[Tajfutas] ? Diák O. kapcsán

ZTC / Fehér Ferenc zala.ztc at zalaszam.hu
2019. Május. 4., Szo, 22:00:59 CEST


Szia!

Sziasztok!

 

A fenntartó döntése, hogy mit fizet és mit nem! Ezen belül iskolánként az igazgató dönthet. Csak akkor „nem fizethet”, ha a fenntartó dönt így. De egy jó igazgató el tudja érni azt, hogy a fenntartó fizessen. Ha fontos neki, hogy az iskola legyen képviselve egy országos döntőben. (olyan sokan azért nem lehetnek egy-egy iskolában) Valamilyen szinten ez az igazgató döntése is!

 

Olyan nincs, hogy csak az 5 kiemelt sportágat fizeti, mert nincs is öt kiemelt. Olyan sportágak vannak (ez több ötnél) amelyekben a diákolimpiai versenyeket az Magyar Diáksport Szövetség (vagy megyei szervezetei) szerveznek, vagyis a megyei előversenyektől az országos döntőig minden szervezési költséget, + szállást finanszíroz rendezőként. Ezekben a sportágakban az utazás költségei a résztvevőket, vagyis a fenntartókat (iskolákat) terheli!

 

Nagyon sok sportág, köztük a tájfutás is hivatalosan rendezhet a licensz szerződés alapján Diákolimpiát. A mi versenyünk is szerepel az MDSZ versenyrendszerében, az MDSZ nevező rendszerében kell nevezni, vagyis ez is, ily módon támogatott diáksport verseny. 

A legtöbb helyen sajnos elfogadott, hogy nevezési díjat nem fizet a fenntartó, de utazási és szállás költséget, sőt helyenként étkezési költséget szokott fizetni. 

 

Javaslatom: 

Keresd meg a helyi diáksportost (Baranya Megyei Diáksport Szövetség), meg a fenntartót is. Érdemes náluk lobbizni!

Amúgy a testnevelők igénylik meg a támogatást a gazdaságison keresztül az adott iskolában, gondolom az igazgató támogatásával. 

 

Ami még segíthet a jövőben: felvenni a kapcsolatot a fenntartóval (KLIKK, esetleg a megyeivel), de már tanév elején és jelezni nekik, hogy ebben a sportágban várhatóan a megyéből ennyi+ennyi diák továbbjuthat, kb. ilyen költséggel kellene számolni és akkor a tanéves tervezésnél kalkulálnak ezzel és lehet támogatást elérni ezzel.

 

Ha az iskolának van alapítványa, diáksport egyesülete, akkor onnan is lehetne támogatást nyerni. De ez is a vezetőkőn múlik.

 

Nekem többnyire pozitív a tapasztalatom, ami inkább a kialakult kapcsolatok miatt lehet, a kevés negatív tapasztalatomnak inkább külső oka van. 

 

üdv

Fehér Ferenc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Szieberth Péter
Sent: Saturday, May 4, 2019 8:49 PM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: [Tajfutas] ? Diák O. kapcsán

 

Sziasztok!

Tanítványaim egy része egy iskolába járnak és az igazgató azzal hárította el a gyerekek támogatását a nev.-szállás-utazás tekintetében, hogy az 5 kiemelt sportágon kívül ő nem fizethet semmifél "egyéb" sportágnak költégét.

Érzem, hogy ez sántít, de sok időmbe tellene kutakodni. Lehet hogy valakinél az iróasztalba van valamiféle utalás ennek az elhárításnak jogszerűségére.

Kérem ossza meg velem. Ha úgy itéli meg, hogy ez trend és nagyobb figyelmet érdemel, akkor a listára.

Kösziii:

Szieberth Péter

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20190504/7c4b7c2e/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list