[Tajfutas] EVOB újrarendezés

Kéki Miklós mikloskeki at citromail.hu
2019. Júl. 15., H, 14:43:59 CEST


Tisztelt  Listatagok !
Idejét érzem a megszólalásnak.Az Mtfsz  elnöksége ugyanis a sportszerűség és az erkölcsös magatartás helyett csak a szabályzatára hivatkozva rendeli el három kategóriában az újrarendezést. Azt is olyan időpontban amikor is az teljesíthetetlen .Eleve beszerezhetetlen Nemzeti park területére arra az időpontra engedély (kb 120 nap az összes engedély beszerzése).A másik lehetőség amit preferál  a közzétett írásában egy Budai hegységben rendezett versennyel összehozni, ami a budapesti versenyzők számára nagyon jogosulatlan előnyt jelentene.Az igazi sportszertűtlenségek az óvás benyújtásakor történtek.Mint az óvásra vonatkozó ellenőrzőbírói jelentésből is kiderül a pályakitűző és az ellenőrzőbíró próbálta az óvásról Hajdú Martint (valójában az óvást benyújtó Ő volt)aki (nem szó szerinti idézet) már csak azért is óvok. hogy a szövetség térjen már észhez,ne mindenféle kisegyesületnek adjon OB rendezési jogot.Ezt a célsátorban jó pár kisegyesülethez tartozó sporttársak hallották (akik már rendeztek sikeres OB-t). Ilyen megszólalással nincs keresni valója a sportágban senkinek.Az igazi számomra megdöbbentő Bujdosó István támogatása az óvásnak.Versenyzőjük Bujdosó Márk (Akit imádok) első futóként a kiskörön lévő 73-as pontot hagyta ki, és igy kiestek és mindezek után támogatta az óvást az újrarendezés reményében.  Ezt verseny után jeleztem írásban is és szóban is az elnökség több tagjának. Jeleztem azt is hogy etikai vizsgálatot kezdeményezek Hajdú Martin ellen kijelentése miatt. Erről MTFSZ elnök lebeszélt.A hiba valós. Az 59-es pont fogását mint a pályakitűző utólagos vizsgálata alapján73 versenyzőnek volt pontja. Két szenior kategória és a férfi pályákban szerepelt
70 versenyző (a 20 m eltérés ellenére ) mondhatni  hiba nélkül fogta (ez számomra érdekes tény) egy versenyző kereshette talán percig, és két versenyző aki nem fogta (férfi A kategória, akit érdekel eredménylistából kikeresheti)
A két szenior kategória Megfosztása az érmektől és díjaktól túlzott.A férfi A az óvók sportszerűtlen megnyilatkozása és magatartása miatt nem érdemlik meg az újrarendezést.A szövetség egyszer példát statuálhatna a sportszerű magatartás mellett is!Nem a szabályzatra hivatkozva támogatni a sportszerűtlenséget!
Mindenki döntse el az MTFSZ elnöksége is, hogy a sportszerű tájfutásban szeretne 
részt venni vagy abban ahol csak az érdekek számítanak!Kéki Miklós






Citromail.hu levelezőrendszerből küldve

Lépj be vagy regisztrálj
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20190715/c9fa99a9/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list