Type: image/png
Size: 1046 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20201126/c74e2d85/attachment.png>


More information about the Tajfutas mailing list