[Tajfutas] SI Air+ merre tovább?

Komoróczki András komoroczki at t-online.hu
2019. Május. 31., P, 09:29:04 CEST


Sziasztok!

Mindezt szeniorként Írom. 

Bocsi, de az „Érdemes a Magyar Vál. ….?” kérdések értelmetlenek. Haladni kell a világgal, vagy nem akarunk nemzetközi versenyeket rendezni, azokon részt venni?

Az Air+ használata egy, az eddigitől eltérő új mozgássorozatot (önellenőrzést) igényel, amit gyakorolni kell, elsősorban itthon. 

Az új (?!) SI rendszerrel a régi dugókák eddig is használhatók voltak és ezután is azok lesznek. Nem kell mindent lecserélni. 

Nekem kb. 300 futás után merült le az elem az első dugókámban. Utána normál dugókaként funkcionált. Most az unokám használja. 

Versenyrendezői szempontból érintésnélküli mód használata esetén minden kihelyezett doboznak így kell működnie, különben a hiba elkerülhetetlen, ugyanakkor az esélyegyenlőséghez biztosítani kell az AIR+ bérlési lehetőséget. 

Air+ párti vagyok, mert ez a jövő. Ettől még lehet „csökkentett üzemmódban” futni.

Üdv.:  András

 

From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Szieberth Péter
Sent: Thursday, May 30, 2019 8:22 PM
To: Zoltán Miháczi <mihacziz at gmail.com>; Márk Gárdonyi <mark.gardonyi at gmail.com>; tajfutas at lazarus.elte.hu <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] SI Air+ merre tovább?

 


Sziasztok!

Ha nem haragszol Márk nem értek egyet azzal, hogy a véleményt írjuk meg "magánban" a kérdőíven. Szerintem ez kardinális kérdés.

Mit akarunk, hova akarunk törekedni?! Valójában erről van szó!

1) érdemes e Magyar Vál. arra, hogy miatta (ha már gazdasági szempontok miatt együtt a szeniorokkal) 2000-2500 tájfutó társadalom áttérjen egy igen drága és elemeit cserélgetni kényszerülő SI beruházásra.

2) érdemes e Magyar Vál. arra, hogy miatta a kezdőknek is azt sugallja, hogy "ezt meg kell venni". Nem mennék bele a tájfutást kezdők és lemorzsolódók problémájára. Ezeknek a szülőknek is van kiapadós pénztárcájuk.

3) érdemes e Magyar Vál. összessége (férfi-nő), hogy mindez áldozat (átállás) amit hoz(unk) azt eredményekben megmutassák?

 

Ha nem, akkor mi seniorok (45 vagyok a felnőtt ranglistán 56 évesen ) egymás között akarunk tán pár másodpercet nyerni?

Bármikor félreállok, ha valaki anyira siet egy pontnál, hogy zavarom!

Nem veszítek észre mennyire sehova nem vivő az álláspontok köszörülése! Nem mind 1, hogy Mets Miki 3 másodpercet nyer velem szemben esetleg egy pontnál? Az én szempontom egy: hiba nélkül menni végig a pályán és ez független attól milyen gyorsan fogok fizikálisan 1 pontot. Tudom, hogy köztetek számtalan tehetségesebb van, de ez nekem 44 év alatt ha 2x sikerült talán. Nevetséges beszélgetni- érvelni szenior szinten az egymás szembeni pár másodperces előnyökről!

A válogatott az más: de a lányok igéretes villogásai mellet még nem nagyon kaptunk csillogást. Mert más a felnőtt az azért fogadjuk el. Én bizakodó vagyok!

Dee segítsük őket, ha úgy ítéli meg a Vál. szöv kapitánya, hogy ez szükséges. Amely pontokat foghatják egyéni OB-n a F-N 21 az legyen átállítva. De csak akkor ha kéri a kapitány!

Egyébként minek is kell a "mindenhol" bevezetése (mert eleve ezt sugallja a kérdőív)? A pontot meg kell fogni. Ha valaki rohanni akar az tegye meg F-N 21 ben. Lehetőség mindig van az ott indulásra.

Legmélyebb tisztelet mindenkivel szemben:

Szieberth P.

