[Tajfutas] Önkéntes munka

Kovács Gábor borea at is.hu
2020. Júl. 31., P, 19:11:36 CEST


Ez a Man-sziget amúgy olyannyira speciális hely, hogy még külön macskafajta is él itt, azaz a Man-szigeti farkatlan macska:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Man-szigeti_macska

;- )

KGFrom: Erdélyi Tibor 
Sent: Friday, July 31, 2020 6:48 PM
To: Hegedüs Ábel 
Cc: tájfutó levlista 
Subject: Re: [Tajfutas] Önkéntes munka

Köszönöm Ábel a kiegészítést!

Egy történet ehhez, színhelye a Föld különböző helyei, de leginkább Man szigete, amiről annyit tud egy átlag magyar, hogy a Brit Királyság (UK) kis szigete, kb egyenlő távolságra esik Írországtól, Skóciától és Angliától, a tenger közepén. 
Adott egy Man szigeten élő magyar, Sándor, aki történetesen tájfutó, és készített egy tájfutó térképet a szigeten, két Magyarországon élő magyar (Gabriella és Tibor), akik többek között a MapRun nagy rajongói, és Peter, az ausztrál MapRun fejlesztő. 
Az elején simának tűnt a dolog, mindenki tette a dolgát. Sándor készített egy pályát a térképén a MapRun alkalmazásba. Elküldte nekünk, mi megcsináltuk a megfelelő fájlokat amit fogad a MapRun szerver, elküldtük ausztráliába. Peter mivel nem volt még Man szigeti mappája, nyitott egyet Isle of Man néven az UK (azaz Egyesült Királyság) mappán belül. Szépen felkerült a pálya, működött, jöhetnek a boldog tájfutók teljesíteni.
Csak Sándor nem volt boldog, mert mélyen átérzi a Man szigeti emberek keserűségét, akik az angolokat kb úgy szívelik mint mi a történelem során hazánkban állomásozó idegeneket. Teljesen kiakadt, hogy Peter (egyébként közigazgatásilag valószínüleg helyesen) betette a Man szigetet az UK mappába. Mi is mélyen érzünk, így írtunk ausztráliába, FÜGGETLENSÉGET Man szigetnek! Peternek is rémlett valami hazája történelméből, így megértő volt, kivette a Man szigetet az UK mappából, saját ország mappát kapott. 
Most már mindenki boldog a szigeten, és mi magyarok büszkék lehetünk, hogy ausztrál segítséggel, legalább a tájfutásban, kivívtuk Man sziget teljes függetlenségét!
Hegedüs Ábel <abel.terkep at chello.hu> ezt írta (időpont: 2020. júl. 31., P, 16:33):

 Sziasztok

 Az említett honlap nem az Angol, hanem a Brit Tájfutó Szövetség honlapja. Ez persze nem von le semmit a szerző MapRun körüli érdemeiből.

 A sport szervezése sajátos a szigeteken, az ország neve Egyesült Királyság, pontosabban Nagy Britannia és Észak Írország Egyesült Királysága.

 A sportolók Great Britain feliratú mezben futnak (stb.), az északírek is. Angol Tájfutó Szövetség nincs, csak Council, ami tanácsként fordítható.

 Van viszont Skót Tájfutó Szövetség. Igazodj el, ha tudsz…

 Ábel From: Tajfutas <tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu> On Behalf Of Erdélyi Tibor
 Sent: Friday, July 31, 2020 2:02 PM
 To: tájfutó levlista <tajfutas at lazarus.elte.hu>
 Subject: [Tajfutas] Önkéntes munka hasonlóan az angol, skót, ír, vagy dél-ausztrál szövetség honlapjához.  _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20200731/962aff1f/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Screenshot_2020-07-31-18-17-34.png
Type: image/png
Size: 62306 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20200731/962aff1f/attachment.png>


More information about the Tajfutas mailing list