PVM
-- Eredeti üzenet --

Feladó: Zoltán Miháczi <mailto:mihacziz at gmail.com> <mihacziz at gmail.com>

Címzett: Márk Gárdonyi <mailto:mark.gardonyi at gmail.com> <mark.gardonyi at gmail.com>, tajfutas at lazarus.elte.hu<tajfutas at lazarus.elte.hu>

Elküldve: 2019. május 30. 9:58

Tárgy : Re: [Tajfutas] SI Air+ merre tovább?

 

Javítottam a többszörös válaszadási lehetőséget, aki gondolja töltse ki újra.

Üdv Mihók

 

Márk Gárdonyi <mark.gardonyi at gmail.com <javascript:O.F(%60mark.gardonyi at gmail.com%60)> > ezt írta (időpont: 2019. máj. 30., Cs, 9:43):

Szia Mihók!

 

Még két megjegyzés:

 

A " Támogatod-e, hogy kötelező legyen az Air+ üzemmód használata valamely bajnokság esetén?" kérdésnél nem lehet több bajnokságot kiválasztani, csak egyet (vagy a "sehol"-t).

 

Ezen kívül szerintem nem mindenkinek világos, hogy az Air+ üzemmód használata nem jelenti azt, hogy minden versenyzőnek Air+ dugókával kell menni, lehet a hagyományosat is használni Air+ dobozokkal. Ha ezt az emlékeztetőt beírjátok, lehet, hogy más válaszokat kaptok majd.

 

Üdv,

GM

 

Marosffy Dániel <Marosffy at interface.hu <javascript:O.F(%60Marosffy at interface.hu%60)> > ezt írta (időpont: 2019. máj. 30., Cs, 9:00):

Nekem a támogatod-e, hogy kötelező legyen kezdetű kérdéseknél hiányzik az az opció, hogy mindenhol. 

 

D. ---- mihacziz at gmail.com <javascript:O.F(%60mihacziz at gmail.com%60)>  wrote ----
 

	

Az Air+ dugokák és az érintésmentes üzemmód használatát az MTFSZ bizottsága és elnöksége két és fél évvel ezelőtt vizsgálta, tárgyalta 
és hozta meg a jelenleg érvényes szabályozást. Nemzetközi szinten a változások folyamatosak. Világversenyeken (szinte) minden számban érintés nélküli SI Air+ dugókákkal versenyeznek a válogatottjaink. Itt az ideje, hogy újra áttekintsük a területet és frissítsük vagy hagyjuk helyben a szabályozást. Ehhez kérjük segítségeteket, amit a mellékelt kérdőív segítségével tudtok megadni.	

 <https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSct7M4ZAFK6Z8dtiji6XRj2J9Cm8JsKL3MirWgrqbvCv_PfHw/viewform?vc=0&c=0&w=1&usp=mail_form_link> SI Air+ merre tovább? 

	

Az alábbi felvetés érkezett "Világversenyeken minden számban érintés nélküli SI Air+ dugókákkal versenyeznek a válogatottjaink. Azonban ezt itthon keveset tudják gyakorolni, mivel sok rendező fair play-re hivatkozva passzív módban használja az SI dobozokat. (pl.: Postás kupa, OCSB-HOB) Ezzel a válogatottak hátrányba kerülnek mert nem alakul ki a kellő rutinjuk SI Air+ dugókával. Tudom, hogy csak másodpercekről van szó, de néha az is számít." 
Mind a jelenleg érvényes szabályozás kialakításakor, mind azóta meglehetősen szélsőséges határok között mozog az érintésmentes pontérintés megítélése.
A továbbiakban több, részben átfedő kérdésre várjuk válaszaitokat:

	


 <https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSct7M4ZAFK6Z8dtiji6XRj2J9Cm8JsKL3MirWgrqbvCv_PfHw/viewform?vc=0&c=0&w=1&usp=mail_form_link> Fill out form

	
	

 <https://docs.google.com/forms?usp=mail_form_link> Create your own Google Form

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu <javascript:O.F(%60Tajfutas at lazarus.elte.hu%60)> 
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu <javascript:O.F(%60Tajfutas at lazarus.elte.hu%60)> 
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas


  _____  


_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20190531/f0c58965/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ~WRD000.jpg
Type: image/jpeg
Size: 823 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20190531/f0c58965/attachment.jpg>


More information about the Tajfutas mailing list